bysavas
bysavas (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon D-70 S Digital Makine Almak!

Nikon D-70 S digital makine almayı düşünüyorum. Bu makineyi kullananlar varsa aranızda şayet artıları eksileri nelerdir beni aydınlatırsanız sevinirim.

Tarih: 2 Temmuz 2005, 11:27 - İp: yok
xenkebikec
xenkebikec (üye)
Kocaeli / Meraklı

Bu ayarda bir makine almaya karar verdiğim de, iyice bir araştırma yapmaya başladım ne alsam diye. gerçi nikon d100 ü gördükten sonra almaya karar verdim ya neyse.

Forumlara foto marketlere filan sordum ve genelde canon deniliyordu nikon tavsiye edilmiyordu özellikle, bana mı denk geldi acaba hep.

Bu işin içinde olan arkadaşlarımda Nikon almamaı tavsiye ediyorlardı. İkiside özellik bakımından artı eksi özelliklere sahip.

Onun içindir canon a takılışım yoksa kötü bir niyetim yok, canon kötü demek bana düşmez zaten üstadlar varken. Neyse ben makinamı aldım tam kullanamasakta memnunum ve tavsiye ederim.

Tarih: 3 Temmuz 2005, 22:28 - İp: yok
gurcan
gurcan (üye)
İstanbul / Amatör

Şu makinelerden birini ötekine tercih edin diyebileceğim güne kadar 10.000 fotoğraf daha çekmem ve 1.000 tane daha dergi okumam gerektiğini düşünüyorum:

Nikon D50, D70, D70s, D2X
Canon EOS350D, EOS20, EOS1 Mark 2'ler
Pentax ist

Belki de çoğumuzun durumu bu. Fanatiklik ondan sonra anlam kazanır belki. Bu aletlerin hepsi de beni at arabasından 4X4'e bindirir. O zaman fiyata göre hareket etmek en uygun mantık gibi geliyor...

Tarih: 4 Temmuz 2005, 18:17 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

aman gurcan; d2x ile eos1 markII'lar tabii ki cok daha iyiler digerlerine gore.. 4x4'e degil ozel jetine binmis olursun..

Tarih: 4 Temmuz 2005, 18:26 - İp: yok
gurcan
gurcan (üye)
İstanbul / Amatör

N'evet modelleri yazarken fren tutmamış ve jetler de araya karışmış.

Düzeltiyorum: D2X ve EOS1'leri diğerlerine tercih edin demek için fotoğraf çekmeyi beklemeden şu anda tuşlara basmak yeterli

Aslında şimdi bir de D2X mi yoksa EOS-1 mi topic'i açmak aklıma geldi. Şaka şaka...

Tarih: 4 Temmuz 2005, 18:37 - İp: yok
xenkebikec
xenkebikec (üye)
Kocaeli / Meraklı

Arkadaşlar yeri değil ama arada sorayım topic açmayayım gereksiz yere,

şimdi 18-70 objektif için uv filtre almak istiyorum, bir fotoğrafçıya danıştığımızda 62mm, dedi şimde kapakta 67 mm yazıyor. ve o fotoğrafçı istanbulda kaldı ,

internetten sipariş vereceğim güzelim İzmitte filtre satan bir yer yok, sizce kaç mm olacak, birde nasıl olsa koruyucu marka filan farkedermi kenko SKYLIGHT 1 A 67mm mesela yada 62mm

Tarih: 4 Temmuz 2005, 20:43 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Koruyucunun markasının fark edeceğini sanmıyorum.Ama sizi sanırım fotoğrafçı yanlış yönlendirmiş.Siz lensin üzerinde yazan sayıya bakın derim ben.

Tarih: 4 Temmuz 2005, 20:52 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam xencebikec..
fotografci yanlis biliyormus, 18-70 lensin 67mm filtre kullaniyor.. ayriyetten kapakta 55 yaziyorsa 55mm kullanacaktin, degil mi?.. kapak yalan soylemez..
..
marka farkeder tabii.. gunes gozluklerini dusun; UV isinlarindan koruduklari soylenir, ama kac tanesi gercekten korur ki?.. almisken hoya veya tiffen filtre sec. fiyat olarak cok farkliysa karar sana kaliyor tabii; biraz daha az korusada olur dersen neden olmasin..
Uv filtreleri ile skylight filtreleri de ayni degildir.. her ikisi de Ultraviolet isinlardan korur fakat skylight filtreleri daha sicak renklerde fotograflarinin cikmasini saglarlar.. bana kalirsa UV filtresi al, skylight yerine..

Tarih: 4 Temmuz 2005, 21:42 - İp: yok
xenkebikec
xenkebikec (üye)
Kocaeli / Meraklı

İlk işim yarın sipariş vermek olacak, ama piyasa acayip oynak diyorumki uv filtre makul olsun polerize filtre kaliteli olsun birde temizleme mendili ve bezinide buldum hazır sipariş vermişklen onlarda gelsin tam olsun,

Tarih: 4 Temmuz 2005, 23:57 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Valla döktürmüşsün he!!!

Tarih: 5 Temmuz 2005, 20:48 - İp: yok