uygarmitat
uygarmitat (üye)
Eskişehir / Amatör

18-135 Lensimi Düşürdüm :( Yardım.

Merhabalar,

Nikon D80 kit lensi olan 18-135mm objektif yaklaşık 30 cm'den yere düştü. Üzerinde takılı olan uV filtre tuz ile buz olurken ön camda vs. hiç bir sorun yoktu ancak deneme yaptığımda diyafram kapaklarının boşta olduğunu fark ettim. Bir iki kapak 18mm'de iken kadraja giriyor ve otomatik netlemeyi imkansız hale getiriyor.

Konuya hakim olamadığım için sizden yardım istiyorum. Bu sorunun çözümü tahmini kaç para tutar ve temiz şekilde neresi tamir edebilir?

Çok teşekkürler.

Tarih: 11 Temmuz 2010, 20:21 - İp: 94.***.**2.177
drvolki
drvolki (üye)
Ankara / Meraklı

Öncelikle geçmiş olsun,
Benim başıma gelmedi ama güncel lensler düşürülünce otofokus mekanizmasının kırılabileceğini okumuştum.

Tarih: 12 Temmuz 2010, 06:14 - İp: 67.***.**3.42
m.a.d
m.a.d (üye)
İstanbul / Meraklı

aynısı geçtiğimiz günlerde başıma geldi, otomatik de manuel de netleştirme çok zor ve netlemediği için çekim yapmıyordu , diyaframdan kaynaklı problem vardı otomatik modda bile beyaz patlamasından geçilmiyordu, tamir için gösterdik, 14 adet diyafram yaprağının dağıldığını söylediler tamir için 210 lira istediler , ben de vazgeçtim başka lens aldım

Tarih: 13 Temmuz 2010, 17:03 - İp: 88.***.**4.4
uygarmitat
uygarmitat (üye)
Eskişehir / Amatör

ben de hayyamda tamir ettirmeye çalışacağım. umarım o kadar istemezler. 100-150 arası isterlerse verebilirim ancak daha fazlasına gücüm yetmez şu an

Tarih: 13 Temmuz 2010, 23:53 - İp: 94.***.**4.250
  • 1