Fotoğrafçılık Forumları
Pretec Markası Hakkında Bilgi!!!
Bir yakınım dfm alıcak. hs.com.tr den pretec marka makinalardan bakıyor. Özellik olarak bakıldığında diğer kaliteli denilen markalarla aynı özellikte oldunu söyledi ve bende baktım verilen özellikleri karşılaştırırsak aynı gibi. Ama resim kalitesinin ne olduğunu tam olarak bilemiyoruz. Kullanan veya bu konuda bilgisi olan varsa ve bizimle paylaşırsa sevinirim. 400 milyon cıvarı para belirlemiş. pretec inde genel özellikleri 5 mg pixel 3 optik 2.5 lcd ekran vs vs www.hs.com.tr adresinden bakabilirsiniz özelliklerine. 3 4 makinası var zati özellikleride aşa yukarı aynı. Yardımcı olur görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.
kardeş yaş tahtaya baspa pretecten şaşma full manuel özellikler var
herşey var resim kaliteside en kral makinadan 2 adım geride yani kendine göre çok iyi bir makina.
+ her türlü lens falan takılıyor.ben kullanıyorum.wide ve tele takıyor herşeyi çekiyorum.
özellikle dc3a30 modeli'ni al.bir sorun olursa bilgi verebilirim...
saygılar...
Madem bas-çek makinelerden hoşlanıyorsunuz ve fiyat avantajı sizin için çok önemli o zaman arkadaşına Praktica markasını incelemesini söyle. www.praktica.com.tr
Hiç olmazsa fotoğraf makinesini fotoğraf makinesi imalatçısından almış olursunuz.
burkay haklı. praktica'lar fiyat ve özellikleriyle gercekten çok cazip. dcz 5.4 modeli chip dergisinin bu ayki sayısında 250 $ altı fiyat kategorisinde en iyi makine seçilmiş.
Merhabalar. Ben de 2-2.5 yıl önce dijital fot. mak. nı hiç tanımazken 'Aman hepsi aynı' diyerek gidip Aiptek marka DFM almıştım. Daha sonra bu makinayı üst komşumun KodakDX4530 'u ile karşılaştırınca nasıl bir hata yaptığımı anladım ve götürüp iade ettim.
Hepiniz biliyorsunuz ki birDFM nın en önemli unsurları lensi CCD'si ve görüntü işleme programıdır. Pretec bu konularda nasıl bilmiyorum ama bence pek iddialı gibi görünmüyor. Sitesinden anladığım kadarıyla daha çok hafıza kartı üretiminde uzman. 400 YTL az para değil. Aynı paraya veya çok az bir ilaveyle kendini kanıtlamış bir markanın ürünü tercih etmenizi kesinlikle öneririm.
Benim düştüğüm hataya düşmeyin.
Saygılarımla...
#droral' tarafından 13.06.2005 11:16:26 tarihinde düzenlendi.
Selam,
Pretec DC 3A30 makine kullanmış bir kullanıcı olarak burada bu konudaki bildiklerimi paylaşmakta fayda görüyorum. Sayın Pizzi, Pretec 'in diğer modellerini bilmem ama bu bahsettiğim DC3A30 alıp, kullanıp da kolay kolay vazgeçilecek bir makine değil. Bu makinenin tıpatıp aynısı Toshiba PDR-M700 model olarak da üretilmiştir. Bizim kullandığımız pretec'lerin diğer markalı kaliteli markaların emsal cihazlarından önemli eksikliği manuel focus özelliğinin olmaması ve macro mesafesinin yeterince yakın olmamasıdır. İşte burada pretec CD3A30'a toshiba'nın bu modelinin programı yüklendiğinde (firmware işlemi) eksik olan makro ve manuel focus özelliklerini de kazandırmış oluyoruz. Bu durumda 10X optik zoom, Canon Lens, Sony LCD, 3.2 MP. CCD, sınırsız Sesli video kaydı, 1-2 cm. kadar macro çekimi, manuel focus,müthiş hızlı odaklanma, kolay menu, Panaromik çekim vs..vs.. özelliklere sahip bir makine için yaramaz diyebilmek pek mümkün olmuyor. İsteklerin ve ihtiyaçların sonu yoktur. Eğer bu özellikler sizin için yeterli ise paranızı sokağa atmış olmazsınız. Yok benim daha çok beklentilerim var bınlar amatörce diyorsanız bildiğimiz kendini kabul ettirmiş , daha profesyonel markalar var. Bu noktadan itibaren iş keseye kalıyor. Ben kimsenin reklamı için yazmadım, hiçbir markaya da yaramaz demedim, diyemem. Sadece kendim kullandığım için bu model hakkında bildiklerimi yazdım. Karar sizin. Unutmayın markalar kolay marka olmuyor.Saygılar sunuyorum.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Objektif Türü Hakkında Yardım
11 Tem. 2021, 22:12 susurluk1981
0144911 Tem. 2021, 22:13
susurluk1980 -
-
Magnum Photos Ve Çocuk İstismarı Hakkında Konuşabilir
15 Şub. 2021, 19:34 miratcenk
1150316 Şub. 2021, 01:37
ertugrulkoca -
Nikon Af-s Nıkkor 24-70mm F/2. 8g Ed Lens Hakkında İstişare
20 Oca. 2021, 15:21 fotografci3
0225420 Oca. 2021, 15:22
byhudai -
Kodak 35 Lik Film Hakkında Yardıma İhtiyacım Var.
13 Ara. 2020, 02:50 alicgrdmr
2195810 Oca. 2021, 03:14
tugbakuren -