seser
seser (üye)
Ankara / Amatör

350d Lens Ve Filtre

Fazlaca amatör bir fotografçı olarak birkaç sorum olacaktı.....

Canon EOS 350D bir makinam var......kit olarak aldığım için ef17-55 lens var......eee dediğim gibi biraz amatörlük var.......acaba işin ehli üyeler lens ve filtre önerisinde bulunabilecekler mi.......

hangisi daha uygun olur......bir tane genel kullanım için lens mi.......yoksa yakın ve uzak için iki ayrı lens mi........

son olarak ne tür filtre önerebileceksiniz........kullanım olarak genel olacak........

dediğim gibi yeni başlayanız bütçe de biraz kısıtlı.......şöyle yaklaşık olarak 300-400 dolar gibi.......şimdiden teşekkürler.........

Selamlar.......

Tarih: 20 Temmuz 2006, 13:42 - İp: 85.***.**3.5
dura
dura (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

merhaba,
kit olarak aldığın makinanın objektifi 18 - 55..bu lens çok yeterli değil ama şimdlik senin işine yarar..uzak için tavsiye edebileceğim 70-300 lensler var..orjinal de olabilir sigma apo da olabilir...sigmanın bir avantajı makro çekim yapabilirsin..bütçen kısıtlı olduğundan sigmanın
18-200 lensi senin işine de yarayabilir...ben filtre kullanmadığım için tavsiyem yok...
dış çekimlerde 100 asa kullanabilirsin..ama iç mekanlarda 400 asa sana çok büyük kolaylık sağlayacaktır.bilhassa flaşlı çekimlerde...noise ayarınıda aktive et ki görüntülerin daha temiz olsun..buda bir hatırlatma..

iyi çekimler...

Tarih: 20 Temmuz 2006, 15:54 - İp: 81.***.**4.175
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Selam Seser,

Lens seçimi tamamen senin kullanım amacına bağlı. Tele, geniş açı ve makro lenslerin tamamını kullanmak istemeyebilirsin.

İnsan en başta 10mm-400mm aralığını 2 ya da 3 lens alarak kapatmayı planlıyor fakat pratikte öyle olmuyor. Bende de EFS18-55mm var fakat lensi %90 18mm'de kullanıyorum kalan %10'da da 55mm'de. Aynı şekilde EF70-200mmF4L'yi de genellikle maksimum yakınlaştırma sağlayacak şekilde 200mm'de kullanıyorum. Bu durumda insanların neden prime lens tercih ettiğini de anlayabiliyorum. EF50mm'yi ise insan fotoğrafları çekerken düşük alan derinliği ve keskin sonuçlar elde etmek istediğimde kullanıyorum. EF18-55mm kesinlikle bu lensten elde ettiğim sonuçları vermiyor.

300-400$ az bir para değil benim sana tavsiyem. Geniş bir zoom aralığı istiyorsan birkaç lensle bunu sağlaman. Alacağın 18-200mm gibi seçenekler keskinlik, netleme hızı zoom mekanizması ve malzeme kalitesi bakımından seni tatmin etmeyecektir. 350D sahibi olmanın getirdiği en büyük artı lenslerini gelecekte de kullanabilecek olman. Bu yüzden ileride satarken sana çok zarar ettirecek kalitesiz zoom lenslerden uzak durmalısın.

EF18-55mm'nin seni idare edeceğini ve biraz teleye ihtiyacın olduğunu düşünerek sana 70-300mm ya da 70-200mm aralığını kapsayan Canon EF lensleri tavsiye ediyorum. Sigma 70-300'ler isteklerini uzun vadede karşılamayabilir.

Ben tripod kullanmayı göze alarak EF70-200F4L'yi tercih ettim. Tüm zoom aralığında çok iyi optik performens ve F4 diyafram açıklığı ayrıca çok iyi bir malzeme kalitesi,USM motoruyla sessiz ve hızlı netleme sunuyor. Ancak bu lensi Türkiye'den almak çok mantıklı değil. ABD fiyatıyla fark çok fazlaymış.

Bu lensin yerine insanlar genellikle EF70-300mm IS USM'yi tercih ediyor. 200-300mm aralığı ve IS artıları. Biraz daha kötü malzeme kalitesi ve optik performans da eksileri.

Seçimini yapmadan önce aşağıdaki adresteki incelemeleri mutlaka oku:

http://www.photozone.de/8Reviews/index.html

Tarih: 23 Temmuz 2006, 12:20 - İp: 85.***.**1.254
  • 1