steve35
steve35 (üye)
İzmir / Amatör

50d Ve 24-105

merhabalar,

son zamanlarda 24-105 f4 aklıma takılan bir lens,

bu gün 50d body me 24-105 i denemek için taktım, birkaç çekim yaptım, ama beklediğim keskinliği yakalayamadım. gerçe kapalı alanda çekim yaptım,
50d ve 24-105 ikilisinde pek fotoğraf bulamadım nette genelde 24-105 i 5d m II ile kullanıyorlar,

50d ile 24-105 kullanan üstadlarım varsa yorumlarını bekliyorum,
birde 50d nin soft image ürettiğine dair yazılar gözüme takıldı, canım sıkıldı

yorumlarınızı bekliyorum

saygılar

Tarih: 23 Temmuz 2010, 18:29 - İp: 88.***.**0.49
delban
delban (üye)
İstanbul / Amatör

24-105 ve 50d ile çekilmiş fotoğrafları şu linkte görebilirsiniz:
http://www.pixel-peeper.com/adv/?lens=29&camera=1052&perpage=30&focal_min=none&focal_max=none&aperture_min=none&aperture_max=none&iso_min=none&iso_max=none&exp_min=none&exp_max=none&res=3

Tarih: 23 Temmuz 2010, 21:49 - İp: 88.***.**5.80
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

canınız neden sıkıldı anlamadım,makineyı kullanıyorsunuz, fotograf cekiyorsunuz, kendi cektiklerinizi kıstas almak yerıne baskalarının yorumalrını neden onemsiyorsunuz?

cekimleri nasıl yaptınız ısık kosulları neydi, iso kactaydı dıyafram degeri neydı, bunların hepsi fotografın keskinligini etkileyecek seyler.

boyle seylerle canınızı sıkmayın bol bol fotograf cekin.

Tarih: 23 Temmuz 2010, 22:35 - İp: 92.***.**3.221
steve35
steve35 (üye)
İzmir / Amatör

delban link için teşekkür ederim.

gaijin ben makineyi henüz tam performans kullanamadım elimde 18-55 var.
bu objektifler ile çekimlere pc de keskinlik verdiğim zaman sonuç idare ediyor. fakat lens arayışı içindeyim beni yeterince tatmin etmiyor, keskinlik önemli fotoğrafta. portrede tatmin edici sonuçlar veren ve gezi esnasındada keyf alabileceğim bir lens istiyorum, 24-105 için kullanıcı fikirlerini öğrenmek istiyorum, birde tabi lens performansları body e görede değişebiliyor. 24-105 50d için uygun bir lensmi dir, 5d m2 de 24-105 güzel çekimler yapıyor gördüğüm kadarıyla, ama 50d nin soft görüntü ürettiği söylentileri bu lensi aldığımda tatmin etmez ise diye korktum kaygım bu yüzden. 24-105 ucuz bir lens değil, bu yüzden alınca mutlu olmak istiyorum.

cevap verenlerin parmaklarına sağlık

Tarih: 23 Temmuz 2010, 22:53 - İp: 78.***.**7.74
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

18-55 in makinede cok cok iyi sonuc vermemsi normal, okadar megapikseli kaldıracak bir lens degil,ancak bir full framede iyi goruntu veren bir lensin apsc bir sensorde iyi goruntu vermemesini mantıklı bulmuyorum.
ayrıca makine soft goruntu veriyorsa uzerıne alacagınız hiçbir lens sizi tatmin etmez demektir boyle bir sey tabıkı mumkun degil.
24-105 limited bir lens, sizi tatmin etmeyecekse zaten hiçbir lens tatmin etmez demektir.

50d ve 24-105 gibi bir lens kullanıp iyi fotograf alamaka sadece kullanıcı hatasıyla acıklanabilecek bir durum.

Tarih: 24 Temmuz 2010, 01:19 - İp: 92.***.**3.221
steve35
steve35 (üye)
İzmir / Amatör

teşekkür ederim gaijin yazdıkların moral verdi.

bu forum ve sizlerin sayesinde fotoğrafçılık sanatına destek ve moral alarak devam ediyoruz. moralimiz bozulunca toparlanıp daha bir hevesle sarılıyoruz.

bilgi paylaşımında bulunan herkese teşekkür ederim..

bu sanatın yaygınlaşmasına ve bizlere faydanız büyük.

Tarih: 24 Temmuz 2010, 14:53 - İp: 88.***.**0.49
samettopal
samettopal (üye)
Ordu / Amatör

Konuya atlamış gibi olucam belki ama benim düşüncelerime sahip bir yazı görünce dayanamadım.nedense gaijin arkadaşın birçok cevabında agresif bir tutum var.sen neden atlıyosun yaran mı var derseniz yok.olamazda ancak bu tarz tutum pek hoş değil.bu tarz cevaplardansa cvp vermemek daha yapıcı olur diye düşünüyorum.bilgileri bu tarz sert cümlelerle ifade etmemek gerekir.bu sadece benim düşüncem sakın yanlış anlaşılmasın sanane gibi bir kelimeyle karşılaşmak istemem bu sadece forumlarda karşılaştığım birçok cevaptan sonra bende oluşan bir düşünce....

