Fotoğrafçılık Forumları
18-200 Mü Yoksa 70-300 Mü?
18-55 mm Canon objektifim var. yeni bir objektif alacağım fakat kararsız kaldım.
Sizce Sigma 18-200 alıp tak çıkar yapmadan tek lens mi kullanmalıyım
yoksa
Sigma 50-200 yada 70-300 gibi lenslerden alıp tak çıkar yaparak mı kullanmalıyım?
birde bu tak çıkar sırasında makinenin içine toz vb. girerse nasıl temizlerim ?
#uguruyaniker' tarafından 14.04.2011 20:38:25 tarihinde düzenlendi.
Merhaba arkadaşlar, siteye yeni üye oldum, bu site genel olarak fotoğrafçılık konusunda en donanımlı bilgi paylaşımının olduğu bir site olduğunu söyleyebilirim.
Tak çıkar yaparken makina tozlanırsa nasıl temizlerim? umarım tek objektif kullanmaktaki sıkıntınızın içindeki yatan bu değildir, rahmetli bizim eski mahallede bir Erdoğan abi vardı, 1971 model reno suna hiç binmez hergün pırıl prpıl eder temizlerdi, gün geldi zaman geçti ikibin küsürlü yıllar oldu, Erdoğan abi rahmetli oldu, öldüğünde arabası 35 yaşındaydı, Erdoğan abi 70 yaşında, arabasını mirasçılar aldı, olan Erdoğan abiye oldu, kıyamamıştı binmeye, ya lastiği patlarsa? ya tozlanırsa gibi takıntıları, onu arabalı bir yaya yapmıştı.
DSLR makinalar için üretilen objektiflerin herbir odak uzaklığının farklı olması bunlara göre ayrı ayrı lens üretildiğini hepimiz biliyoruz. çekeceğimiz uzaklıklara göre onlarca lens piyasada varken DSLR makina alıp sonra tak çıkar yapmak istemiyorum gibi tek objektifle sorun çözme arayışlarını anlamsız buluyorum, tek objektifle bütün işimizi halletmeye çalışmak, örnek verecek olursak tek bir topla hem futbol, basketbol, voleybol oynamak gibi yada aynı ayakkabı ile hem takım elbisenin altına hemde spor kıyafetin altına giymek gibi bir yanlışa girebileceğimiz sonucunu doğurmaktadır. makinanın lensini değiştirmek kaç saniyelik bir olay? bir portakalı soymak kadar basit bir işlem için Bir DSLR kullanıcısının böyle bir sorusunu gönül isterki teknik bilgisi olan ve bu işe gönül vermiş bir arkadaşımızın 18-55 i varken odak uzaklığı 55 ve daha üstü bir objektif alması gerektiğinin olmazsa olmaz bir kuralı olduğunu söylemesidir. 18-200 ile foto çekilemez mi elbette çekilir, örnekte verdiğim gibi tek bir topla bütün spor dallarında başarı ne kadar olunursa o kadar başarılı sonuç çıkar, tıpkı Olimpiyatlardaki başarımız gibi ÇİN 30 madalya alır, bizde tek bir madalya ile avunuruz. selamlar...
nerede buldunuz 390 TL ye sıfır 55-250 yi?
gittigidiyor da buldum. sürekli orayı kurcalıyorum, en uygun fiyatı bulana kadar bekledim. hatta gittigidiyor'un gün içinde %5 indirimi oluyor, şansıma %10 indirim çıktı bir keresinde onu kaçırmadım. eskişehirden bir satıcı gönderdi. sıfır kutusunda parasoley ve uv filtre ve temizleme seti de gönderdi beraberinde. ama japon malı değil. çok önemli de değil bence. uluslararası garanti var, yani türkiye'de geçerli değil ama fiyata değer bence, hiçbir sorunu da yok. düzgün kullanınca da birşey olacağını sanmıyorum. eğer kafana yatarsa ikinci el olanları da var, daha da ucuz olabiliyor. takribi 300 lira filan. temizini bulursan lens ihtiyacını giderirsin bence.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Yapay Zeka: Yoksa Teknoloji İtekliyor...
03 Oca. 2023, 19:52 miratcenk
088503 Oca. 2023, 19:53
miratcenk -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206719 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Podcast - Bu Instagram Hesabı Hormonlu Mu, Yoksa Organik Mi?
18 May. 2021, 13:44 miratcenk
0119418 May. 2021, 13:45
miratcenk -
Epson L1800 Baskılarda Görüntü Kaybı
23 Ara. 2020, 15:48 alinokta12
3198914 Oca. 2021, 08:59
cem123 -