frestorm
frestorm (üye)
İstanbul / Amatör

450d İçin Objektif Seçimi

Merhaba arkadaşlar.. Yakın zaman içerisinde bende makinem ile aranıza katılıcam. Yalnız herkes gibi objektif konusunda benimde biraz kafam karışık. ELimdeki para ile kendi ihtiyacıma göre en iyi kombinasyonu sağlamaya çalışıyorum. Daha çok makro, canlı ve doğa fotoğrafları çekmek hoşuma gidiyor. Bu amaçlar doğrultusunda iki adet lens almayı planlıyorum. Bütcem maksimum 550$ lensler için.

Bir arkadaşımın şöyle bir önerisi oldu.

Canon 50mm f/2.5 EF Macro Autofocus Lens
Canon 28-105mm f/3.5-4.5 EF USM II

bunlara ek olarak 2x bir teleconverter almamı önerdi. Tabi ben bu converteri bütçem dolayısıyla sonra almayı planladım.

Kendimde bayağı bir araştırma yaptım. Ancak bu araştırma karar vermeme yetmedi malesef.

Sigma 17-70 f/2.8-4.5 DC AF Macro
Tamron AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD

ve

Tamron 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD Macro AF
Tamron Zoom AF 75-300mm f/4.0-5.6 LD Macro
Sigma Zoom Telephoto 70-300mm f/4-5.6 APO DG Macro
Canon 75-300mm f/4.0-5.6 EF III USM Lens
(Benzer fiyatlı önerilere açığım)

bunlar ilede bir kombinasyon oluşturmayı düşündüm. Ancak arkadaşımın önerisinin mi yoksa bunlardan bir kombinasyon olşturmanın mı daha mantıklı olduğunu kestiremedim.Eğer 2. mantıklı ise objektiflerin birinde makro özellik olması şartı ile hangi kombinasyonu önerirsiniz?

Alacaklarımı ABD'den getirteceğim için 2-3 gün içerisinde sipariş verme zorunluluğum var. Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım. Sevgiler.. (:

#frestorm' tarafından 12.10.2008 09:54:40 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ekim 2008, 09:53 - İp: 78.***.**0.116
frestorm
frestorm (üye)
İstanbul / Amatör

Tamron yerine Sigma'yı tercih etmemin nedeni Sigma'da makro özelliği olması.. Eğer Tamron'da da olsaydı tercihim ondan yana olurdu. (:

Ayrıca link için teşekkürler.

Tarih: 14 Ekim 2008, 01:00 - İp: 78.***.**0.116
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Merhaba;

Sigma 17-70mm güzel bir lens gibi görünüyor.

http://www.photozone.de/canon-eos/312-sigma-af-17-70mm-f28-45-dc-macro-test-report--review

Zoom aralığı Tamron'a göre biraz daha geniş ve 1:2.3 makro sağlıyor. Yani aslında sonundaki macro 1:1 makro çekebildiği anlamına gelmiyor. Bu noktaya dikkat etmeniz gerekiyor. Makro tutkunuysanız sonunda mutlaka 1:1 makro lens almak isteyeceksiniz.

Tamron'un çözünürlük figürleri daha iyi. 50mm'de inanılmaz detay yakalıyor, neredeyse EF50mmF1.8MkII kadar iyi. 17-40mm aralığında 17-40F4L'den biraz daha keskin, fakat renk sıcaklığını bir miktar değiştiriyor ve AF hızı 17-40mm ile mukayese edilmeyecek derecede yavaş ve gürültülü.

Selamlar...

Tarih: 14 Ekim 2008, 06:58 - İp: 82.***.**6.184
frestorm
frestorm (üye)
İstanbul / Amatör

@gorkemkgo

Bİlgiler için teşekkür ederim.

Şöyle bir sorum olacak. Makro lensin hangi aralıkta bulunması daha iyidir? Örnek olarak 17-70 aralığında mı yoksa 70-300 aralığında mı? Soru mantıksız gelebilir. Ancak tele objektifler seçici objektif olarak nitelendirildiklerinden sanki makro için daha uygunmuş gibi geliyor. Yani mm si daha yüksek lens makro çekim için daha iyidir diye düşünüyorum.

Tarih: 14 Ekim 2008, 09:25 - İp: 78.***.**0.116
fisheye
fisheye (üye)
Ankara / Amatör

makro cekime cok meraklıysanız sabıt makro objektif satın alın onemlı olan ne tür fotograflar cekeceginizdir ona karar vermeniz gerekır.Eger amatörluk atmak ıstyosanız 18-200 mm gıbı bır objektıf alın derım bu daha karlı oalcaktır fotograf tarzınızda oturdugu zaman ona gore objektifler alırsanız siz karlı cıkarsınız.Sigma kullanan biri olarak sadece 17 mm F2.8 desteklıyor o nedenle cok mantıklı degıl 2.8 e kanmayın yani.

