Fotoğrafçılık Forumları
Singapur Dfm Fiatları..
selam arkadaslar, bilgisi olan varmıdır bu konuda bilmiyorum ama soracam. kuzenim 10 gün sonra singapura gidecek ve ben amerikadan alacagım sony h1 dfm yi singapurdan alsam diyorum ama fiatlar ne alemde bilen varmı? yada singapurdaki int. sitelerinde kaca satıldıgını güvenilir bir alısveris kaynagını nasıl ögrenebiliriz? bu konuda bilgisi olan arkadasların yardımını bekliyorum. tesekkürler.
selam puma
DFM fiyatlarının singapurda Amerikadan ucuz old. hiç zannetmiyorum.DFM için en ucuz yer Amerika tecrübeyle sabit.
selamlar
vay beee türkiye meğersem ne zengin memleketmiş bir de insanlar da alım gücü yok, iett ye zam mam olayı isyanda herkes enflasyon düşmedi. Kuzen singapura kendisi amerikaya gidebiliyor eeee böyle olunca türkiyede aç kalıyor garipler ne yapsınlar paralar başka yere gidince diğer ülkelere ağzımız açık bakıyor tabii.
Neyse eleştiri yaptım. Şimdi herkes bana geri kafalı v.s. şeyler söyleyip üzerime yüklenecek.
Singapur fiyatlarının Amerikadan pahalı olduğunu sanmıyorum. Ben japonyadan getirttiğim halde amerikadan daha ucuz oldu. Kaldı ki japonya aslında pahalı bir ülke. Ama dfm üreticilerinin nerdeyse tamamı uzakdoğu ve orda daha ucuz olması mantıklı. Bence giden biri varken mutlaka aldırın.
sayın sarucabey...
kuzenim singapura gidecek evet dogru fakat gezmeye yada tatile degil calıstıgı sirketin islerini takip icin gidecek 3-5 gün kaldı ki ne icin gittigi sizi zaten ilgilendirmez. hazır gidecekken bu forumdaki dostlarımdan bilgi almak istedim alacagım makine orada daha ucuz olursa ordan alalım diye. amerika konusuna gelinde; amerikaya ben gitmiyorum bilenler bilir ( dadanagast mesela ) arkadasım agustos sonu türkiyeye gelecek makineyi ona aldıracagım. sizin dediginiz gibi kuzen singapura, kendisi amerikaya degil yani. sizin yaptıgınızın elestirisel bir tarafı oldugunuda düsünmüyorum, olsa olsa sazanlık olur. zira ben sadece bu forumdaki degerli dostlardan bilgi almak amacıyla actım bu konuyu. ülkenin durumu genel bir konu tartısmak isterseniz onada acıgız, bizde bu ülkenin vatandasıyız ama takdir edersiniz ki devir ekonomi devri aynı makineyi % 30 - % 40 daha ucuz nerde bulursam ordan alırım, buda benim sorunum..
yekaga arkadasada tesekkür ederim, sagol.
Puma 'ya şunu da ilave etmek istiyorum: Sonuçta bu makinalar Türkiye'de üretilmiyor illaki dışarıdan alınacak. Ha sizin bilip te bizim bilmediğimiz bir yerli marka varsa söyleyin biz de bilelim! Hani ne çekebildiklerini geçtim," Arçelik"ler bile yurtdışı üretim. Peki bir fotoğraf makinası alınacak mı? Alınacak! Peki ben bu makinayı %30-40 (bazen %50!) daha az döviz harcayarak alıyorsam bu da memlekete bir nevi kazanç değil midir? Sonuçta yurtdışına %30-40 daha az döviz kaçmış olmuyor mu? Ha "O %30'u-40'ı nasılsa yurt içinde kalıyor (Erkayalar'da mesela)" diyorsanız ona söyleyecek sözüm olmaz tabii!...
Saygılarımla...
#droral' tarafından 21.07.2005 23:25:00 tarihinde düzenlendi.
sn droral..
takdir edersiniz ki herkes elindeki bütceyle en iyisini en uygun fiatla almayı ister. benim ve bircok arkadasın arastırmasıda bu yüzden zaten. ama fiyat farklarıda azımsanamayacak kadar barizse ne yapmalı diye soruyor insan kendi kendine.. bende yurtdısından ürün almaktan hosnut degilim ( garantisinin burada gecmemesine ragmen ) ama sizinde dediginiz gibi ben bu makinayı %30-40 (bazen %50!) daha az döviz harcayarak alıyorsam bu da memlekete bir nevi kazançtır! O %30 yada 40 ın nerede kaldıgını sizde biliyorsunuz zaten. saygılar bizden
bence singapur daha ucuz çünkü ben abd fiayatlarından daha ucuza fz 20 almıştım çinden .abd de 0 zamanen ucuz 550 dolarken ben 480 dolara almıştım.makianyı mesela şimdi 3000 çin parasına fz 5 alıcam 2800/8,2=341 dolarediyo abd de biraz daha pahalı ama cok farketmiyo yerini iyi bilmek ve iyi arstırmak lazım bazen bazı firmalar özel kampanya yapıyo bazı ürünleri özellikle ucuz satıyolar mesela canon eos lar gibi
puumaaa puuumaaa bekleeeee.
10 gün sonra s2 geliyor .Bir bakalım ondan sonra karar ver.Pil değiştirmekten bıktığın zaman göreceğim seni.Sabret bakalım .Allah Allah.Hiç kullanan yok daha.Almanya fiyatı 360 euroya kadar düştü.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
İstediğim Özellikler Hangi Dfm de ?
05 Ara. 2007, 21:21 erc10000
1128307 Ara. 2007, 11:07
erc10000 -
250-300ytl Aralığında Dfm Tercihi?
01 Kas. 2007, 16:17 invicibles
3115601 Kas. 2007, 21:32