resistance
resistance (üye)
İstanbul / Amatör

50mm ? 17-50mm ?

Merhabalar,
Nikon D3100 kullanıcısıyım.Yeni sayılırım
50mm ile çekilen fotoğraflara baktığımda keskinlikleri çok hoşuma gitmişti ve bundan almalıyım kesinlikle diye düşünürken bir çok yerde de kullanım alanının kısıtlı olduğu söylendi.
Bir arkadaşım da Canon 60D kullanıyor.17-40 lens var üzerinde.Hemen hemen aynı keskinlik değerlerinde fotoğraflar çektiğini gördüm.
Bunun Nikondaki muadili Tamron 17-50 midir ?
Hangi modelide AF-S vardır?
Ve bu iki lensi kıyaslar mısınız?
İkisinin amacı tamamen farklı da olabilir bilgim olmadığından danışmak istiyorum.Herkese şimdiden cevapları için teşekkürler...

Tarih: 30 Temmuz 2012, 17:48 - İp: 78.***.**5.130
appendix
appendix (üye)
Kırklareli / Meraklı

tamron 17-50 iyidir.... 17-40 L lensin ve o serinin nikonda karşılığı "12-24" "24-70" "70-200" ED serisi lenslerdir ve oldukça keskindirler, spotta tanesi 4500-5000 tl dir...

Tarih: 30 Temmuz 2012, 19:30 - İp: 78.***.**8.101
resistance
resistance (üye)
İstanbul / Amatör

Tamron 17-50 yi nerelerde kullanabilirim peki?
Sokak fotoğrafçılığı,porte ve gece çekimlerinde nasıldır?
diyaframı sabit 2.4 diye okudum bu değer artmıyor mu daha fazla? açık alan çekimlerinde çok parlak çıkar

Tarih: 30 Temmuz 2012, 21:29 - İp: 78.***.**5.130
mertyilmaz92
mertyilmaz92 (üye)
İzmir / Amatör

objektifin diyafram değeri 2.8 dir ve bu değerin altına inemezsiniz ama üstüne cıkabılırsınız , sabit diyafram dedıklerı dıyafram her odak aralıgında aynı kalır

Tarih: 30 Temmuz 2012, 21:41 - İp: 78.***.**3.153
resistance
resistance (üye)
İstanbul / Amatör

diyafram değeri gece çekimleri için sanırım oldukça başarılı.kullanm alanları dediğim şekilde uyar mı peki ? önerir misiniz?

Tarih: 31 Temmuz 2012, 02:08 - İp: 78.***.**5.130
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

" diyaframı sabit 2.4 diye okudum bu değer artmıyor mu daha fazla? açık alan çekimlerinde çok parlak çıkar "

Bu seviyede iken kit lensten baskasi size fazla / paranizin bosa harcanmasi . Diyaframin kisilamiyor olacagini nasil dusunebilirsiniz ki ? Veya Canon bir lensin Nikon'daki muadili nasil Tamron olabilir ki ( Nikon lensler varken )

Kaliteli lens almayi planliyanlarin, fotografin en basit kavramlarina, diyafram/lens/perde/ISO calisma sekline asina olup, teknik yonden kendini tamamlamis olmasi gerekir. Yoksa hayal kirikligi kacinilmaz. 17-50mm f2.8 lense gelene kadar alinacak daha cok yolunuz var ...

Agabey tavsiyesi - alinmak/bozulmak yok

Tarih: 31 Temmuz 2012, 06:02 - İp: 96.***.**5.17
bulo
bulo (üye)
İzmir / Amatör

paperman e katiliyorum oncelikle cekim teknikleri ve kompozisyon hakkinda kendinizi gelistirin su anda sizin isinizi kit lensler gorur kendinizi gelistirdikce donanim ihtiyacinizi belirlersiniz

Tarih: 31 Temmuz 2012, 12:13 - İp: 88.***.**5.167
resistance
resistance (üye)
İstanbul / Amatör

alınmam ve bozulmam tabii ki zaten yeterli bilgim olmadığı için danışıyorum buraya...
O dediğiniz terimlere aşinayım zaten bana da ilginç geldi ama bir kaç forumda insanların yanlış cümle kuruşundan dolayı kafam karıştı.Mesela herkes 50mm portre için iyi derken birileri de sabit 50mm olduğundan portre için çok uzaklaşmanız gerek gibi demişti o yüzden ben de anlayamadım tam.
3 aydır gerek Scott'un gerekse burda paylaşılan eğitim dökümanlarının hepsini yaladım yuttum.Teknik bilgi olarak birşeyler kavradım en azından ona inanıyorum.

Nikon muadili derken Nikon'da kullanabileceğim olarak sormuştum.Nikon lenslerde o mm aralığında lens bulamadım belki de ben yanlış yerlere baktım.
Ve forumları okurken Tamron hakkında da çok iyi yorumlar okuyunca istediğim alana yönelikmiş gibi geldi bir de benden kat kat bilgi sahibi deneyimle abilerime sormak istedim..
Tüm tavsiyelerinizin benim için çok önemi var...
Teşekkürler

Tarih: 31 Temmuz 2012, 17:05 - İp: 78.***.**5.130
  • 1