godisgreat
godisgreat (üye)
Konya / Amatör

Panasonic Dcm(dmc) Lz2

Panasonic LZ2'nin X optik zoomu var 2'' Sizce bu makineyi mi almalıyım yoksa Konica-Minolta Dimage X60'ı mı?? Acil Yardımlarınızı bekliyorum

Tarih: 10 Eylül 2005, 23:05 - İp: yok
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba godisgreat, ben (tamamen kişisel fikrimdir) Panasonic ailesinin fotoğraf makinalarını beğeniyorum. Kendim FZ20'yi, eşim FX2'yi kullanıyor. Ben yukarıdaki olasılıklardan LZ2'yi tercih ederdim. En kabaca şu nedenlerden dolayı:
1.Yazmayı unutmuşsun 6X optik zoom bu ebattki compakt bir makina için mükemmel.
2. MegaOIS, titreşim engelleme sistemi mucizevi değil, fakat inanılmaz yardımcı.
3.f:2.8
Daha birkaç artı sayabilirim ama uzatmayayım.
Buna karşılık Panasonic bir çok makinasında Leica lens kullanırken bu makina Leica değil, kendi lensini kullanmış. Bu senin için bir hedikap teşkil eder mi bilmiyorum.
Yanlış anlaşılmasın, Panasonic aşığı falan değilim. Konica- Minolta'nın da çok sevdiğim ve almak isteyeceğim (A2, A200 gibi) modelleri var, ama ben yukardaki seçenekler içinde tereddütsüz lZ2 derdim...
Bence en iyisi sen aşağıdaki siteden makinaların özelliklerini kendin karşılaştır, dükkanda her ikisini de eline al ve seçimini "kendi" içine sinen yönünde kullan...
Kolay gelsin...

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=konicaminolta_dimagex60%2Cpanasonic_dmclz2&show=all

Tarih: 11 Eylül 2005, 15:06 - İp: yok
  • 1