sahbazx
sahbazx (üye)
Ordu / Haber Fotoğrafçısı

Nikon D50 Mi? Fuji S9500 Mü?

arkadaşlar yeni bir makina almaya karar verdim. fuji s9500 mü alsam yoksa nikon d50 mi. bana bu konuda yardımcı olurmusunuz. daha önce fuji 6*6900 kullanmıştım. güzel makinaydı. onu sattım. yerine başka bir makina alasım var. ne tavsiye edersiniz. bu iki makina hakkında bilgisi olan lütfen bilgi verebilir mi. bana sorarsanız. fuji s9500 alasım var. hem pixseli yüksek. hemde resim kalitesi. ne dersiniz. lütfen bilgi.

Tarih: 19 Şubat 2006, 19:09 - İp: yok
arda.ates
arda.ates (üye)
İstanbul / Amatör

d50 bildigim kadarıyla objektifsiz satılıyo , sen hangi objektifle kullanıcaksın makinayı? bide s9500ün 80-1600, d50 nin 200-1600 iso oranları var

bi ay kadar once bende s9500 alıyodum azdaha, ama büyük makina taşıma olayı yuzunden almadım

Tarih: 19 Şubat 2006, 19:19 - İp: 85.***.**2.31
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

sahbax arkadaşım bence ilk önce slr mi slr like mı ona karar vermen lazım.9500 alırsan aldıktan sonra çok fazla masraf yapmazsın ama d50 alırsan ucu bucağı yok gibi.bir de video olayı var,video çekerim dersen ve slrlike istersen 9500 9mp çözünürlükle ve 28mm geniş açı-300mm teleyle iyi bir tercih olacaktır.tabi video özelliği çok önemli değil,sonuçta video kamera almıyoruz fotoğraf makinesi alıyoruz.dediğim gibi ilk önce türüne kara vermen senin için daha iyi olur.kal sağlıcakla.

Tarih: 19 Şubat 2006, 22:58 - İp: 85.***.**0.97
sahbazx
sahbazx (üye)
Ordu / Haber Fotoğrafçısı

emrah kardeş teşekkürler. dediğim gibi daha önce fuji 6900 kullandım. iyi makinaydı. sonra onu sattım. geçende s5600 aldım. resim kalitesi ilk makinamın kalitesi yanında çok kötüydü. bende onu sattım yerine s9500 düşündüm. işin açıkcası benim için önemli olan kaliteli fotoğraf. s5600 d bunu bulamadım. sizce s9500 de kaliteli fotoğraf çekebilirmiyim. s5600 de resmin üzerine zoom yaprtığımda netlik kayboluyordu. s9500 de bu olur mu.

Tarih: 20 Şubat 2006, 00:45 - İp: 213.***.**4.192
mcson
mcson (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili Sahbazx,

Oncelikle DSLR ve DSLR like makineler arasindaki tercihini iyi yapmalisin. Bu tercihi yaparken de goz onune alman gerekn belli basli etmenler olacak. Bu etmenleri kisaca ben kendime gore siralayayim,

fotograf makineni ne derece kullanacaksin? Profesyonel cekimler yapmak senin icin ne derece onemli? Ileride fotograf makinen uzerine para harcamayi dusunuyormusun? Tasinabilirlik seninicin ne kadar onemli...vs.

S9500 den baslayalim...Govde ve agirlik olarak girisi sinifi bir DSLR makineyi aratmayacak kadar dolgun ve agir diyebiliriz. Barindirdigi 10.7x optik zum sayesinde uzaklari yakin etmek mumkun Ayrica sundugu 9.0 efektif milyon piksel de buuk ebatlarda baski almani saglayacaktir. Bunlara ek olarak yuksek kalite sesli video kaydi mevcut.

D50 ise giris sinifi bir DSLR. Hafiflik ve tasinabilirlik diger daha ust model DSLR makinelere gore daha avantajli. Bunlarin haricinde bir DSLR makineden bekledigin herseyi sana sunabilecek bir makine.

Simdi bu iki makinenin kisaca bir karsilastirmasini yapalim ve senin isteklerine hangisi cevap verecek bulmaya calisalim. Bundan once s5600 aldigini be pek begenmedigini soylemissin buna sebep olarak da fotografa yakinlastiginda netligin kayboldugundan bahsetmissin. Anlattigin kadariyla soyleyebilirim ki buna sebep cozunurluk! S9500 9 megapiksel olmasi dolayisiyla daha yuksek cozunurlukte fotograflar cekmeni ve daha buyuk boyutlarda baskilar almani saglayacak. Bu da ne demek s5600 e nazaran fotograf daha detayli olacak. Fakat eger ki sen cok buyuk ebatlarda baskilar almayacaksan cidden bu fazla cozunurluk senin pek de isine yaramayacaktir. D50 de ise isin icine lensler giriyor. Aldigin netligi ve detayi buyuk olcude kullandigin lensler etkileyecek. Lensler ise apayri bir dunya.

Bu durumda gorunuyor ki s9500 senin isteklerini karsiliyor gibi. Ote yandan biraz daha rofesyonel olayim ve profesyonal fotografciliga giris yapayim diyorsan o zaman D50 tercihin olmali. Ha S9500 de sana bir giris sinif DSLr in sundugu pofesyonelligi sunuyor fakat onceden de soyledigim gibi DSLR makinelerde isin icine lens girdigi icin ve lensler de koca bir dunya oldugu icin DSLR bir makinenin kullaniciya daha fazla yaraticlik sagladigi bir gercek. Yani s9500 makine ile yapacaklarin sinirli kalirken, D50 ile farkli bir lens kulanarak cok daha farkli seyler elde etmen mumkun oluyor. Fakat bu ne kadar gerekli ve ekonomik...orasini senin isteklerin ve butcen belirleyecektir

Umarim yazdiklarim ufacik da olsa karar vermene yardimci olur. Fotograf makineni satin alirken de asagidaki siteye goz atmadan makineni nerden satin alacagina kesinlikle karar verme

www.teknomanya.com

Saygilarimla.

Tarih: 20 Şubat 2006, 02:21 - İp: 81.***.**8.183
ozgurs59
ozgurs59 (üye)
Adana / Amatör

merhaba sahbazx !
bende yeni bir s9500 kullanıcısıyım ve şu an için oldukça memnunum makinamdan.almadan önce bende çok düşündüm,bu forumu çok karıştırdım.s9500 hakkında duyduğum kötü yorumlar da oldu (keskinliğin az olduğu gibi) ama bunların gerçek olmadğını düşünüyorum.
tabiki d50 nin 9500 e göre üstün özellikleri vardır.
bence burda senin karar vermen konu d50 aldığın zaman gerekli harcamaları yapabilcek misin

Tarih: 20 Şubat 2006, 03:02 - İp: 85.***.**0.162
forestquar
forestquar (üye)
Eskişehir / Amatör

arkadaşlar bende harıl harıl araştırıyorum 9500 modelini. hatta mağazaya gidip inceledimde biraz. bu video çekme özelliği olmasa kesin nikon diicem ama, olmuyo be arada öyle şeyler yakalanıyoki bazen, keşke video da çekse dioruz.

Tarih: 15 Ocak 2007, 03:04 - İp: 88.***.**4.215
  • 1