Fotoğrafçılık Forumları
Panasonic Fz5-fz20 Karşılaş. Yardım
Merhabalar arkadaşlar. Çok buyuk ikilemde kaldım. Dijital Makineleri incelemelerim sonucu bu iki makine arasında kaldım. Bu iki makinenin bana göre eksileri şunlar. Elimde Bulunan nakit para 750YTL ya FZ5 i turk alışveriş sitelerinden yapacagim. Yada FZ20 yi etradecenter.us adresinden yada ikinci el az kullanılmış temiz bişe alacagim. Benim esas aradıgım bu iki esas önemli özellik JPEG kalitesi FZ5 ile FZ20 makilerinin JPEG kaliteleri hemen hemen aynı. Bu makilerle çekilmiş fotorafları inceledim ama ahım şahım bi fark göremedim.
Kusura bakmayın beni aşan bi konu var sa ustatlarımıza danışmak istedim. Bir adreste Imatest diye bir bölüm var ama altaki verilerden bişe anlayamadım. Sanırım Tahminim JPEG Kalitelerinin Tekniksel verisi.
FZ5
http://www.imaging-resource.com/PRODS/FZ5/FZ5IMATEST.HTM
FZ20
http://www.imaging-resource.com/PRODS/FZ20/FZ20IMATEST.HTM
Bu adreste yazılan verilerden neye varacagimi bilmiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim.
İkinci olarak Acaba yukarda belirtigim gibi turkiyeden 0 FZ5 mi yoksa amerikadan yada ikinci el temiz bi FZ20 mi? FZ20 acaba bu koşullara girmeye değermi.
Bu Arada Gündüz Doğa Fotoğrafları Çekmek için Lazım.
#gezginci01' tarafından 04.04.2006 00:21:43 tarihinde düzenlendi.
Merhaba gezginci01, her iki makine de birbirine çok yakın. Karar veririken şu soruları kendine sormanı tavsiye ederim:
1. Kafa flaş kullanacak mıyım?
2. Manuel fokus kullanacak mıyım?
3. Daha büyük ve ağır bir makine, elime daha iyi mi oturur?
4. Daha güçlü bir dahili flaşa ihtiyacım var mı?
5. Daha büyük bir LCD ekran istiyor muyum?
Bu 5 soruya yanıtın net olarak "evet" ise FZ20' de karar kılman gerekiyor.
Bunun dışında her iki makine de aynı özellikleri barındırıyor. Resimlerde fark görmen neredeyse imkansız, çünkü her ikisinin de sensör boyutu ve çözünürlüğü aynı. FZ20'nin bir extra avantajı tüm zoom boyunca 2.8 diyafram açıklığına imkan vermesi. Ancak FZ20 kullandığım için, kendi tecrübemle söyleyeyim, manuel fokus, EVF'nin düşük çözünürlüğü yüzünden pek kullanışlı değil. Genelde makro çekimlerde yararlanıyorum.
Yok, eğer daha derli toplu ufak bir makine düşünüyorsan, tercihini FZ5'ten yana kullanmanı öneririm.Yine naçizane bir tavsiyem de, imkanını zorlayarak FZ30'u da listene almaya çalışman olacak....
yukarda belirtigim gibi tek kulklanacagim JPEG yani fotoğrafın kalitesi diger unsurlar pek önemsedigim degil. Eğer sorarsanki Doğa fotografları için gerekli mesala gündüz çekilmiş bir dağ resmi yada bir orman resmi. Bu arada araştırmalarımdan yola çıkarak FZ30 un fotograf kalitesi FZ20 yada FZ5 den kötü
#gezginci01' tarafyndan 04.04.2006 00:23:36 tarihinde düzenlendi.
F5, Fz20 ve Fz30 gibi her 3 makineyi de kullanan biriyim. İçlerinden en iyi fotoğraf kalitesi Fz30 a ait. bence araştırmalarında yanılmış olabilirsin. Fz30 b iki makineye göre iç mekanda otamatik beyaz ayarı daha iyi sonuç veriyor. Fz5 le Fz 20 arasında fotoğraf kalitesi açısından fark yok. Aradaki farkları da sn droral sıraladı. Tercihlerini buna göre yapman lazım.
