hasyildiz
hasyildiz (üye)
Manisa / Amatör

Pentax 750z Mi? Canon S70 Mi?

Arkadaşlar,
Pentax 750 Z ile Canon S70 arasında kararsız kaldım.
Her iki makine birbirine çok benziyor. Boyutları, ağırlıkları ve fiyatları heme hemen aynı. Aralarındaki farklar şunlar:
1) Pentax 'ta 5x zoom var Canon'da 3.6x
2) Pentax'ta kartın kapasitesine kadar sınırsız video kaydı var, Canon 3 dak ile sınırlı.
3) Pentax SD kart kullanıyor, Canon CF kart kullanıyor (hatırlatayım elimde 512MB'lık SD kart var, yaklaşık 100 YTL değerinde).
4) Pentax'ta 3D çekim modu var, Canon'da yok (benim için önemli değil).

Fakat imaging-resource.com adresinde verilen fotoğraflara baktığımda sanki Canon biraz daha iyi gibi geldi bana.

Siz ne dersiniz? Elimdeki SD kartı ihmal etmeye değer mi, yoksa Pentax Canon'u aratma mı dersiniz? Sizce
PENTAX 750Z mi? CANON S70 'mi?

Tarih: 28 Nisan 2005, 00:57 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Elinizde SD kart var diye Canon S70 den vazgeçmeniz bence hiç mantıklı olmaz. Görüntü kalitesi açısından S70 çok üstün.

Tarih: 28 Nisan 2005, 08:58 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Saydığınız bütün artılar Pentax tarafında. Ben de ilave olarak görüntü kalitesinin kesinlikle Canon'dan daha kötü olmadığını söyleyebilirim.

Tarih: 28 Nisan 2005, 14:34 - İp: yok
hasyildiz
hasyildiz (üye)
Manisa / Amatör

Arkadaşlar Canon S70'i denedim, fakat benim isteklerime Pentax 750 Z'nin daha çok karşılık verdiğine karar verdim. Sonuçta Pentax alacağım. İzmir'de en son 1050 YTL'ye (600 Euro) buldum (garantili).
Sizce fiyat nasıl?
Daha ucuza alabileceğim bir yer var mı? Bilen varsa, duyan varsa lütfen yazsın.
(İzmir'de oturuyorum)

Tarih: 29 Nisan 2005, 19:57 - İp: yok
peaceball
peaceball (üye)
İzmir / Amatör

Daha önce pentax optio 450 kullandım.Ama ne yazıkki çaldırdım. Çok memnun kalmışdım. Özellikle makinenin boyutları göz önüne alındığında 5 optik zoom , pentaxın teknolojik üstünlüğünü gösteriyor.Ayrıca değişik renklerde dijital filtreleride üzerinde taşıyor, çok değişik çekimler yapabiliyordum. S70 in ise bence en üstün yönü 28-100 aralığındaki lensi. Yani geniş açı yönünden üstün. Eğer geniş açı diyorsanız S70, tele diyorsanız 750 z öneririm

Tarih: 7 Mayıs 2005, 08:35 - İp: yok
hasyildiz
hasyildiz (üye)
Manisa / Amatör

Arkadaşlar önerileriniz için çok teşekkür ederim.
Benim aradığım makinenin Pentax olduğuna karar verdim ve aldım. Çektiğim fotoğrafları paylaşmak ve önerilerinizi almak isterim daha sonra.

Tarih: 8 Mayıs 2005, 03:11 - İp: yok
  • 1