Fotoğrafçılık Forumları
Oly,nikon,fuji,konica,panasonic Vs
Hangisini alayım? Son günlerde kafam iyice karıştı. dpreview'daki kullanıcı yorumları çok farklı , beklentiler farklı olduğu için aynı makineden biri mükemmel diye sözederken diğeri yerin dibine batırıyor.Aklımdaki makineler
Panasonic DMC Fz 20 fiyat/performas iyi deniliyor, optik zoom 12, birçok ayar manuel yapılabiliyor ISO 80-400. şarj iyi gidiyormuş. vs.ama ISO 100'de noise var.
Olympus C 8080 bazıları focustan memnun değil
Nikon Coolpix 5700
Nikon Coolpix 8400
Nikon 8700
Fuji Finepix S 7000 Z
Fuji Finepix S2 Pro
Konica Minolta Dimage A1 görünümü hoş
Konica Minolta Dimage A2 (daha tam incelemedim)
Fotoğraf konusunda deneyimli değilim pek ama kurslara katılmak istiyorum. Deneyimli olmadığım için de özelliklerin ancak belli kısmını anlayabiliyorum. Seçim yapmam zor oluyor.Almışken iyi bir makineye sahip olmak istiyorum. en az 5-6 yıl kullanmak üzere.makro fotoğraflara ilgim var ayrıca.
" dslr'ler benim harcım diil gibi daha çok slr like modellere bakıyorum."
foruma hosgeldin..
caraazul eger ki fotograf kurslarina katilip fotografciligini bir sekilde gelistirmek istiyorsan ve alacagin makinenin 5-6 sene gitmesini de istiyorsan bence DSLR'lara bakman gerekir oncelikle..
ben de sana benziyorum aslinda.. fotografciligi hobi olarak fakat ciddi olarak yapmak istiyorum.. bir klube uye oldum, elime gecen her kitabi okumaya calisiyorum, her hafta en azindan 4-5 fotografcilik magazini aliyorum..... almisken beni uzun sure idare edecek bir makine istiyorum; uzun suren arastirmalarim sonrasinda bir DSLR almaya karar verdim.. insallah yilbasindan sonra alacagim artik..
neden?
5-6 yil icinde dijital makineler cok degisecekler.. her 5-6 ay cok buyuk zaman dilimi dijitalde.. digicam'lerde bircok eksiklikler var; bir point-and-shoot olarak harika olmalarina karsin fotografciligi ciddi olarak yapmak isteyene o kadar sonuna kadar olanak tanimadiklarina bircok kisiden duydum ogrendim.. belki bu eksiklikler 1-2 sene icinde minimuma inecek -ki sonunda herbir makine digicam olacak buyuk ihtimalle-.. DSLR ile high-end digicam'ler arasindaki farkliliklar giderek azaliyor, fakat hala daha "o halde digicam'i secerim tabii.." denecek konumda degil bildigim kadariyla..
bircogu digicam'lerin yetecegini soyleyecektir; haklidirlar da.. cunku high-end modellerin hepsinin de fotograf kaliteleri cok guzel.. fakat sinirlayici bircok ozellikleri var DSLR'lara gore..
kagit uzerinde DSLR secmemeyi anlayamiyorum dogrusu.. su anda herhangi bir tecrubem olmadigi icin kesinlikle budur sudur diyemem fakat ogrendigim su ki DSLR'lar gerekli eger ki ciddi ciddi ogrenmek istiyorsan..
bu arada mutlaka kullanim zorluklari olacaktir DSLR'larin tabii..
DSLR'larda 100'de 200'de noise yok.. noise 800'den sonra ortaya cikiyor genellikle bugunun modern DSLR'larinda..
dpreview'den review'lere bak; cektikleri fotograflari karsilastir.. DSLR'lar genelde piril piril fotograflar cekiyor.. puruzsuz..
illa da DSLR olursa da su modeli olsun demeye de gerek yok; herhangi bir DSLR zaten iyidir..
"aksesuarlarıyla birlikte düşünürsek çok pahalıya patlar"
aksesuarlariyla derken neleri kastettin?
bir DSLR alirsan sayet sadece bir de lens alman gerekiyor.. diger hemen hemen her aksesuar ayni digicam aksesuarlariyla..
lenslerin en pahalisindan almana gerek yok.. en ucuz lens bile o digicam'lerdeki "L" lenslerden veya "ED VR" lenslerden cok daha iyi..
....................................
exif,
acaba dynax 7D'ye bir sans daha mi verilmeli..
o IS (karsiligi..) ozelligi yok mu..
kafamda olusan yeni bir soru.. dynax'de zaten IS var, bir de IS'i olan lens takarsak acaba 30 saniye speed'de bile sallanti olusmaz mi fotograflarda? hani tripod falan dusunmeyiz bile..
nerede okudum hatirlamiyorum; canon'dan birisi 20D'de IS kullanacaklarini fakat fiyati daha ekonomik kilmak icin kullanmadiklarini soylemisti.. sonucta dynax 7D'deki teknoloji kacinilmaz.. dyanx 7D daha mi cok gelecege yatirim acaba?
neden 5-8 Megapixel ozellik ariyorsun?
neden CCD sensör ozellik ariyorsun?
neden daha yuksek ISO aramiyorsun?
neden Objektif 28-200 zoom?
Aperture range : F2 - F8?? yani f/2.0 olsun demek mi istedin?
.....................................
nedir bu 8700 aski arkadaslar?
o 8 megapixelli digicam'ler arasinda en iyisi olympus 8080 deniyor, powershot pro1 deniyor, minolta A2 deniyor.. ama simdiye kadar 8700 en iyisi diyene rastlamadim.. elimde 30 degisik fotografcilik magazini var; hepsinde 8700'in notu en allta olani..
murat senin cevaplarından sonra nikon d70'e yöneldim. ciddi düşünüyorum şimdi... bir değişiklik olmazsa 2-3 güne kalmaz alırım herhalde.
dadanagast çok teşekkürler bu arada... dslr makinalardan tabiiki de daha kaliteli sonuçlar alınır. benim demek istediğim sırf body olarak bile pahalılar , lensler zaten ayrı pahalı..
neyse inşallah kararımdan dönmem ve nikon d70'ten memnun kalırım..
birkac gunde aldin aldin yoksa emin ol fikrinden donersin.. yanlis yorumlama soyledigimi lutfen, demek istedigim, bu fotograf makinesi bakinma isi cok zor, her gecen gun daha da zorlasiyor karar almak.. D70 su anda en cok ragbet edilen DSLR'lardan birisi.. ozellikleri harika.. kesinlikle yanlis yapmis olmayacaksin..
gule gule gunlerde kullan simdiden.
#dadanagast' tarafından 25.11.2004 13:53:32 tarihinde düzenlendi.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3323212 Nis. 2023, 13:15
sametcan97 -