Fotoğrafçılık Forumları
Panasonic Dmc-fz5 Ve Fujifilm S5600
Merhaba, bu iki makineyi internetten bikaç gündür araştırıyorum. İki makinenin birbirine benzer özellikleri var. Fiyatları da hemen hemen aynı. Çektikleri fotoğrafları da inceledim, sanki Panasonic daha başarılı gibi, tabi aynı fotoğrafı inceleyebileceğim bir seçenek olsa belki daha net çıkar ortaya. Benim için makro çekim de önemli. Panasonic için makro çekim 5 cm, Fujifilm içinse bazı siteler 1 cm, bazılar 10 cm. demiş. Bu iki makine hakkındaki görüşlerinizi yazarsanız sevinirim. Sizce hangisi öne çıkar?
Sevgili thebuzz,
bu iki makine hemen hemen aynı, ancak Fuji S5600 ıso 1600 e kadar ayarlandığı için gece çekim kabiliyeti çok daha iyi. FZ-5 400 iso üzerini kabul etmiyor. Foto kıyaslamasında haklısın - aynı şartlarda ve aynı çekimi kıyaslamak gerek. Tavsiyem Antalya Teknosa da iki makinede sergide. Orada git ve "canlı canlı" gör. Sevgilerle...
Sevgili thebuzz,
Oncelikle sunu soylemek isterim ki eger bir makine satin almak istiyorsan gercekten guzel iki tercih secmis bulunmaktasin.
Makinelerin biribirine benzer ve ustun ozelliklerinde gelince. Oncelikle Zoom acisindan cok az da olsa Panasonic 12x Optik zoom ile bir adim onde. Fakat ISO ayarlarinda ise Panasonic en fazla 400 ISO degeri saglarken Fuji 1600 e kadar saglamakta ki bu onemli bir avantaj! Ucuncu bir husus da hareketli gorundu kaydi, Fuji 640x480 cozunurlukte 30karesaniye hiz ile cekimler yapabilirken, Panasonic bu kaydi en fazla 320x240 cozunurlukte yapiyor. Ayrica makro hususunda ise verilere gore Fuji rakibine oranla biraz daha yakin mesafe makrolari alabiliyor. Diger onemli bir hushu da tabiki tasinabilirlik ve govde buyuklugu; burada Panasonic yukte daha hafifi ve boyut olarak da daha ufak bir makine olarak karsimiza cikiyor.
Sonuc olarak gercekten birbirlerine ozellik olarak cok benzeyen bu iki makine arasindan sana en uygununu secmek tabi ki senin elinde. Yukarida saydigim hususlardan hangisi sana gore daha fazla onem arz ediyor ise ona gore de bir secimin olacaktir. Ayrica asagida verdigim linkte guzel bir karsilastirma var;
http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=fuji_finepixs5200z%2Cpanasonic_dmcfz5&show=all
Saygilar
Teknomanya
www.teknomanya.com
Öncelikle düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Son gönderdiğiniz karşılaştırma linki aslında iki makinanında birbirine çok benzediğini gösteriyor. Positifin dediği gibi ürünleri gittim gördüm. FujiFilm iso değerinin yüksek olmasının yanında tip olarak da baya gösterişli duruyor.
Bir de şunu öğrenmek istiyorum, makro çekim mesafesi, objektife yani lens çapı büyüklüğüne paralel olarak değişmez mi? Panasonic sanki daha geniş lens çapına sahip gibi ama yanılıyormuyum?
İkiside çok iyi makineler ama ben olsam s5600 alırdım. Bir kere AA pille çalışıyor ve bu büyük bir avantaj. Ama lumixtede mega ois var ve oda büyük bir avantaj..Sen kendin karar vereceksin ama hangisini seçersen şeç iyi bir makine almış olacaksın.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Panasonic Fz-48 Video Hakkında
09 May. 2020, 18:56 erencakir
1166712 May. 2020, 02:16
mustafa_ozdag -
Panasonic S1r Lumix Aynasız Dijital Makine
23 May. 2019, 07:45 afrikalı
0278523 May. 2019, 07:45
afrikalı -
-
Panasonic Ag-ac8 Türkçe Kullanımı
02 Eyl. 2018, 14:13 prodersler
0431402 Eyl. 2018, 14:14
prodersler -
Panasonic Mdh 2 İçin En Uygun Hafıza Kartı ??
24 Şub. 2018, 16:29 eagle82
0655824 Şub. 2018, 16:29
eagle82 -
Panasonic Ag-ac8 Kamera Türkçe Kullanım Videosu
02 Ara. 2017, 15:27 prodersler
0567902 Ara. 2017, 15:28
zbkdygn -
Öğrenciyimmm!! Panasonic Dmc-fz 200
18 Eki. 2017, 12:14 akortsuz
1352619 Eki. 2017, 11:29
akortsuz -