hn
hn (üye)
İstanbul / Meraklı

Yeni Makine Alımı Ve Kıyasları

Merhabalar ,
Almayı hedeflediğim makinada aradığım özellikler :
1- Kırmızı göz kesinlikle oluşmamalı
2- Makro çekim yapabilmeliyim.Örnek vermek gerekirse yeni 10 kuruşları en fazla 5-10 cm uzaktan 13*18 kağıt ebadında detaylarını gösterebilmeli.
3- Gece çekimi ve zayıf ışık oda çekimi yapabilmeli
4-Harici flaş kullanmamalıyım.
5-Herşeyi otomatik çekebilmeliyim.
6-Makinayı ileride değiştirmeyi yada güncellemeyi düşünmüyorum
7-Tabi yaz tatillerindede manzara çekimlerinde iyi sonuç almak istiyorum.
Bu özellikleri sağlayacak makina olarak bana ne önerirsiniz.Takip edebildiğim ve anladığım kadarı ile Canon A520 , A610 yada KMZ20 arasında tercih yapmam gerekecek sanırım.Birde önereceğiniz makinayı en uygun fiyatla nereden temin edebilirim?
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Teknik terimleri yeni yeni öğreniyorum.İfade şeklimde hata varsa çok özür dilerim.
İyi çalışmalar.

Tarih: 12 Ocak 2006, 13:44 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

kodak z 740 alabilirsin.550 ytl civarında. 10x optik zoom var. Mpeg 4 video kaydı var. slr like olarak geçiyor.Ve bence bu fiyata çok iyi.Diğer makinalar kompak sınıfta.Bu onların üstünrde.Tüm ayarlar manuel olarak yapılabiliyor.
Bu fiyatta çok ama çok iyi.Hemde 10 taksit.

Tarih: 12 Ocak 2006, 18:37 - İp: 85.***.**1.242
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

segili pazarbey
niçin CanonS2IS kompakt olarak geçiyorda kodak z740 slr-like geçiyor. hatta konicaminolta z20 bile slr-like olarak sınıflandırılmış dpreview sitesinde.
yani benim bildiğim slr-like ile kompakt sınıftaki makinaları ayıran tek fark birinin diğerinden daha kompakt olmasından başka birşey değil. Konica minolta z20'nin slr-like olması onun CanonA610'dan ya da canon S2IS'den daha üstün bir makina olduğu anlamına mı geliyor. Tabi ki hayır. peki nedir bu farkı belirleyen? teknik verilere bakıldığında kompakt sınıfta yeralmasına rağmen Canon A610 z740'dan çok daha üstün bir makina..

Tarih: 12 Ocak 2006, 20:08 - İp: 85.***.**9.201
hn
hn (üye)
İstanbul / Meraklı

Peki canon a 610 ve canon a 520 kırmızı göz oluşumunu kesinlikle önlermi?

Tarih: 12 Ocak 2006, 20:16 - İp: 195.***.**6.116
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Hayır her iki modelde de kırmızı göz oluşumu bariz.
bu sorunun üstesinden gelebilmiş kompakt makina yok denebilecek kadar az.bu problemi bilgisayar ortamında halledebileceğin programlar mevcut..

Tarih: 12 Ocak 2006, 20:23 - İp: 85.***.**9.201
hn
hn (üye)
İstanbul / Meraklı

parça parça yazdığım için kusura bakmayın.
canon a 520 yi eledim. Bana canon a 610 ve konica minolta z 20 arasında tercih yapmama yardımcı olursanız çok sevinirim.

Tarih: 12 Ocak 2006, 21:10 - İp: 195.***.**6.116
burfak
burfak (üye)
İstanbul / Amatör

her şeyden önce ilk defa ne istediğini bu kadar ayrıntılı yazarak forum kullanıcılarına yardım eden birini görüyorum. teşekkür ederim forum ahalisi adına.

flaş ve kırmızı göz olayı tamamen flaştan çıkan ışınların doğrudan gözden yansıyarak objektife gelmesiyle alakalıdır.
flaş, objektif doğrultusuna ne kadar yakınsa problem oluşumu o kadar artar. slr'lere harici flaşları optik düzlemden uzağa yerleştirerek bu sorunu büyük ölçüde çözüyorlar.
bir diğer yöntem de makinanın kırmızı göz azaltma fonksiyonunu açmak, ki mutlaka vardır saydığını modellerde. asıl flaş patlamadan önce bir kaç kez ufak patlamalar oluyor. bunların göz damarlarını daralttığı, asıl patlamada ortaya çıkan kırmızılığı azalttığı belirtiliyor. yine de bir yere kadar etkili bir yöntem, ayrıca bahsettiğiniz makinalar bu konuda ne kadar başarılı bilemiyorum.

