Fotoğrafçılık Forumları
Yeni Canon Sx210 Is
Merhaba arkadaşlar.ben aranızda yeniyim.henüz fotoğrafçı bile sayılmam ama fotoğrafçılığa başlamak için yeni çıkacak olan Canon PowerShot Sx210 Is makinesini almayı düşünüyorum.eğer bu makineyi alırsam çok uzun bir süre kullanacağım.bu konuda bilgili arkadaşların beni hem fotoğrafçılıkla hemde bu makineyle ilgili bilgilendirmelerini rica ediyorum.şimdiden herkese teşkkür ederim.
#porch-e' tarafından 26.03.2010 23:24:08 tarihinde düzenlendi.
#porch-e' tarafından 26.03.2010 23:24:31 tarihinde düzenlendi.
Öncelikle merhaba fotoğrafçılığa başlamak için en uygun makinelerden birini seçmişsin bence.Öncelikle makinede 14x optik olmasının yanısıra önceki kardeşi olan sx200 den daha küçük ve zarif bi yapıya sahip .M-TV-AV-P modları bu makineye çok büyük avantajlar sağlıyor ben şu anda sx200is kullanıyorum ve çok ama çok memnunum ve nasıl bir tam profesyonel bir makinam olursa olsun bu makineyi hiçbiyere atmam o yüzden hiç düşünme derim =)))
Bende sizin gibi düşünüyordum ama bu işi bilen bir kişi tarafından doğrulanmak ve doğru bir şekilde yönlendirilmek için böyle bir yazı yazdım.
Yazınızda "M-TV-AV-P modları bu makineye çok büyük avantajlar sağlıyor, ben şu anda sx200is kullanıyorum"demişsiniz.Öncelikle bahsettiğiniz modların ne işe yaradığını biraz açıklarmısınız.Ayrıca bu makineyi aldığımda "oh be profesyonel bir makina almama gerek kalmadı" deyip bu makineyle neredeyse profesyonel fotoğraflar çekip uzun yıllar kullanabilecekmiyim?Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler
porch-e bu ayarlar profesyonel makinalarda bulunan ayarlardır yani diyelimki otomatik moddan sıkıldın efektler vermek istiyosun istersen
M: Manuel moda al yani enstantane ve diyaframı elle ayarla yada
AV: buna diyafram öncelikli çekim denir buda lensin içinde bulunan bıçaklar vardır bu bıçaklar sensöre ışıgın az yada çok gitmesine yardımcı olur ışıgın az gitmesini istiyosan degeri artırırsın yada fazla gitmesini istiyosan azaltırsın yani bunu kullanıcı belirler diyelim net derinlik alanı bir resim çekiceksiniz yani ön net arka taraf flu yada tam tersi bu tür resmi çekmek için Av ye getiriyorsunuz
TV: buda makinanın içindeki perde dir bu perde isterseniz hızlı kapatabilirsiniz yada yavaş kapatabilirsiniz yani sensöre gidicek ışıgıda bu belirler diyaframdan sonrabir diger tekniktir örnek bir araba çekiceksiniz perde hızlı kapattırırsanız araba orda park halindeymiş gibi durur ama yavaş kapattırırsanız buda arabanın hareket ettigini anlarsınız yada futbolcudada öyeldir bu çekim teknigini spor muhabirleri kullanır yada size daha da bir örnek vermek gerekirse diyelimki bir akarsuyu çekiceksiniz suyun tül gibi çıkmasını istiyorsunuz bunun için enstane öncelikli çekim kullanılır perde hızı olabildigince yavaşlatılır ama bu çekimi yaparken ya tripod ya masa yada sabit bir şey olması gerekmektedir yoksa flu çıkar
P: Program denir bu çekimide elle yapmadan makinanın ışıgı görerek sensöre ne kadar ışıgın yeterli oldugunu tahmin eden bir çekim teknigidir bu ayarları makina kendisi ayarlar hem enstantane i hemde diyafram ı sadece flaş ı siz
powenshot verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.benim asıl merak ettiğim bu makinenin(powershot sx210 is) DSLR makinelerden eksiği nedir ve bu makineyi kullanırken bu eksiklikleri hissedermiyim?
çekicegin şeye baglı eger başlangıç yapıcam diyosan al yok ben her türlü şeyi biliyorum diyosan DSLR al DSLR e yakın bir cihazdır onu söyliyimde sadece lens değişmiyo onun için bir sıkıtı var
..
#kalbens34' tarafından 15.04.2010 15:57:00 tarihinde düzenlendi.
kalbens34 arkadas copy paste yapip insanlara kendi kafandaki yanlis bilgileri aktarmazsan cok super olacak.Fotografciliga hevesli ve gelecek dusunen bir insana P&S makina tavsiye etmek cope giden paradan baska birsey degildir.Daha once defalarca yazdim baslangic seviyesi DSLR lardada otomatik mod ve kolayliklar mevcut artik ve hobinizi daha farkli boyutlara tasimak icinde degisimlere uygun en guzel baslangic makinalaridir.En kral compact kucuk sensorlu bir makina ile,siradan bir DSLR in performansi kiyaslanamaz bile.Alacagin P&S makinayi almanla kalirsin ve oylede gidersin,yani kendini gelistirecegin bir zorluk vermez sana.Ama DSLR i ogrendikce ve ileride farkli farkli lenslerle degisik tatlar aldikca ne kadar dogru bir karar verdigini o zaman anlayacaksin iste.Aslinda bu kiyaslamalarada hic gerek yok.Sadece duz mantik ile buyuk sensorlu DSLR larin ,P&S dedigimiz kucuk sensorlu compact makinalara gore daha iyi sonuclar verebilecegini tahmin etmen gerekiyordu.
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Sürücü Belgesi [ehliyet] Yenileme Harcı Nasıl Yatı
08 Kas. 2022, 13:58 prodersler
0116308 Kas. 2022, 13:58
prodersler -
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
079230 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206919 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Yeni Fotoğrafçıya Ağabey Tavsiyeleri
09 Oca. 2011, 09:02 paperman
21510403831 Tem. 2022, 10:28
aylaxx -