yaprak
yaprak (üye)
Malatya / Meraklı

Stüdyoda Kullanılacak Makina?

Stüdyoda vesikalık fotoğraf çekimlerinde kullanılacak uygun fiyatlara sahip önerebilceğiniz Dijital Makinalar var mı?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler, Saygılar...

Tarih: 8 Eylül 2004, 21:10 - İp: yok
yaprak
yaprak (üye)
Malatya / Meraklı

Fotoğraf tecrübem hiç gibi. Reklam sektöründe tasarım bölümlerinde çalıştım. 3D ve 2D reklam, tanıtım benzeri işlerde 3 yıl çalıştım. Fotoğraf üzerine değil de tasarım üzerine tecrübem bulunmakta. Fotoğrafa da bir yerden başlamak düşüncesindeyim. Bütün günümü fotoğrafla geçirmek istiyorum, meraklı, istekliyim... Eğer olursa bir yıl sonra da küçük bir stüdyo açmak düşüncesindeyim.

Makine ne olmalı o nu merak ediyorum. Canon eos 300D ve tele objektif gerekli diye okudum. Bunların neler olduğunu tespit edip bir süre sonra mkina alıp bol bol çekim yapmak düşüncesindeyim. Yardımlarınıza muhtacım. Sizlerden yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Tarih: 11 Eylül 2004, 20:22 - İp: yok
exif22
exif22 (üye)
İstanbul / Amatör

Estağfurullah, forumdaki her üye size elinden gelen yardımı yapacaktır bundan kuşkunuz olmasın , yalnız benim tavsiyem stüdyo için en az Canon 300D gibi bir makina almanız yanında ,
stüdyo açıncaya kadar alabilirseniz 300D , alamazsanız Canon A-70, 75, 80, türü bir makina alarak kendinizi daha çok manuel modda fotoğraf çekmeye alıştırarak geliştirmenizdir.
Bu arada da stüdyoları gezin , ne tür makina kullanıyorlar, ışıklandırma'yı nelerle yapıyorlar , fon perdeleri nasıl V.S.
Tabi, fiyatları da etüd etmek lazım .
Kolay gelsin ,

Tarih: 11 Eylül 2004, 21:00 - İp: yok
yaprak
yaprak (üye)
Malatya / Meraklı

Yardımlarınız hepinize sonsuz teşekkürler.

Bu gün sadece kendimi geliştrimek için kullanmak niyetiyle analog bir SLR makina almak düşüncesi oluştu.

uygun fiyatlı ikinci el analog SLR makina öneriniz var mı? 5-6 ay sonra Canon eos 300d alacağım. 5-6 kullanacağım analog slr makinanın mümkün olduğu kadar düşük fiyatlı olması iyi olurdu. Önerileriniz var mı? nette ikinci el slr satan bildiğiniz siteler var mı? Tavsiyelerinizi(yaklaşık fiyatlarıyla) bekliyorum.

#Yaprak' tarafından 11.09.2004 21:58:53 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Eylül 2004, 21:51 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

eger 2.el slr makine alacaksaniz benim tavsiyem sirkeci hayyam pasajini bir gezmeniz.bulundugunuz sehri bilmiyorum fakat bu isi yapmak istiyorsaniz oradan hem fazlasi ile bilgi alabilirsiniz,hemde yeri burasi daha ne denebilirki.istanbul disinda olsaniz bile hem gezmis,hem gormus,hem yerinde denemis olursunuz.

Tarih: 13 Eylül 2004, 08:43 - İp: yok
pyro
pyro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Stüdyo için eos 300D, nikon D70 , D100 gibi makinalar çok yetersizdir. Makinanın en azından PC sync özelliği olmalıdır düşüncesindeyim.

Zaten stüdyo için 35mm formatı çok yetersiz. Bir iş yapılınca kaliteli yapılmalı.

Günümüzde Hassleblad marka "ortaformat" çok kaliteli kameralar var. Hatta Leaf Creo diye bir şirket bu makinalara digital back yapmış durumda. 22-88 MP lik versiyonları mevcut. Fiyatı sadece digital back 25.000 dolar. Kamera objektifleriylede 5.000 dolar ederse sırf kamera ışık vs 30.000 dolar ayırmanız gereken bir sektör.

Ama şunu unutmayın bu işi iyi yapacaksanız 35mm kameralarla olmaz.

Tarih: 13 Eylül 2004, 20:24 - İp: yok