joonyguita
joonyguita (üye)
İstanbul / Amatör

Önerileriniz

ben fotoğraf çekmeye meraklı biriyim yanlız geniş açı manzara fotoğraflarına dijital makina kullanmadım ve yeni bir dijital makina almak istiyorum araştırdım kendime göre olympus ta karar kıldım fakat hangisi işime daha çok yarar bilemiyorum yardım ederseniz sevinirim

modeller:c 70,c770,c7070 benim işime hangisi yarar

teşekkürler

Tarih: 13 Mayıs 2005, 23:46 - İp: yok
joonyguita
joonyguita (üye)
İstanbul / Amatör

yardımlarınız için çok teşekkürler ben c 7070 te karar kıldım ve satın aldım sanırım aradığım herşey onda mevcut hepinize ilginiz için teşekkürler

Tarih: 17 Mayıs 2005, 13:20 - İp: yok
alker
alker (üye)
İstanbul / Meraklı

Centruion
Sen daha önce banada aynı terbiyesizce yaklaşımla yazı yazmıştın.
sanıyorum karakterin bu seviyesizsin.
arkadaş manzara fotoğrafları çekmek istediğini belirtmiş sende diyorsunki başlangıç için bir makine önerdim .arkadaşım kompozisyon yazmıyoruz giriş gelişme sonuç.ben arkadaşa nikon 8800 tavsiye etmedimki z20 full manual ayarları olan yüksek zoom lu kendini geliştirmek isteyenlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir makine.
Bu arkadaş tanıdık falan resmi çekicem demiyor manzara diyor.Yani bu işe vakit harcayacak.
z20 de bu iş için uygun.
Burası Türkiye arkadaşım burada insanların alım gücü bir kesim hariç çok yüksek değil.yani şunu alayım dur bu olmadı onu atayım bunu alayım diye bir lüksü yok
Kaldıki z20 bir servet değerinde bir makine değil.
ama senin amacın bu değil anladığım kadar sözünü sadece burada dinletebildiğini düşünüyorsun.bir çeşit ego tatmini.
ben makine satıcısı değilim sadece kullanıcıyım.bu işten çıkarım yok.fotoğraf çekmek ve syretmekten zevk alıyorum sadece.
Bu güne kadar nikon2200 canon a95 kodak ve minolta kullandım bunların içinde fiyatınına göre en iyisinin z20 olduğunu düşünüyorum.Ve bu modelin pek tanınmadığını insanların bilse işlerine yarayacağını düşünüyorum.aynı özelliklerde bir canon 1000 usd nin üstünde iken bu makine 500ytl civarı.Ama sen bir üstatsın çok ta biliyosun o yüzden Türkiye de servisi olmayan bir markayı tavsiye ediyorsun.Bozulursada sen alır yaparsın makineyi.

Tarih: 17 Mayıs 2005, 13:23 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili alker,

öncelikle şu "seviyesiz" sıfatını sana iade edeyim. sana ne zaman terbiyesizce saldırmışım, lütfen hatırlatırsan, özür dilemeye hazırım. ikincisi, ben z20'yi senin önerdiğinden bile haberim yok, kim hangi mesajı yazmış diye takip etmiyorum, neler yazılmış ona bakıyorum. dolayısıyla kişilerle bir işim olamaz. kaldı ki ben de pahalı makine önermedim, ricoh rx'i önerdim (210 ytl!). ben hiç bir zaman z20'yi kötülemedim de. tam tersine sesli videosu olmamasına karşılık beğendiğim bir modeldir. diğer taraftan joonyguita'nın mesajını ben de yanlış anlamışım, geniş açıdan bahsetmiş ama esas sormak istediği o 3 olympus modelinden biriymiş. kendisini bir tek yekaga doğru anlamış ve en uygun cevabı vermiş. zaten, joonyguita da esasen kafasında kararını çoktan vermiş. nitekim makineyi bugün gidip almış. burada egomu nasıl tatmin edebileceğimi anlayamadım. buraya mesaj yazınca paye mi veriyorlar bana. ama derler ki, dervişin zikri neyse fikri de odur. demek ki, senin öyle bir beklentin var buradan?

Tarih: 17 Mayıs 2005, 14:19 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

arkadaşım ona vereceğin paraya daha kaliteli makina alabilirsin. nikon coolpix ler var nikon d 70 var bunları araştır bence sana tavsiye

Tarih: 17 Mayıs 2005, 14:53 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

geç kaldın sevgili adopro... arkadaş almış bile. ayrıca onun gönlünde o yatıyormuş, başka bir şey alsa muhtemelen aklı bunda kalacak, mutsuz olacaktı...

Tarih: 17 Mayıs 2005, 15:05 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

kafana göre takıl ama nikon dan şaşma

Tarih: 17 Mayıs 2005, 15:08 - İp: yok