dj_myman
dj_myman (üye)
İstanbul / Amatör

Sizce Hangi Makinayı Almalıyım

arkadaşlar 350-400tl kadar bir fotoğraf makinası almak istiyorum.
internette biraz araştırdım ve bazı modeller buldum. sizce hangisi daha iyidir ya da başka bir ürün mü almalıyım?
almışkan iyi bir ürün olsun istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
canon A3000; Sony W310; Canon ixus 95; SAMSUNG PL-60 ...

birde arkadaşlar fotoğraf makinası alırken nelere dikkat etmeliyim.

Tarih: 6 Mayıs 2010, 11:32 - İp: 78.***.**3.90
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

öncelikle amacınızı belirlemeniz lazım. mesela makro çekecekseniz kompaktların makro çekim mesafelerine bakın. kalem pilli mi, bataryalı mı, video çekiyor mu...
kodakta schneider, sony de carl zeiss, lumixte leica lens olmasına dikkat edin. lensin üzerinde (ya da sitelerden araştırın) F değeri yazar, F değerinin küçük olması avantajdır. Ancak bunların hepsi kompakt makineler için detaydır, birbirlerine bariz üstünlük sağlayabilecek pek yanları yoktur.

Tarih: 6 Mayıs 2010, 14:44 - İp: 193.***.**9.61
dj_myman
dj_myman (üye)
İstanbul / Amatör

profesyonel amaçlı bir makina düşünmuyorum. sadece okulda ve evde vb. kullanmak için bir orta seviyede bir ürün arıyorum.
canon A3000; Sony W310; Canon ixus 95; SAMSUNG PL-60; bunlardan başka 2 ürün daha buldum.
fuji f70 ve Nikon Coolpix S640
acaba bu ürünlerden hangisi daha iyidir.
ayrıca Nikon Coolpix S640 diğer ürünlere göre daha iyi bir makinadır.

Tarih: 6 Mayıs 2010, 16:30 - İp: 88.***.**1.180
akdenizli_33
akdenizli_33 (üye)
İçel / Amatör

Mp.sizce fazla önemli değilse aşağıdaki linke gözatabilirsiniz.
http://www.hepsiburada.com/nikon-coolpix-l20-ep-10mp-30-lcd-dijital-fotograf-makinesi/ProductDetails.aspx?productId=bd96114&categoryId=248

#akdenizli_33' tarafından 06.05.2010 22:17:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Mayıs 2010, 22:16 - İp: 88.***.**6.30
dj_myman
dj_myman (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar çoğu kişi fuji f 200 öneriyor. gerçekten kalitali bir makina mı ?

Tarih: 12 Mayıs 2010, 18:50 - İp: 88.***.**6.26
kalben34
kalben34 (üye)
İstanbul / Amatör

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 28 Mayıs 2010, 21:35 - İp: 85.***.**5.158
  • 1