mdemir
mdemir (üye)
İstanbul / Amatör

Olympus C765 mi Canon S1 Mi

sizce hangisni seçmeliyim, canon s1 20 milyon daha pahalı sadece. ikisinde de 10x zoom var yarımcı olursanız seivinirim

Tarih: 6 Ocak 2005, 16:55 - İp: yok
tembeleryk
tembeleryk (üye)
Samsun / Amatör

merhaba,
tavsiyem olympus yönünde olacaktır. tek dez avantajın
1/1000 ve servis sorunu dğer opsiyonları (ccd ebatı, efektif mp) canondan daha üstün birde stabilizer yok.

Tarih: 6 Ocak 2005, 17:19 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

İkisi de güzel makina. Olympus 2 cm.'den makro çekiyor s1 4 cm'den. Video çekiminde s1 tartışmasız üstün. Türkiye'de yaşıyorsan Olympus'a karar verirsen servis olayını iyi araştır. s1'in c765 'e göre LCD'si küçük fakat dönerli. Her ikisnden de pişman olmazsın. Ben s1'den hiç pişman değilim.

Tarih: 6 Ocak 2005, 17:43 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Canon S1'in artıları:
-Image stabilisation,
-Compact falash memorycard

Olympus C765'in artıları:
-4 Megapixel
-CCD boyutu daha büyük
-Makro 7cm (Canonda 10 cm)
-TIF modunda kayıt (Canonda sadece JPEG)
-Daha büyük LCD ekran

Düşük işik şartlarında kullanacaksan S1 iyi ama genel kullanımlar için C765 daha ağır basar.

Not: fiyatların aynı olması ikisinin eşdeğer olduğu anlamına gelmez. Bu fiyatlar iki etkenden kaynaklanıyor:
Birincisi Canon'un Türkiye'deki yüksek fiyat politikası,
İkincisi de C765'in biraz daha eski tarihte üretilmesi nedeniyle fiyatının düşmesi)

Tarih: 6 Ocak 2005, 17:59 - İp: yok
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Yurt dışı fiyatları da çok farklı değil. (bestbuy.com da ikisi de 350$)
S1'deki image stabillization, dönerli LCD, CF kart kullanması, sevis yaygınlığı ve video kaydı bence göz ardı edilmemesi gereken artılar.
Olynin göze batan en önemli artısı 4MP.
TIFF modu JPEG'den daha iyi tabi ama RAW olmadıktan sonra o kadar önemli değil.

Tarih: 6 Ocak 2005, 19:25 - İp: yok
mdemir
mdemir (üye)
İstanbul / Amatör

herhalde benim için canon daha iyi olcak. cüçkü makineyi abd den getircem. olypus bozulur mozulur şimdi başıma dert olur

Tarih: 6 Ocak 2005, 20:09 - İp: yok
muratsrn
muratsrn (üye)
Ankara / Meraklı

Selamlar bende Fotoğraf makinası alırken site site dolaştım yaklaşık bir ay boyunca sonunda Olympus C770 UZ da karar verdim. Son derece isabetli bir karar vermişim tek ama tek eksiği 400 iso da "gece cekimlerinde" yüksek noise olması... zira Canon G6 yı 1 hafta kadar önce denedim gözlerime inanamadım gündüz çekimlerinde 200 iso daki noise
inanılmayacak derecede. Ben bu canon un dslr harici makinalarında neden bu kadar tutulduğunu anlamıyorum çünkü bariz bir şekilde iyi fotoğraflar çekemiyor, olmuyor. hep birşeyler bariz şekilde eksik kalıyor. Tabi en önemlisi fiyatının Türkiyede aşırı pahalı olması, öyle böyle değil S1 Abd de 279$ a kapınıza gelirken burada 549 Euro. olacak iş değil. senin için iki makinanın benzer exiflerdeki benzer fotoğraflarını koyuyorum. 765-770 ile aynı lensi kullanır.
Olympus C770 UZ
(Dikkat bu fotoğraf "hareket halinde" ki bir otobüsün içinden "otobüs camının arkasından" el ile çekildi belirtmekte fayda var.
http://www.geocities.com/smsrn2002/c770.html
Canon S1 IS
http://www.geocities.com/smsrn2002/canonS1.html

Tarih: 19 Ocak 2005, 02:20 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Türkiye'de yaşıyorsan Olympus'a karar verirsen servis olayını iyi araştır
Not: fiyatların aynı olması ikisinin eşdeğer olduğu anlamına gelmez. Bu fiyatlar iki etkenden kaynaklanıyor:
Birincisi Canon'un Türkiye'deki yüksek fiyat politikası,
İkincisi de C765'in biraz daha eski tarihte üretilmesi nedeniyle fiyatının düşmesi
S1'deki image stabillization, dönerli LCD, CF kart kullanması, sevis yaygınlığı ve video kaydı bence göz ardı edilmemesi gereken artılar.
TIFF modu JPEG'den daha iyi tabi ama RAW olmadıktan sonra o kadar önemli değil.

Bana söyleyecek bir şey bırakmamışsınız

Tarih: 19 Ocak 2005, 02:31 - İp: yok
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

burkay hocam kimden öğrendik sanıyorsun bunları

Tarih: 19 Ocak 2005, 02:59 - İp: yok
muratsrn
muratsrn (üye)
Ankara / Meraklı

C765 32 bit tiff fotoğraf çekebiliyor yanılmıyorsam ki bu muhteşem bir özellik...ve çekeceğin fotoğrafın histogramını lcd ekranda görebiliyorsun...unutmadan high quality den bir düşük modu( SQ1 deniyor) seçersen Olympus yaptığın optik zoomu(dijital işin içine girmeden) 14x e kadar çıkarmana izin veriyor yani bir ekstra pay var; buna super zoom demişler menüsünde. 4x dijital zoom uda devreye sokarsan 56x zooma kadar çıkabiliyorsun ki birkaç blok ötede oturan birinin gömlek markasını kendi evinden sanırım okuyabilirsin...adamlar yapmışlar... Bunların tümü s1 de oluyor mu bilemiyorum Canon G6 kullandım S1 i inceledim...Biriside çıkıp türkiyede Olympusun yetkili servisini almayı akıl etse tadından yenmeyecek.

#muratsrn' tarafından 19.01.2005 04:01:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Ocak 2005, 03:56 - İp: yok
mdemir
mdemir (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar yorumlarıınızdan dolayı teşekkür ederim. Canon S1 aldım. İnşallah kararımdan memnun kalırım

Tarih: 19 Ocak 2005, 20:20 - İp: yok
  • 1