Fotoğrafçılık Forumları
Nikon P2 Canon A700 A610 Dan İyimi
Selam Arkadaşlar Nikon P2 ve Canon A610 ve A700 arasında kararsız kaldım.
Öncelikle Nikon P2 almayı düşünüyordum forumda yaptığım araştırmalarda bu makinayla ilgili fazla ve aydınlatıcı bilgiye ulaşamadım. Dezavantajlarını düşününce Bataryası kalem pil değil yarı manuel olduğu söyleniyor ama yarı manuelden kastedilen nedir sadece bir özeliğinimi manuel olarak kullanamıyoruz (mesala iso ayarı) yoksa birden fazla makina ayarlarına manuel olarak ulaşamıyoruz. Bu özelliğiyle ilgili bilgiye ulaşamadım.
Forumda araştırmalarım sonucunda Canon A610 ile A700 arasında kaldım. A610 üstün olduğunu ve A700 ün üstün olduğu söyleniyor. bu arada üzerinde durulan nokta sensör boyutunda A610 da sensör büyük olduğu A700 den daha iyi resim çekeceği söyleniyor (tabi pratikte ispatlanan birşey yok). A700 ün üstünlügüde 6X optik zom uzerinde duruluyor diğerbir farkta A610 hareketli lcd ekran2,00", A700 sabit lcd ekran 2,5" diğer farkları üzerinde pek durulmamış.
Kısacası herkes kendi kullandığı makinasını övmekte ve en iyi makinanın kullandığı makina olduğunu söylemekte.
Forumda karşılaştırmalar yapılırken üzerinde durulmayan bir nokta farkettim. Yatay ve Dikey Kararlılık
Canon A610 ve A700 makinalarının fotoğraf özelliklerine baktığımda 180X180 dpi yani 1 inc karesi 32400 noktadan oluşuyor Nikon P2 ve P1 fotogralarında 300x300 dpi yani 1 inç karesi 90000 noktadan oluştuğunu farkettim.
Bu durumda Nikon makinaların Canon Makinalar göre fotoğraflarının kaliteleri daha fazlamı ve daha kaliteli fotoğraf ve baskımı alınabiliyor olması gerekli teorik olarak. Yukarıdaki Canon model makinalarda 300 dpi kalitede fotoğraf alınabiliyormu? Alınamıyorsa 180 dpi ile kaliteli fotoğraf alınıyor diye kandırılıyormuyuz?
Yukarıdaki konular hakkında yardımınızı bekliyorum arkadaşlar saygılarımla
Merhaba;
A700 ve A610 olmak üzere iki makineyide kullandım. Ve şunu soylemeliyim ki 10 kez sorsalar hepsinde de A610 derim. Eger merak ettigin detaylar varsa ozel mesaj atabilirsin...
arkadaşım istersen galeriye gidip oradaki resimleri incele, ve ondan sonra karar ver çünkü her iki marka gerçekten kaliteli ve çektiği resimler konusunda yeteri derecede tatmin ediciler.
IŞIĞIN BOL OLSUN
Yeni makina almayı düşünen arkadaşlar 6x optic zoom'u
yabana atmayın derim çevremde 3xoptic zoom kullanan arkadaşlar benim makinayı (resimleri) görünce A 700 ün hakkını teslim ettiler.
Birgün uzak bir görüntüyü çekmek istersin.ben bir karıncayı net bir şekilde çekebildim sanırım.
http://www.dpreview.com/reviews/
http://www.letsgodigital.org/tr/camera/
bende henüz yeniyim sen yinede bu sitelere bir bak.
hoşçakal.
bu gün A610 aldım herkese teşekürler
- 1