adr
adr (üye)
Bursa / Amatör

Pentax Optıo A30 Mükemmel Kompakt

Arkadaşlar geçtiğimiz hafta uzun bir deneme döneminden sonra evde çocuğu çekmek adına (Panasonic fx-10 dan sonra) yeni bir kompakt almak için Sirkecinin yolunu tuttum.. İnternetten araştırdığım bir iki model üzerine yoğunlaşarak girdiğim her dükkanda flaşsız iso deneme fotoğraflarına bakarak sonunda eniyi verimin Pentax Optio A30 olduğunu gördüm. Bu fiyata alınabilecek eniyi özelliklere sahip makine diyebilirim. Çekim kalitesi ve doğallığı , özellikle dahili optik titreşim önleyicisi (Shake Reduction) muazzam çalışıyor. Bu özellik hem otomatik hem sol işaret parmağınızın altında mekanik olarak istediğiniz anda sürekli devrede. içerde bir plaka üzerinde sensörün gezdiğini elinizle bilke hissediyorsunuz. Okadar etkili çalışıyorki gerçekten takdire değer. 1/1.8'' büyük ccd sensör (10mp) ve divx formatında video çekmeside diğer + yönleri. (çocuk bazen videoluk görüntüler sergiliyor oan için gayet güzel) uzun süredirde K10D kullanıyorum menüleri neredeyse aynı buda çok hoşuma gitti. iso 800 e kadar gayet kullanılabilir fotoğraflarının olması özellikle flaşsız iç mekan çekimlerinde iso400 de gayet temiz sonuç vermesi memnun edici. (Titreşim önleyici sayesinde 1/10 gibi düşük enstantene hızlarında aydınlık seviyesi bu iso değerinde doyuma ulaşıp maksimum netlik sağlıyor) Kesinlikle Kompakt bir modelde etkili özellikler ve fiyat performans arayan arkadaşlar listesine ekleyip denesinler. Ben, Sony W serisi - Canon ixus serisi - Fuji finepix ve panasonic Lumix serisini kullandıktan sonra daha başarılı bulduğum için bunu tercih ettim..

#Pesmerge' tarafından 24.04.2008 11:34:10 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Nisan 2008, 11:26 - İp: 81.***.**0.164
appendix
appendix (üye)
Kırklareli / Meraklı

ben de çocuğa optio s40 almıştım pentaxın compact makinelerinin mükemmel olduğunu söyleyebilirim

Tarih: 24 Nisan 2008, 14:59 - İp: 85.***.**8.141
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

peşmerge hayırlı olsun.
bir kaç örnek foto yükleyebilirsen sevinirim.
belki kompakt almam gerekecek.
özellikle ISO performansı lazım bana.
iç çekimlerde kullanılacak.

Tarih: 27 Nisan 2008, 20:44 - İp: 85.***.**8.87
nikomaniaa
nikomaniaa (üye)
İçel / Amatör

hocam verdiğin bilgiler için teşekkürlerde..ama elinde tuttuğun sanyo xacti e60 hakkını yemeyelim
üstüne makroda daha iyisine pek rastlamadım dehşet makroları var..ama .ıso konusunda sınıfta kalıyor..

Tarih: 28 Nisan 2008, 18:36 - İp: 88.***.**7.143
  • 1