othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

Samsung 370 Mi? Nikon 3200 Mü?

Merhaba arkadaşlar...Bundan 3-4 ay önce dijital bir fotoğraf makinesi almaya karar verdim. Bir şey satın alırken (özellikle de elektronik eşye da) çok araştırma yapıyorum ve bu durum beni kararsızlığa itiyor. Aslında kararımı Kodak CX7430'dan yana yapmıştım ama marka Amerikan menşeili olunca bundan vazgeçtim... İnternetten araştırma yaptıkça ve makinelerin hoş özelliklerini öğrendikçe fiyat üst sınırı arttı. Optik zoom, makro çekim, 640*480 hareketli görüntü, ISO ayarı, iyi bir marka derken fiyat 400-450 milyona dayandı. Forumları incelemem sonucu kafam iyice karıştı... Nikon 3200 için ISO ayarı otomatik olduğu için gece fotoğrafları iyi çıkmıyor deniyor... Ama test ve fotoğraf sitelerinde çok güzel çekimleri var... Samsung ise tam istediğim teknik özelliklere sahip ama Nikon'daki gibi kaliteyi yakalayabilir miyim bilmiyorum... Fotokritik.com sitesinde Nikon Coolpix 3200'ün harika fotoğrafları var..(Özellikle makro) Samsung Digimax 370'de hareketli görüntüleri Nikon Coolpix 3200'deki gibi kaliteli yakalayabilir miyim? Eğer bu olursa benim tercihim Samsung olacak... Bir de gece çekimleri SLR olmayan dijital fot. makinelerinde pek iyi olmaz deniyor... Hareketli çekimlerin net yakalanmasında obtüratör hızı etkili değil mi? (Acemiye yardım..) Beni aydınlatırsanız sevinirim... Ayrıca Samsung konusunda bizi en iyi Burkay Usta aydınlatır herhalde.... (Forumlarda Canon markası ön plana çıkıyor ama tercihleri 400-450 milyon bütçem belirleyecek.)

Tarih: 27 Aralık 2004, 08:41 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili othomane,
Bir çok bilgiyi yanlış biliyorsun.Öncelikle onları düzeltmemiz gerekecek: 1-"Nikon 3200 için ISO ayarı otomatik olduğu için gece fotoğrafları iyi çıkmıyor deniyor..."
İSO ayarının otomatik olması gece çekimlerinin kötü olması ile ilgisi yoktur hatta acemiler için iyidirde...Gece çekimlerinin kötü olması sensör ile ilgilidir bu da cmos sensörlerin ışığı yavaş işlemesinden ccd lerin ise hızlı işlemesinden kaynaklanan kalite farkıdır.
2-"Bir de gece çekimleri SLR olmayan dijital fot. makinelerinde pek iyi olmaz deniyor" Her sınıf makineyi kendi kategorisinde değerlendirmek gerekir .Bu şekilde bir karşılaştırma tıpkı :"binek otomobillerin taşıdığı yük miktarı kamyonlarla pek bir olmuyormuş...."gibi bir şey olur.CCD sensörlü kompakt makinelerin gece çekimleri flaş etkili mesafesi olan 3,2 metreye kadar oldukça iyidir.daha uzun mesafede öncelikle kırmızı göz azaltama fonksiyonu azalır daha sonrada etraf kararır....(5 metreyeden sonra)
3-"... Hareketli çekimlerin net yakalanmasında obtüratör hızı etkili değil mi?" Hareketli görüntüde obturatör/ shutter hızının bir önemi yoktur zira shutter hep açıktır.Burada önemli olan saniyede yakaladığı görüntü sayısıdır.Bu da "fps" dir 15 fps 20fps vs....
Samsung 370 leri ben türkçe menülü yaptım alırsan menüsü türkçe olanını al.veya samsung markası hoşuna gittiyse ben sana samsung u-ca3 modelini tavsiye ederim. Garantisi "bosphorus" olanını alırsan benim güvencem altında olursun.

