volkangam
volkangam (üye)
İzmir / Amatör

Ricoh Caplio Rx mi Kodak Cx 7330 Mu

arkadaşlar uzun araştırmalardan fotoğraf sitelerinde dolaşmalardan ve forumda edindiğim bilgilerden sonra ayrıca unutmamak gerekir 250 ytl gibi bi paraya göre ulaşatığım sonuç bu iki makina arasında kalmamı sağladı ne yalan söyleyeyim ricoh daha hoşuma gitti gibi fotoğrafları 1 8' lcd ekranoı optik zoom u falan filan neyse sizce hangisinde tercihimi kullanayım yardımlarınız için çok sağolun

Tarih: 27 Nisan 2005, 10:27 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

bence ricoh rx. 28 mm geniş açısı var ki bu nadir rastlanan bir özellik. ayrıca 200 ISO'dan yukarısında "noise" ve "chromatic aberration" olmasına rağmen, daha düşük değerlerdeki resimleri de gayet kaliteli. kodak 7330'un tek artısı sınırsız video çekme özelliği (ama o da çok kaliteli değil zaten). eğer video önemli değilse, banko ricoh!

Tarih: 27 Nisan 2005, 11:07 - İp: yok
volkangam
volkangam (üye)
İzmir / Amatör

sağol kardeşim video sınırsız olması sanırım o kadarda önemli değil zaten çok ta iyi çekmiyo bi fotoğraf makinası alıyorujm sonuçta bi de bazı sitelerde bu makina sadece sd kart takılabiliyo gibi algılanıyor ama anladığım kadarıyla mmc kartta kullanılabiliyor

Tarih: 27 Nisan 2005, 17:27 - İp: yok
okarademir
okarademir (üye)
Balıkesir / Amatör

ben ricoh rx i pazartesi günü aldım.
3 gün oldu ama çok memnunum. bazı özellikler ile cx 7330 dan daha iyi, bunun yanında fiyatıda ucuz.

not: mmc kartı 64 mb kadar destekliyor.

Tarih: 27 Nisan 2005, 17:34 - İp: yok
matteo24
matteo24 (üye)
İstanbul / Amatör

kesinlikle ricoh caplio rx. pretec dc 3305 10 x zoom makinem var. kardeşimede ricoh rx aldım. fiyat kalite oranı çok iyi. ricoh firması unutmamak gerekirki çok eskiden beri analog fotoğraf makinesi yapan bir firma...lensini bile kendi üretiyor...

Tarih: 27 Nisan 2005, 21:56 - İp: yok
volkangam
volkangam (üye)
İzmir / Amatör

arkadaşlar,
hepsiburada dan geçen perşembe sipariş ettim sabırsızlıkla bekliyorum inşallah artı elime ulaşır ricoh aldım caplio rx den inşallah iyi etmişimdir bilgileriniz için çok sağolun makina ile ilgili biraz bilgisi olan varsa bana bişeyler yazabilirmi???
Örneğin 64 mmc kartım var onla ne kadar fotoğraf çekebilirim gibi...

Tarih: 3 Mayıs 2005, 11:00 - İp: yok
okarademir
okarademir (üye)
Balıkesir / Amatör

ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN..

makinadan ben memnun olduğumu iletmiştim. inşallah sende memnun kalırsın. tabi değerlendirme yaparken fiyat/performansa göre değerlendirme yapmalısın. 200 ytl lik cihazdan 600 ytl lik performans beklemek sanırım cok doğru olmaz

makinanın dahili hafızası 8 mb. ben şu anda yedek kart almadım ama yakın zamanda 128mb lık bir kart edineceğim.

makina 8 mb lık hafıza ile;

640x480 boyutunda = 65 - 70 adet
1280x7** boyutunda= 20 adet
2***x1*** boyutunda= 8 adet

kayıt yapıyor. bunları 8 ile carparsın artık.
bu arada ben 1280 çözünürlüğün fine modunu kullanıyorum.

tekrar hayırlı olsun güle güle kullan

Tarih: 3 Mayıs 2005, 13:54 - İp: yok
volkangam
volkangam (üye)
İzmir / Amatör

çok sağol kardeşim bende telefon olarak nokia 3650 var onun 64 mb mmc kartı var sanırım makina da bu kartı destekliyor sanırım şimdilik yeterli olur değilmi bi de ricoh un kendi siteisnden baktım araştırdım orda var ne kadar aldığı 64 mb bi kartla sanırım dediğin gibi 1280 lik bi çekimle 70-80 tane alıyormuş bu yeterli olur değil mi

Tarih: 3 Mayıs 2005, 16:04 - İp: yok
okarademir
okarademir (üye)
Balıkesir / Amatör

BU makina mmc kartı 64 mb kadar destekliyor bu acıdan kartın 64 mb olması iyi.

1280 lik kalite ile 70-80 foto benim için cok cok yeterli.cünkü çektiğimi direkt bilgisayara atıyorum.

ama bu herkes için değişir. bana 64mb yeterliyken x birine 256 mb yeterli olmayabilir.

acizane fikrimi sorursan bence 25 milyona 128 mb bir sd kart almak daha mantıklı.

64 mb ıda 3650 de kullan. bende 6600 kullanıyorum telefonada hafıza kartı lazım.

Tarih: 3 Mayıs 2005, 16:37 - İp: yok
volkangam
volkangam (üye)
İzmir / Amatör

olmazsa öyle yapayım bi de 128 sd kart alırım bunun için dediğin gibi telefon için de lazım olabiliyo bazı durumlarda yarın gelecek hepsiburada kargoya vermiş bekleyeelim ve görelim bilgilerin için çoookk sağol kardeş...

Tarih: 3 Mayıs 2005, 17:27 - İp: yok
volkangam
volkangam (üye)
İzmir / Amatör

arkadaşlar makina elime geçti fakat baya zorlanıyorum kullanan varsa [email protected] dan bana yardım edebilirmi bi sorum daha var mmc kartı taktım ama kart format diyor neden

Tarih: 4 Mayıs 2005, 16:39 - İp: yok