Tarih: 24 Temmuz 2010, 17:53 - İp: 78.***.**3.118
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

teşekkür ederim gaijin

bu cevap benım için yeterli. yardımcı olabilmişim demekki.

kim ne dusunmuş cok onemsemiyorum.
mimiklerin olmadıgı bir platformda kimse benim tutumumu ruh halimi kafasında yarattıgı imajla cizmeye calısmasın.

#gaijin' tarafından 24.07.2010 20:54:27 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Temmuz 2010, 20:52 - İp: 217.***.**5.194
samettopal
samettopal (üye)
Ordu / Amatör

birşey demeye gerek yok zaten verdiğin cevap düşüncemi doğrulamaya yetiyor.ayrıca ruh halini çizmeye çalışmıyorum estağfurulluh üstadım ne haddime...görmek istediğin kısmı'' teşekkür ederim gaijin'' görmüşsün bu da sana yetmiş ozman bana laf düşmez...neyse ya uzatmaya gerek yok banane...zaten bu tutum güzel,foruma daha çok üye katıyorsunuz insanlar daha bir bağlanıyor...böyle devam....

Tarih: 24 Temmuz 2010, 21:18 - İp: 78.***.**3.118
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

benim amacım yardım etmek, gonul eğlemek degil.
insanların duymak istediklerini degil, ihtiyac duydukları seyı vermeye calısıyorum. o da bilgi.
arkadasa evet o makine yaramaz sen d700 al ustunede su lendi tak diyip bi 4000 lira zarara da sokabilirdim, nedense oyle yapanlara kimse cıkıpta laf etmiyor.

arkadas sormus bildigimiz kadar cevaplamısız, teşekkur etmiş sagolsun, gerisi kimsenin harcı degil.

varsa ekleyeceginiz bir sey, yada benım yanlıs oldugumu dusundugunuz bir kısım soylersiniz hayır oyle degil boyle diye.

kimse kusura bakmasın daha fotografcılıgın a sını b sini bilmeyen birine 5 milyarlık makine onerenlere kızıyorum,
bunların hiçbirini bilmeden gidip 5 milyarlık makine almak isteyenede nedenleriyle neden almaması gerektigini anlatıyorum, sonra gidip havadan konusan birini dinleyip o makineyı alıp ben bunu anlamadım ne biçim makine bu derse onada kızıyorum.
forum kurallarını hiçe sayıp ustune birde bilmişlik yapanlara kendini kurallar ustu sananlarada kızıyorum.
forumda insanlara yalan yanlış, insanların ihtiyaclarını gozetmeden makine oneren (nedense hep kendi makineleri oluyor) insanlarada kızıyorum.
iki satır okumayıp daha nce acılmıs 3647823678235 tane konuda sorulmamıs cevaplanmamıs gibi aynı soruyu soran sonrada neden cevap yazmıyorsunuz ne biçim site burası diyenlerede kızıyorum.

hiiiiçte pişman degilim bu durumdan. asıl kızmayanı anlamıyorum.

insanların sokaga atacak kadar parası yok, sokaga atacak kadar zamanıda yok.
ben birine bir makine onerirsem bir lens onerirsem bir tavsiye verirsem ve o kişi bundan memnun olmazsa ben sorumluluk duyarım,baskaları gibi kenara cekilmem.
ben ikiside cepte kalsın diye ugrasıyorum, siz tutup tavrıma bakıyorsanız diyecek birsey yok.

parmak yukarıyı gosterirken parmaga bakılmaz, gosterdigi yere bakılır.

bu siteden birsey almak isteyen, kendine fayda saglamak isteyen zaten bi tane deliyi takmaz, he der gecer.
ama sadece sorusuna cevap alıp sonra birdaha girmeye tenezzul bile etmeyen adamların siteye baglanıp baglanmaması falan cok ta umurumda degil.
ayrıca ben bu sitenin sahibi degilim yoneticisi degilim, tavrımda bir sorun gorulurse yonetim geregini yapar...

aynı tepkiyi baska bir topic altında verseniz hiç garipsemem, dikkatede almam ama bu topic altında, ne uslubumda ne tavrımda herhangi bir sorun goremiyorum.
tekrar ediyorum mimik olmayan bir platformda kafanızdan sekiller cizmeyin.
her cumlemin sonuna gülücük koysam (ki uygulayıp sevgi kelebegi olanlarda var) bambaska olacak anlasılan.
ama işte basta da dedim gonul eglemiyorum diye.

Tarih: 24 Temmuz 2010, 21:49 - İp: 217.***.**5.194
samettopal
samettopal (üye)
Ordu / Amatör

tamam herşey iyi güzel haklısın anlattıklarında kızgınlık olayı hariç herşeye katılıyorum.ama ortada bir yanlış anlaşılma var ben senin agresif tutumundan bahsetmiştim söylemek istediğim buydu yanlış bilgi veriyorsun vs.demiyorum.hatta ana sayfada açtığın birkaç bilgi verici başlıkta çok işime yaradı bunuda söylemeden geçmem.sadece birçok soruya verdiğin cevaptaki agresif tutumun hakkında birşeyler yazdım zaten bunun içinde mimiğe gerek yok.neyse bu konu uzadıkça uzar ben sadece düşüncelerimi yazmak istedim bir nevi eleştiri diyebiliriz iyi akşamlar...

Tarih: 24 Temmuz 2010, 22:45 - İp: 78.***.**3.118