benimm
benimm (üye)
Bursa / Amatör

Sizce Hangisi?

Fotoğraf makinası almayı düşünüyorum biraz araştırdım canon un bazı modellerinde karar kıldım.Ama hala pek emin diilim sizce hangisi A610,A620,A630,A710

Tarih: 10 Kasım 2006, 14:10 - İp: 85.***.**4.47
reelmaster
reelmaster (üye)
İstanbul / Amatör

Benimm Bugun senin icin baya taban teptim ve fiyat arastirdim A640 Icin bulabildigim en uygun takim fiyati
448 dolar ?Normal aksesuarlarin disinda hediye olaraksa
yaninda orijinal tasima cantasini ve 1 gb highspeed SDMemory karti verebileceklerini soylediler.NEDERSIN?

Tarih: 16 Kasım 2006, 18:03 - İp: 218.***.**0.231
august
august (üye)
İstanbul / Amatör

selam herkese,

ben de uzun süredir aynı modellerle başladığım araştırmalarıma , dslr'ları da dahil ettikten sonra şu an için kullanım amacıma uygun olmayacağını düşünüp tekrar geri dönüş yaptım.

Belirilen modelleri inceledim bir arkadaşım A620, biri de A630 aldı ikisi de malum memnun. Bende eskilerden A40 var, menüler falan benzer olduğu için kullanımının kolay olduğunu söyleyebilirim.

Sonuç olarak geldiğim noktada bütçeyi biraz daha arttırıp A640 almak üzereyken G7'yi beklemeye karar verdim. Umarım bu yakınlarda piyasaya girer. IS özelliği, Digic III işlemci, 6 optik zoom, 10 MP olması beni bir 5 sene daha götürür gibi.Bunu da seçenekler arasına alabilirsiniz diye düşünüyorum.

A710 ise sensör boyutunun küçük ve 6X optik zoom nedeniyle görüntü kalitesinden biraz taviz vermiş gibi.

Son olarak sayın REELMASTER yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum, A640 için aldığınız fiyat çok uygunmuş mahsuru yoksa yeri burada belirtebilirmisiniz veya bana özelden gönderirseniz çok sevinirim.

Tarih: 17 Kasım 2006, 09:57 - İp: 212.***.**5.65
reelmaster
reelmaster (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili august Tabiki bir sakinca yok!
fiyati aldigim yer Kawloon Electrinics market HONGKONG..
Daha oncede yazdigim gibi benimm Turkiyedeki fiyatlarin 900 ytl civari oldugundan sikayetetmis bende kendisine isterse aralik ilk haftasi istanbula donecegimi ve burdan getirebilecegimi soylemistim ..bu arada G7 Konusunda tek soyleye bilecegim tam bir hayal kirikligi yaklasik 1 ay once
makinayi elime alma firsatim oldu Yuksek ISO da birkac resim cekip bir 5 dakika kurcaladiktan sonra hayal kirikligiyla iade ettim.Kesinlikle A 640 in daha temiz cekimler yaptigini soyleyebilirim Ayrica 2.5 flap LCD nin kullanimi harika.G7 nin tek iyi tarafi IS sistemi ama sunu soylemeliyim G6 dan sonra kotu bir geri donus !!!!Bence kesinlikle ALMA !.

Tarih: 17 Kasım 2006, 11:13 - İp: 218.***.**0.231
august
august (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın Reelmaster hızlı cevap için teşekkürler.
Ben de o fiyatı TR'de aldınız zannetmiştim. Sirkeci piyasasında nakit 800 civarına garantili bulunuyor A640 belki biraz daha inebilir.

G7 kağıt üzerinde güzel görünüyor ama dediğiniz gibi piyasaya çıktıktan sonraki yorumlara bakmak lazım. Gerçi dpreview'deki yorumlarda kullananlar raw format olmaması haricinde (benim için gerekli değil sanırım) memnun görünüyorlar.

Konuyu dağıtmak istemiyorum ama seçenekler arasına bir de Panasonic FZ30'u (FZ50 ile fazla bir fark yok ama noise performansı biraz daha iyiymiş galiba) soktum A640/G7 olmazsa onu alabilirim. Tabii bu model hakkında da yorum yapabilirseniz sevinirim.

Tarih: 17 Kasım 2006, 11:47 - İp: 212.***.**5.65
benimm
benimm (üye)
Bursa / Amatör

Bence A640 için sölediğin bu fiyat çok iyi REELMASTER üstelik aksesuarlarıyla beraber çok saol özeline mesaj attım msn adresim orda var beni eklersen konuşuruz görüşmek dileğiyle...(Şu an yurt dışındaymışsın mademki dedim ya 448$ çok iyi fiyat benim için alırsan çok makbule geçer neyse dediğim gibi msn'de de konuşuruz)

#benimm' tarafından 17.11.2006 20:31:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Kasım 2006, 18:24 - İp: 85.***.**3.30
reelmaster
reelmaster (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili august!
Uzun uzadiya yazamadigim icin ozur diliyorum ama G7 konusunda soylediklerimi biraz daha anlaman icin www.dcresource.com u ziyret etmeni oneririm O sozde 3200 ISO kapasiteli makinenin 400 ve 800 ISO cekimlerini gormelisin !1600 ve 3200 cekimlerini goremezsin cunku gorecek bisi yok?AMA sadece 800 ISO kapasiteli A640 nasilsa kapasitesini sonuna kadar kullaniyor ve Cekimleri G7 den daha iyi!
Konu yu FZ30 a getirirsek suphesizki Cok iyi makina ama ISO konusunda Noise orani cok yuksek ve bence FZ 50 ile arasinda pek fark yok demek yanlis olur.Sadece FZ50 ile rasinda fazla fiyat farki yok demeyi daha uygun goruyorum.

Tarih: 18 Kasım 2006, 10:22 - İp: 218.***.**3.249
august
august (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın Reelmaster zahmet edip çok güzel bilgiler verdiğiniz tekrar teşekkür ederim, FZ30'u biraz inceleyince böyle bir problemden bahsedildiğini farkettim bir de kasası benim kullanım amacıma göre büyük geldiği için haftasonu A640 satın aldım.

Bu arada A640 ile ilgili başlık açmanız da tam denk geldi, artık o sayfadan devam edeceğim.

Tarih: 20 Kasım 2006, 09:49 - İp: 212.***.**5.65