Şu an FZ30 testi yapıyorum istersen birde onu incele
http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=8952
pardon ya kusura bakmayın biraz hem bir önceki açtıgım topicde yer alana linkin yalancısı oldum sanırım bir de FZ lerde resimlşeri karşılaştırırken FZ30 un 8 mp oldugunu aklıma gelmemiş FZ30 la çekilenler daha yuksel pikseller dolasıyla 5mp resimleri dolasıyla fz5 veya fz20 den daha kaliteli olacaktır. Ah gucum yetse FZ30 a çalışan adam degiliz ev de bilgisayar başında vakit geçiren biriyim. anlıyacaginiz. 750 den yukarı çıkamıyorum malaself. Yardımlarınız için çok teşekkürler. Özellikle droral saol
gezginci01, bir yerde daha yanılıyorsun, Fz30 un fotoğraf kalitesinin daha iyi olması 8 mp olmasından kaynaklanmıyor, sadece sensörü diğer iki makineden daha büyük, ben Fz30 la çekimlerimi 5 mp de yapıyorum. Fz30 keşke 5 mp olsaydı diyorum bazen, daha da az noise üretirdi.
Sana tavsiyem bütçene göre Fz7 olabilir, Panasonic in kendi sayfasında verilen fiyat 799 YTL ve 10 taksit.
http://www.panasonic.com.tr/urun_detay.asp?proid=565
xtolga sanrım yanlış anladın beni benim demek istedigim şu 8mpğ daha yukse kçözünürlükte çekim yapıyor. büyük piksellerde görüntü halen bozulmuyorsa yada çok az bozuluyorsa yüksek mp li kamera daha iyidir demeye çalıştım. Sizce öle degil şöle bi örnek vereyim elimizde 2 aadet kamera var biri 5 mp digeride 8 mp 5 mp de en yuksek çözünürlüklerinde iki resim çekelim 8m ligin çektigi resim daha buyuk boyutlarda olacaktır. bu iki resmi karşılaştıralım. ikiside aynı kalide olsun. Sana şöle bi soru sorayim bu iki makine ile tek tek 800x600 boyutlarında iki resim çeksen hangisi dha kaliteli olur? tabiki 8mp bana göre demek isterdigim buydu. .inşallah bu sefer anlatabilmişimdir. Bu arada önerdigin FZ7 nin görüntü kalitesi FZ5 den bile kötü
fz5 tavsiye edrmsnz
Fz5 i de tavsiye ederim,
Vereceğim linkten Fz5 ile çekilmiş değil çektiğimiz fotolara bakabilirsin
http://www.fotokritik.com/profil.php?id=19154&pid=hepsi
Fz5 ile Fz20 arasında mercek farkı da var katalog da yazdığına göre.Mercekte bulunan element sayısı Fz 20 de fazla.Ve mercek çapı da Fz 5 yanında çok büyük.Xtolga daha iyi bilir kullanmış biri olarak ancak Fz 20 benim için kesinlikle tercih sebebidir Fz 5'e göre...
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Panasonic Fz-48 Video Hakkında
09 May. 2020, 18:56 erencakir
1163212 May. 2020, 02:16
mustafa_ozdag -
Panasonic S1r Lumix Aynasız Dijital Makine
23 May. 2019, 07:45 afrikalı
0273923 May. 2019, 07:45
afrikalı -
-
Panasonic Ag-ac8 Türkçe Kullanımı
02 Eyl. 2018, 14:13 prodersler
0426402 Eyl. 2018, 14:14
prodersler -
Panasonic Mdh 2 İçin En Uygun Hafıza Kartı ??
24 Şub. 2018, 16:29 eagle82
0652624 Şub. 2018, 16:29
eagle82 -
Panasonic Ag-ac8 Kamera Türkçe Kullanım Videosu
02 Ara. 2017, 15:27 prodersler
0564102 Ara. 2017, 15:28
zbkdygn -
Öğrenciyimmm!! Panasonic Dmc-fz 200
18 Eki. 2017, 12:14 akortsuz
1349819 Eki. 2017, 11:29
akortsuz -