kemkem
kemkem (üye)
İstanbul / Meraklı

Sigma Sd10 - Canon Eos350d

sizce hangisi sigma yı 700 canonu da 800 euroya buldum
sigmanın sitesinde inceleme yaptımda etkiledi baya sigmayla kullanıclar tarafından çekilmiş resimler.canon da harika ama hangisi bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

Tarih: 16 Temmuz 2005, 01:36 - İp: yok
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba Kemkem, kimse "yoğurdum kara" demez. Bence Sigmayı kendi sitesi dışında diğer bazı bağımsız (gerçi o da tartışılır ya neyse) sitelerde inceleyerek karar vermeye çalış. Makina sanki bekleneni veremedi ve miyadı doluyor gibi geliyor bana. Çok ağır ve kaba, gerçek 10mp'liği tartışmalı, Jpeg çekmiyor, sadece RAW, uzun pozlamalarda sıkıntı, ardıl çekim saniyede sadece 2, daha kıt manuel kontroller falan filan...
Bence 350d tartışmasız doğru seçim...

Tarih: 16 Temmuz 2005, 01:51 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

10 megapixel olupda jpeg çekmeyen makinadan hayır gelmez bence...

Tarih: 16 Temmuz 2005, 22:23 - İp: yok
tershane@
tershane@ (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

Kulaktan dolma şeylere inanma sen kardeşim Sigma Canon a göre ağır bir makine olduğu doğru ama canonla kıyaslanamayacak kadar net görüntüler veren bir makinedir. Nedenine gelince Sigma her biri 3,14 MP çözünürlükte 3 farklı katman kullanmakta bu sigmanın kendine has teknolojisi gerçektem makine 3,14x3 10 Mp ye ulaşmaktadır. Burada şu tercihi yapmalısın Canon daha hızlı bir makine Sigma çok daha güzel net kontras ve doygun gerçekci renkler veren bir makine Stüdyoda kullanacaksan Sigma Derim ama genel amaçlı kullanacaksan o zaman Canon derim

Tarih: 5 Kasım 2005, 03:32 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=5967
parana yazık etme canon al.

Tarih: 5 Kasım 2005, 13:02 - İp: yok
wide
wide (üye)
İstanbul / Meraklı

kemkem kardeş,canon 350d amatör bir dslr dir.sigma sd-10 ise daha farklı amaçlar için kullanılacak bir makinedir.mesela stüdyo ortamında.kullanım olarak baktığında canon daha pratiktir ancak sd10 dan daha iyi sonuçlar alacağından emin ol. elbetteki bu birazda senin
hangi amaçla ve nerelerde çekim yapacağınla ilgili.bu sitede
ceko nickli bir üye var.o çok memnun makinesinden.ona özelden bir mesaj at istersen.

Tarih: 5 Kasım 2005, 14:16 - İp: yok
kemkem
kemkem (üye)
İstanbul / Meraklı

hepinize yardımlarınız için teşekkürler ama ben canonu aldım bile 739 euroya çektim bi kaç bişeyler bakabilirsiniz galerimden hepinize teşekkürler

Tarih: 5 Kasım 2005, 14:46 - İp: yok
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bir malumat da ben vereyim. Sigma bu modelde, CMOS'un bir versiyonu olan faveon x3 çipi kullanmış ve dama kareleri gibi değil renk katmanları şeklinde tasarlamış. Bu çip, filme rakip olacak bir üretim olarak görülmekte ve geliştirilmektedir. Evet stüdyo ortamında en iyilerden değil en iyi sonuç veren makine olarak kabul ediliyor.Dış meknalar için siz bilirsiniz artık....

Tarih: 10 Kasım 2005, 18:39 - İp: yok
  • 1