Fotoğrafçılık Forumları
40d Lens Onerısı
oncelıkle sorularım fln bıraz tutarsız olabılır kusurama bakmayın hıc dslr kullanmamıs bırı oldugum ıcın Gülümseme
baslangıc olarak 40d alacagım maddıyat konusunda 40dnın yanında lens ıcın ayırmıs olduugm 750 cıvarı para var nasıl degerlendıreyım bılemıyorum
40dnın yanına ornegın ınsan cekımlerı ıcın ne onerırsınız ?
macro cekımler ıcın ne onerırsınız ?
bırde trıpod uv polarıze fıltre onerılerınızı alabılırsem cok sevınırım ....
merhaba ,bende de 40D var tamron 17-20 2.8 lens kullanmaktayım memnunum çok keskin görüntüsü var...
17-50 2,8 demek istediniz herhalde
#quetela' tarafından 16.09.2008 22:17:44 tarihinde düzenlendi.
750 dolar ile tamron 17-50 bir de Canon 55-250 IS alabilirsiniz..
bu işe yeni başlayan biri olarak 40D seçmiş olmanız sizi bir hayli zorlayabilir.. çünkü ileri düzey bir makina seçmişsiniz benim gibi...
bende yeni başladım... 2 aydır sürekli araştırıyorum 40D ile resim çekmeye başlayalı 3 haftalık bir süreyi geride bıraktım...
daha önce dslr like tarzı bir makinam vardı fakat aşırı bilgisizdim.. daha fazla otomatik çekimleri tercih ediyordum
Arkadaşlar başta çok söylemişlerdi önce dslr like tarzı bir makina üzerinde çalış, zorlanırsın diye... gerçekten de aşırı zorlanıyorum fakat National Geographic Fotoğrafçılık Okulu eğitim CD lerini mutlaka bir yerden bul veya internet üzerinden indir... onlar sana çok yardımcı olacaktır... sormak istediğin herhangi bir soru olursa burda çekinmeden sor, sağolsun üstadlarımız oldukça yardımcı oldular bana. eminim aynı karşılığı sana da vereceklerdir...
Hayırlı olsun ve ışığın bol olsun
Tamrom 18-50mm F2.8'e bir oy da benden. Bence hayal kırıklığı yaşamak istemiyorsanız, tele için daha iyi birşeyler bakın. Hemen almanıza gerek yok, bir süre sonra bütçeniz uygun hale geldiğinde daha kliteli optik alabilirsiniz.
Lens seçimi yapmadan önce mutlaka aşağıdaki incelemeleri okuyun.
http://www.photozone.de/
Selamlar..
selamlar bende 40 d aldım: hakketen zor makına ... zoom lens almayı düşünüyorum hem zoom hemde macro çalışmaları için ne öneririnsiz?
40D yi bir kac aydan beri kullaniyorum, makinayi almadan objektifi aldim Tamron 28-70mm 2,8f,,
ilk zamanlarda bazi tereddütlerim vardi lakin, 40D de LCD biraz yaniltiyor insani oldugundan karanlik gösteriyor .. LCD de normal görünen resimler PC de bayagi parlak malesef,, bende bu sorunu LCD nin isik ayarini artirarak cözdüm,,yani normalden daha fazla.. bide LCD de kirmizi ve Sari tonlar abartili görünüyor gibi geliyor...
sonuclara gelince; makinayi kullandikca daha cok seviyorum ,cekilen resimlere doyum olmuyor; bende canon 350D de var,, ikisi cok cok farkli...gercekten cok kaliteli bir makina hele Tamron objektifle harika ,,,
herkese tavsiye ederim,,
Slm,
@donguzlu
Söylediğiniz fiyat aralığında; manzara çekmek istiyorsanız Tamron18-50mmF2.8 iyi bir alternatif. Sigma 17-70mm 1:1 bir makro olmasa da (20cm'den 1:2.3 yakınlaşma sağlıyor) hem geniş açı hemde makro ihtiyacınızı görebilir. Tamron kadar keskin değil fakat genel olarak iyi görünüyor. Fiyat olarak daha uygun.
Size tavsiyem 40D gibi pahalı bir gövde yerine 400D ya da 450D ile başlayıp. Lenslere biraz daha yatırım yapmanız. Sonuçta bu 3 makineniz resim kaliteleri birbirine yakın. Kullanacağınız optik alacağınız sonuçta daha belirleyici olacaktır.
@vetmemo
Makinede fotoğraflara bakarken histogramdan pozlamanın doğruluğunu anlayabilirsiniz. Ayrıca higlight bölgelerin fazla pozlanarak kırpıldığı yerleri de görebilirsiniz. Display modları arasında dolanmanız yeterli...
Tamron 28-70mmF2.8 çok keskin bir lens. Sadece forumlarda bad copy olaylarından bahsediliyor. İyi bir örnek denk gelirse daha iyi performans alınabilecek lens bulmak zor. Bu lens hakkında tek kötü taraf gerçekten geniş açı olmaması. Bence bu lensi 10-20mm ya da 10-22mm lenslerden biriyle tamamlamak gerek.
Selamlar...
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0114927 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
-
-
Podcast - Ordu Cephede, Zelenskiler Nerede???
17 Ağu. 2022, 09:14 miratcenk
099817 Ağu. 2022, 09:15
miratcenk -
Sıradışı Makroculuk: Ters Lens
20 Oca. 2009, 11:47 taneryildirim
293271926 Ara. 2021, 05:16
ertugrulkoca -
-
3 Lens Nikon 50mm F/1. 8 Nikon 85mm F/1. 8 Sigma 50mm F/1. 4
08 Şub. 2021, 14:03 hknbjk
2267511 Şub. 2021, 13:15
hknbjk -