burak

Tarih: 12 Ocak 2006, 21:21 - İp: 84.***.**4.74
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Ben bu forumda hem z20'yi hem de A610'u bir çok arkadaşa şiddetle tavsiye ettim. bu makinaların her ikisini de kullanmış birisi olarak söylüyorum ki Canon A610 çok daha üstün bir makina. z20'nin avantajı 8 optik zoom değeri. gün ışığında olağanüstü sonuçlar veriyor ama ışığın yetersiz olduğu durumlarda odaklamada problem var ve sonuçlar çok iyi değil. ama o fiyat için yine de harika bir makina. Benim tavsiyem sadece canon olur. Canon A610 gerçekten profosyonel bir kompakt.

Tarih: 12 Ocak 2006, 22:30 - İp: 85.***.**9.201
hn
hn (üye)
İstanbul / Meraklı

Değerlendirmeleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
Bu durumda canon a 610 tercih edeceğim.Peki bu makineyi en uygun fiyatla nereden tedarik edebilirim.bir de bu makine ile beraber yanında ne ve hangi marka almalıyım?
Örneğin SD kart kutudan çıkıyor mu?Yeterli mi? Değilse hangi marka ve kaçlık SD önerirsiniz.Aynı şey çanta , pil , tripod ve bilmediğim tüm diğer ekipman içinde geçerlidir.

Birde son olarak canon a 610 da 30 fps 640*480 çözünürlükte video çekimi yapıldığını biliyorum.Bu değerlerinde vcd kalitesinden iyi dvd kalitesinden biraz kötü olduğunu okumuştum forumda.Bu çekim kalitesi normal video kameralar ile kıyaslandığında nasıldır? Ve bu kıyas hangi kriterlere göre yapılmalıdır?
İyi çalışmalar.

Tarih: 13 Ocak 2006, 12:31 - İp: 195.***.**6.12
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

kutudan çıkan sd kart 16 mb. yani yetersiz.256 mb kart ile en iyi kalitede yaklaşık 100 resim çekebilirsin. ama ben video'da çekmek istiyorum diyorsan, en az 1gb kart alman lazım ki o da en iyi kalitede çekim yaparsan yaklaşık 9 dakika çekime imkan tanır. herhangi markada bir sd kart kullnabilirsin. forumlarda genelde sandisk markası tavsiye ediliyor. bir de sandisk'in ultraII olarak anılan diğer hafıza kartlarından daha hızlı veri akışına izin veren bir modeli var ki özellikle video çekimlerinde takılma yaşanıyorsa tavsiye edilen bir ürün. tabi bu arada biraz daha pahalı. ben Ultra II kullanmıyorum ama video çekimlerinde hiç bir sorunla karşılaşmadım. eğer 1gb kart alıcaksan benim tavsiyem yine de sandisk ultra II olucak . 25 milyon fazla ver ama daha iyisi olsun. video kalitesi, miniDv video kamera ile yakaladığın görüntüyü bilgisayarda dvd formatına dönüştürdükten sonra elde edilen kalite ile aynı fakat avi formatı dvd'den daha büyük yer kapladığı için ve ayrıca cd'ye atıp televizyondan da izleyebilmen açısından avi formatını dvd formatına çevirmeni tavsiye ederim.çantayı kendin alıcaksın. ben pazarlıkla bu makinaya uygun 8 ytl'ye harika bir çanta aldım mesela. tripodu gene kendin alıcaksın. zaten bu tripodlar çok ucuz. kutu içerisinden 4 adet uzun ömürlü alkalin pil çıkıyor ama şarjedilebilir pillere ve dolayısıyla bir de şarj cihazına ihtiyacın olucak.8 adet enaz 2500mAh kapasiteli şarj edilebilir pil almalısın. ihtiyacın olucak bunlardan başka bir ekipman gelmiyor aklıma. nereden ucuza bulabilirim demişsin. aydınlar fotomarket 570ytl peşin fiyatına 12 taksit yapıyor. ama bu sitede, peşin 490 ytl'ye bulabilenine de rastladım. bu siteye parody kullanıcı adıyla üye bir arkadaşımız da 500ytl civarına almış sanırım. istersen onlarla da bir irtibata geç. umarım yardımcı olabilmişimdir. kendine iyi bak. kal sağlıcakla..

Tarih: 13 Ocak 2006, 14:31 - İp: 88.***.**0.2
hn
hn (üye)
İstanbul / Meraklı

yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Tarih: 13 Ocak 2006, 20:07 - İp: 195.***.**6.75