Tarih: 27 Aralık 2004, 11:30 - İp: yok
othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

Eyvallah Burkay Usta... Kusura bakmayın acemiyim dedim ya... Terimler birbirine karıştı... Benim tercihlerimden birisi de kısa süreli de olsa çocuklarımın hareketli görüntülerini almak...(640*480 olmalı) UCA-3'DE 320*240'da 15 fps'de kayıt yapıyor biliyorum... Bir de fiyatı 370'e göre fazla... Burkay Usta'ya teşekkürler...

Tarih: 27 Aralık 2004, 11:49 - İp: yok
tumen
tumen (üye)
Antalya / Amatör

merhaba.canon a 75 veya a 80 niye dusunmedin.zannediyorum istedigin fiyatlara yakin.bunlari bildigimden soylemiyorum sadece o fiyat segmentinde bu makinalari niye degerlendirmedin onu soruyorum.olumsuz bursey biliyorsan paylasmani rica ederim.zira bende makine alma arefesinde biriyim ve ne alacagima karar veremedim canon s1 veya olympus c 765 veya a serisinin 95 modeli arasinda kaldim.

Tarih: 27 Aralık 2004, 12:19 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Uca 3 15 fps ve 20 fps olarak menüsünde iki seçenek var ayrıca bu makinenin 1 saat 36 dakika kayıt sürekli hareketli görüntü kayıt yeteneği var.Fiyatı 330 dolar (ben bu makineyi önerirken senin 400-450 milyon lira lık sınırını göz önünde bulundurdum.)
Sevgili tumen A 75 lerin ekran alt kısmında aydınlanma problemi var (keyfe keder bir durum! ) bu modeli bir daha düşünmelisin.....

#burkay' tarafından 27.12.2004 12:39:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Aralık 2004, 12:38 - İp: yok
othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

Dediğim gibi kaliteli Hareketli görüntü çeken makineler tercihlerim arasında... Deniyorki hareketli görüntü istiyorsan git kamera al... Tamam haklı olabilirler ama kısa anı görüntülerini de VCD yapmak istiyorum... Canon için hep iyi şeyler duydum, okudum... (Teknik servis durumunu bilmiyorum ama fotoğraf kalitesi mükemmel deniyor.) A75 ve A80 demek bütçeyi iyice zorlamak demek benim için... Dediğim gibi amatörce düşünüyorum ve Kodak CX7430 benim için idealdi ama Amerikan Malı olduğu için vazgeçtim... Kodak'ı Burkay Usta pek tavsiye etmiyor ama amatöre göre iyi bir makine olabilir. Burkay Usta, Samsung 370 için yorumlarını tam alamadık sanki...

Tarih: 27 Aralık 2004, 12:45 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Burkay Usta, Samsung 370 için yorumlarını tam alamadık sanki... Sevgili othomane neyi sordun da neyin yanıtını alamadın?
Sen soracan ben yanıtlayacam. Benim fikrimi bana sorma çünkü benim bütçemle bana makine almıyoruz senin bütçenle sana makine alıyoruz!!!

Tarih: 27 Aralık 2004, 12:52 - İp: yok
othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

Burkay Usta, Nikon 3200 ile Samsung 370'i karşılaştırırsan sizin tavsiyeniz hangisi olur? Neden? Umarım çok fazla geniş bir soru sormadım... Bir de Nikon 3200 kullanan arkadaşlar da varsa bir görüş yazsınlar lütfen... Teşekkürler Burkay Usta...

Tarih: 27 Aralık 2004, 13:01 - İp: yok
othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

Arkadaşlar Nikon için fazla hazırcı makinesi diyorlar...Bas-çek... Ben biraz da kalitenin yanında fotoğrafa ben de bir şeyler katayım diyorum... Samsung Digimax 370 kaliteyi saymazsak bu konuda daha iyi bir seçenek midir?

Tarih: 28 Aralık 2004, 15:22 - İp: yok
othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

Arkadaşlar bir cevap... Samsung Digimax 370 ve 430 ya da Nikon Coolpix 3200 kullanan yok mu? Son bir defa görüşlerini yazsalar çok iyi olacak...Teşekkürler...

Tarih: 30 Aralık 2004, 13:26 - İp: yok
  • 1