Fotoğrafçılık Forumları
Slr-like & Ultra Zoom
Forumu epey bir zamandır takip ediyorum; gercekten cok yararli bilgiler veren arkadaslar oluyor, oncelikle bu paylasim ortamina katkida bulunan herkese tesekkurler.
Sanirim herkese tek tek cevap vermekten yorulmussunuzdur; ama yine de ben de tavsiyelerinizi almak istiyorum.
Bir suredir bir arkadasimin F717'i ile cesitli cekimler yapiyorum; artik kendime de bir makine almanin zamani geldigini dusunuyorum Cekimler agirlikli olarak sahne ve dans uzerinde yogunlasiyor. Bunun yaninda gece ve doga cekimleri de ilgimi cekiyor ancak henuz cok deneyimim yok.
F717'de en cok kullandigim ozelliklerin basinda zoom, AF laser-asist (ya da adi her neyse!) ve histogram geliyordu. O yuzden ultra zoom (en az x10) bir makine ariyorum. Ayrica arastirdigim kadariyla image-stabilizer olmasi da epey ise yararmis gibi geliyor. Hareketli ve karanliga yakin goruntuler (sahne) ile ugrastigimdan shutter suresinin kisa, noise oraninin mumkun oldugunca dusuk olmasi da onemli.
Ihtiyacim olmayan (ya da benim icin onemli olmayan) seyler video cekimi. Her ne kadar siklikla fotograf cekecek olsam da DSLR turu, degisken objektif istemiyorum; cunku genellikle makineyi isteseniz de tozdan arindirilmis ortamlarda bulunduramiyorsunuz. Daha compact veya slr-like bir seyler dusunuyorum.
Arastirmalarim beni 3 makineye goturdu: sony h1, panasonic fz20, canon s2. Yukarida soylediklerim cercevesinde siz olsaniz nasil bir tercih yapardiniz? (bi de bu makinelerde ek tele/wide filtre takma imkani var mi ya da hangilerinde var?)
Simdiden tesekkurler...
selam agk..
..evet herkese tek cevap vermekten yorulduk.. yok yok saka soyluyorum..
.. bir soru.. arkadasinin f717'sine el koyma ihtimalin yok mu?
..makine almanin zamani coktan gecti agk.. nedir oyle arkadasin f717'si falan.. olmaaaaz!.. bize uymaz.
..
sabah sabah buy esprilerim de hic cekilmiyor degil mi? .. peki simdi konuya donelim..
shutter suresi kisa olsun diyorsun da flash kullanmayacaksan; gece sahnedeki adami fotograflaman icin 30 saniye gibi shutter kullanman gerekecek, yani tripod kullanmak zorunda kalacaksin..
flash kullandiktan sonra nasil olsa cekersin.. tabii flash'in ulasabildigi mesafeden.. oyle 12x zoom yapip da 100 metre oteden cekersen flash ise mise yaramaz.. noise orani ise dslr-like makinelerde dslr'lara gore daha cok olusur.. ama sen kararini vermissin, dslr olmasin diye.. bu arada bir hatirlatma, bir dslr ile bir de yuksek zoom kapasitesine sahip bir zoom objektif alirsan durmadan lens degistirme derdin kalmaz.. temiz bir ortamda bir kere tak lensi sonra lensi orada unut.. bir daha da degistirme..
iste bu noktada zaten dslr gereksizdir.. cunku dslr lens'de ozgurluktur..
konumuza donelim.. sectigin makineler bence en iyileri.. hepsinde de yok yok.. hangisi dersen canon s2 veya h1 derim.. panasonic fz20 de mukemmel bir secim, ama biraz eskidi modeli.. yine de fz20'nin bir cok artilari var.. 432mm zoom'da bile 2.8 aperture.. gece cekimlerinde isine yarayabilecek birsey bu.. ama gecenlerde h1'a baktim, o da harika.. s2 zaten harika..
bence gozun kapali hangi marka olsun istiyorsan onu al.. hepsi de herkesin gozbebegi halindeler.. fz20 ile filtre kullanabilirsin h1'dan ve s2'dan emin degilim.. buyuk ihtimalle kullanabilirsin ama..
pekala ben oyumu canon s2 icin veriyorum.. bakalim arkadaslar neler diyecekler............
bu arada foruma hosgeldin..
aman forumdan uzak kalma.. yeni alacagin makine ile deneyimlerini bizlerle paylasirsan, ben kendi adima cok sevinirim.. hatta s2 alirsan herkesin cok sevinecegini garanti ederim sana..
henüz ortalıkta gözükmüyor ama bence de s2 diğerlerinden daha iyi gibi duruyor. ama öte yandan eskise de fz20 hala süper! (lensinin üstündeki leica ibaresi bile insanı baştan çıkarmaya yetiyor!)
bu arada haftasonu fz5'i de elime alıp inceleme fırsatım oldu. o da çok hoşuma gitti. fz20'ye göre daha küçük, hafif ve ele oturur olması önemli bir avantaj bence...
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Search Sexy Girls From Your City For Night - Verified Ladies
31 Eki. 2024, 18:30 serefbaba
06331 Eki. 2024, 18:30
serefbaba -
-
4x6 Vesikalığı 10x15 Kağıda Action
25 Eyl. 2007, 23:47 adzs
171711131 Eki. 2024, 14:09
mucahit2331 -