Tarih: 14 Ekim 2008, 22:15 - İp: 88.***.**5.167
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Makro çekimlerde genellikle alan derinliği çok dardır. Odak uzaklığı arttıkça alan derinliği daha da daralır. mesela 180mm'de çekilen bir makro 50mm'de çekilen bir makroya göre daha dar bir alan derinliği sağlayacaktır. Aradaki birinci fark bu.

İkinci fark odak uzaklığı yüksek lenslerin çektiği fotoğraflarda arka planı bulanıklaştırarak güzel bir bokeh yaratmaları.

Bence odak uzaklık farkının getireceği asıl avantaj konuya olan uzaklık olacaktır. Sabit bir nesneyi çekiyorsanız 50mm'lik bir makro lens tercih edebilirsiniz fakat sinek böcek gibi hareketli ve ürkerek kaçabilen konularınız varsa daha uzaktan çekmeyi tercih edersiniz, bu yüzden de odak uzaklığı yüksek lensleri tercih edersiniz.

Bu yüzden birçok insan 900$ gibi bir ücret ödemek pahasına Sigma 180mm makro gibi bir lense sahip olmak istiyor.

Bana soracak olursanız mutlaka 1:1 makro lens alın. Fiyat performans açısından Canon100mm Macro gayet iyi bir seçim olur. Bu lense denk optik kaliteye sahip Sigma 105mm Macro ya da Tamron90mm Macro gibi alternatiflerde mevcut.

1:2 ya da 1:3 macro sağlayan lensler nesneleri bir miktar küçülterek sensörün üzerine düşürdükleri için istediğiniz performansı vermeyebilir.

Selamlar...

Tarih: 15 Ekim 2008, 00:10 - İp: 82.***.**6.184
frestorm
frestorm (üye)
İstanbul / Amatör

@gorkemkgo

Açıklamalar için teşekkür ederim.

1. ve 3. paragrafta belirttikleriniz hakkında bilgim vardı. Ancak bokeh konusunu öğrenmem için iyi oldu verdiğiniz bilgiler. Bu terimi zaten 2-3 gün önce öğrenmiştim. (: Tekrar sağolun..

Lens konusunda ise şu durumda 1:1 bir lens alma durumum yok. Ancak ilerisi için konuşmak gerekirse kesinlikle ekipmanıma dahil olacaktır. (:

Tarih: 15 Ekim 2008, 12:19 - İp: 78.***.**9.86
frestorm
frestorm (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar konuya başladığımdan çok farklı yerdeyim şuan. (: Son kararım makineyi kit lens ile birlikte almak ve yanında bir macro lens almak oldu. En azından ilgimin olduğu bir alanda kullanacağımdan kesin olduğum bir lense para yatırmış olacağım. (:

Canon 100 mm
Tokina 100 mm
Tamron 90 mm
Sİgma 70 mm

Bu lensleri düşündüm. Canon pahalı olsada hem sabit lens hemde USM nedeniyle kanımca onu tercih edeceğim. Makro konusuna ilgim olduğundan bu extra paraya değeceğini düşünüyorum.

Yine de yorumlarınızı bekliyorum.

Not: Genel bilgi olsun diye söylüyorum. Canon 100 mm paket içeriğinden lens hood çıkmıyormuş. Birde onu almak için 40$ vermek gerekiyor. :/

Tarih: 18 Ekim 2008, 01:59 - İp: 85.***.**2.126
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı
frestorm
frestorm (üye)
İstanbul / Amatör

@gorkemkgo

Canon 100mm almaya karar verdim.

http://www.bestpricecameras.com/prodetails.asp?prodid=246552

Bu sitede lens 80$ civarı daha ucuz. Güvenirliliği konusunda tereddütüm var. Çünkü bu fiayata yakın başka bir sitede rastlamadım. Ancak aradaki fiyat farkı burdan alsam mı dedirtiyor insana. Sizce de bir bit yeniği var mı bu işte?

Tarih: 18 Ekim 2008, 17:55 - İp: 85.***.**2.126
frestorm
frestorm (üye)
İstanbul / Amatör

Site güvenilir değilmiş malesef

Tarih: 18 Ekim 2008, 20:34 - İp: 85.***.**2.126