yavuzcannn
yavuzcannn (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

50mm Lens Hakkında

Nikon D3100 makineme nikon 50mm F1.8 D serisi lens almayı düşünüyorum yalnız aklıma takılan bir sorun var makinemde AF motoru olmadığından otomatik netleme sorunu çekermiyim...

Saygılar selamlar.

Tarih: 25 Nisan 2011, 03:58 - İp: 88.***.**8.59
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Daha önce de farlı konu başlıkları altında konusu açıldığında söylemiştim giriş seviyesinde Nikon'un makineleri alınmaz diye.Bu konu ile söylediğimde haklı olduğumu bir kez daha anladım.

Adamcağız altı üstü bir 50 mm almak istiyor; çektiği eziyete bak.

Neden ? Çünkü 1000 dolara yakın para verilip de satın alınan makinenin gövdesinde otofokus motoru yok !

Neden yok ? Çünkü bulunmaz hint kumaşı Nikon, sözde ''makinenin maliyetini kısmak'' gerekçesiyle giriş seviyesi modellerine otofokus motoru koymuyor.

E peki sorarlar adama...Madem amacınız ''maliyeti kısmak'' ; o halde Canon başta olmak üzere diğer slr üreticilerinin (Sony, Pentax) giriş seviyesi modellerinde otofokus motoru olduğu gibi fiyatları da bazı modellerinde daha ucuz üstelik.Bu nasıl maliyeti kısmaktır diye...

Tarih: 26 Nisan 2011, 03:28 - İp: 94.***.**9.237
yavuzcannn
yavuzcannn (üye)

İnşallah dediğiniz gibi olur.

1.4 ile 1.8'in arasında ki göze batıcak farklar nelerdir peki ? Yani bu kadar fiyat farkının olmasının sebebi bi nevi...

Tarih: 26 Nisan 2011, 18:01 - İp: 88.***.**5.206
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

canonda malzeme kalitesi onemli bir fark.
daha acık diyafram tabiki fiyat farkını olusturan asıl etken.

ama papermanin bir konusunda sorguladıgı üzere 50mm 1.4 ile 1.8 arasında reel bir fark yok denebilir.
fiyat farkına degmez.

Tarih: 26 Nisan 2011, 19:37 - İp: 88.***.**8.140
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Nikonun fabrikasi zarar gordugu icin maalesef bu fiyatlari biraz zor goreceksiniz.Cin malida olsa bazi malzemeler buradan ve 35mm 1.8 ile yeni 50mm 1.8 ayni fiyat yani 250-280 dolar civarlarinda olacak bundan sonra...Canonunda makina ve lens fiyatlari artiyor haberiniz ola...Aldiniz aldiniz,almadiniz fiyatlari artmis bir sekilde gorurseniz sasirmayin.Bizim Turkler bakalim uyanmislarmi bu konuda.hayyam falan bi ayar ceker yakinda...

#ozansan' tarafından 01.05.2011 15:22:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Mayıs 2011, 15:21 - İp: 61.***.**5.2
yavuzcannn
yavuzcannn (üye)

Aslında zarar filan gördüğü yok fabrikanın. Tamamen ekonomik bir oyun bu bence.
Bekleyelim görelim body değişme planım var D90'a geçiş yapmak istiyorum... o zaman AF-S lens aramak zorunda kalmam

Bilgiler için teşekkürler.

Tarih: 2 Mayıs 2011, 23:17 - İp: 88.***.**3.115
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Yani 10000 mil oteden diyorsunki ben biliyorum zarar gormedi.Bende 180km otemdeki fabrikada noldugunu bilmiyorum...

#ozansan' tarafından 03.05.2011 08:47:40 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Mayıs 2011, 08:43 - İp: 61.***.**5.2