retbull
retbull (üye)
Kocaeli / Amatör

Takı Foto. Çekmek İçin Dfm?

Merhaba arkadaşlar... Takı fotoğrafı çekmeğe ugun bir makina arıyorum... aslında a620 aldım ama yakınlaştırdığımda bulanık çekiyor resmi... yani 20 cm mesafeten takıyı zoomladığımda görüntü bulanık oluyor... beklentime uygun olmayan bir makina mı aldım yoksa çekmeyi mi beceremedim anlamadım .. eğer bunu canon a620 ile yapamıyacaksam hani makinayı tavsiye edersiniz... şimdiden teşekkürler...

Tarih: 5 Ekim 2006, 10:46 - İp: 194.***.**2.31
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Canon A620 tavsiye ederim.Macro modunda kullanın zoom a gerek yok,F/8 diyaframda Self timer ile kullanın elinizi makinadan çekerken oluşabilecek titremeden kurtulmuş olursunuz.Ayrıca Flexi zone özelliği ile istediğiniz yere odaklanmasını sağlayabilirsiniz.Menuden Af mode Flexi zone olacak ve çekim sırasında çöp kutusu işareti olan buton ile 2 defa bastığınızda ortadaki AF karesi yeşil olacak ve ok yönleriyle kadrajda istediğiniz yere çekeceksiniz.F/8 olayınıda Av modunda tuşları ile yapacaksınız.Parlak konuları çekiyorsanız,Çöp kutusu tuşuna tek sefer bastığınızda -2,,-1,,0,,+1,,+2 şeklinde bir gösterge çıkacak, onuda -1/3 yada -2/3 olarak ayarlarsanız çok parlamadan dolayı oluşan patlamalardan kurtulabilirsiniz.
Yakın mesafede makinanızı macro moduna almayı unutmayın.

Tarih: 5 Ekim 2006, 13:06 - İp: 85.***.**3.100
retbull
retbull (üye)
Kocaeli / Amatör

çoook teşekkür ederim... akşam evde deniyeceğim... zoomla çekmeyi denedim bu zamana kadar hep bulanık çıktı... sanırım dediğiniz gibi makro ile çekmem gerekiyor..

Tarih: 5 Ekim 2006, 14:01 - İp: 194.***.**2.31
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

Evet makro modunda iken 1-10cm arası zoom kullanmadan cok iyi sonuç elde edebilirsin. Takı çekimlerinde kullanmana gerek yok ama bilgin olsun diye söyleyeyim, makro modunda iken optik zoom yaparsan obje ile makine arası 20 cm olamlı en az. Optik zoom kullanmadan ise 1cm den itibaren netleme yapabiliyor makine.

Tarih: 5 Ekim 2006, 21:06 - İp: 88.***.**6.87
  • 1