puma
puma (üye)
İçel / Amatör

Nikon Coolpix 5700

selam arkadaslar hala ne alacagıma karar veremedim. makinayı amerikadan getirecem arkadaslardan biri bu sefer aklıma nikon coolpix 5700 ü soktu, sizden ricam bu makineyi kullanan arkadaslar yorumlarını iletsinler, nasıl bir makine? dadanagast arkadasım sende biseyler sölersin dimi herkerse tesekkürler

Tarih: 25 Haziran 2005, 08:50 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

soylerim tabii puma..
..
puma bana kalirsa, 5700 alma.. 3 sene oncesinin makinesi.. cok ama cok eskidi.. zamaninda iyiydi, ama simdiki neslin makineleriyle kapisamaz..
..
ben sana bir baska kamera daha onerecegim aslinda; canon G6.. cok harika bir makine.. dusuk iso'da DSLR gibi sonuc veriyor.. bir dukkana bak, incele istersen..
..diger yandan fiyat araligini yukseltiyorsun bakiyorum.. hani 200-300 dolar daha versen 8 megapixelli dev compact'lerden birini alacaksin..
zaten sony H1' i begenmemis miydin?..
eger ki fiyat konusunda 600-700 dolara cikabiliyorsan benim sana onerim minolta A200 olacaktir.. artik bir ustu dersen zaten DSLR dunyasina girmis oluyorsun..
gordugum kadariyla; icinde, aman kotusu olmasin, o halde biraz daha harcarim var.. yani cita yukseliyor.. haklisin da.. herkesin basina bu geliyor zaten; evdeki hesap carsiya uymaz hesabi.. aman susu yok busu yok derken maliyet alip basini gidiyor..
puma; eger ki hic hata yapmayayim diyorsan ve kesinlikle bir DSLR bakinmayacaksan minolta A200, diger 8 megapixelli en ustteki modellerden hem daha ucuza hem de hic de asagi kalir degil.. belki minolta A200'den bir ustu nikon 8800 der bazilari; ama onun da fiyati en azindan 200-300 dolar fazladir.. ozellikleri bakimindan harika bir makine.. hic yanlis yapmis olmazsin; ustelik sana senelerce idare edebilecegin bir makine olacak.. sonradan bir ust model istediginde, direk DSLR almak isteyeceksin..
fiyatlarina internetten bakalim; en ucuza nereden bulabilirsek arkadasina soyler, aldirirsin.. ne dersin?

Tarih: 26 Haziran 2005, 09:38 - İp: yok
puma
puma (üye)
İçel / Amatör

ya dadanagast ben sana ne diyeyim yaw valla eksik olma cok yardımcı oluyon bana dostum sana tatlı ısmarlayayım ha ne dersin cok saol dostum senin degerli düsüncelerin bana ısık tutuyor gercekten. su a200 ü bi arastırayım bakim!!!!!!

Tarih: 26 Haziran 2005, 21:25 - İp: yok
puma
puma (üye)
İçel / Amatör

ya dadanagast benim kafam karıstı, ritzcamera.com da a200e fiat 699 dolar bu link te 365 diyolar anlamadım ben bu isi ne demek oluyo yani??????
www.royalcamera.com/kodia2.html

Tarih: 26 Haziran 2005, 21:31 - İp: yok
puma
puma (üye)
İçel / Amatör

ewet sanırım sadece makina fiatı o... yanında lens, memory cart falan derken fiat yükseliyo sanırım..

Tarih: 26 Haziran 2005, 21:33 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

İnternette böyle çok site var...
En iyisi etradecenter.us olduğunu çok okudum.

Tarih: 26 Haziran 2005, 22:28 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

hayir puma.. royalcamera tam bir soyguncu.. buradan hakkinda soylenenleri okuyabilirsin.. amerikadan kamera alirken gercekten cok dikkatli olman gerekir; guvenilir, saygin bir satici disinda alma.. kamerani gonderseler bile (ki royal camera gondermeyabilir de..) ileride dogabilecek her turlu teknik yardimdan da yararlanamazsin..
bu adreste; guvenilir saticilardan 520 dolarlara kadar alinabildigini goreceksin.. ne kadar cok yildizi ve alan kimse varsa o kadar iyi dukkan demek.. sen sec birini, sonra arastiralim saticinin kalitesini.. zannedersem, arkadasin amerikadan bizzat getirecekti, degil mi?.. eger ki sen direk amerikadan turkiyeye getirteceksen; sayfanin ortasindaki: "Show only merchants who ship internationally." cumlesine tikla, acilacak sayfadaki saticilar sana direk de yollayabilirler.. ama unutma yolladiklari takdirde gumruk ile karsilasma durumun da var..
..
simdi de tatli olayina gelelim.. valla bir ekmek kadayifina kesinlikle hayir diyemem.. (isin gercegi turkiyedeki tum tatlilari ozledim valla.. ingilizler bu isten hic anlamiyorlar; zaten birkac cesit yemekleri var, yiyen yok.. herkes, ya hindistan ya da cin yemekleri ismarliyor restorantlardan.. gina geldi valla hepsinden..)
..bu arada insallah eylul ayinda turkiyede olacagim; bir veya iki hafta sureyle turkiyeye gelecegim.. yeni bir otel bulduk, antalyada.. arkadaslar antalyada bulussak mi ne dersiniz ha?

Tarih: 26 Haziran 2005, 22:43 - İp: yok
macromurat
macromurat (üye)
İstanbul / Firma

selam puma bende sana 5700 önermem 8800 ama olabilir mükemmel makina

Tarih: 26 Haziran 2005, 23:05 - İp: yok
puma
puma (üye)
İçel / Amatör

ya siz harikasınız arkadasalar hepinize fikriniz icin cok tesekkür ediyorum. olayı su sekilde acıklıga kavusturalım tekrar: arkadasım agustos ortası yada eylül basında amerikadan dönecek ve ben burdan ona para yollayacagım banka havalesi ile. aklımdaki rakam 500 dolar gibi.. yani arkadasım kendisi bizzat gidip satın alacak yada oda internettenmi alır artık neyapar bilmiyorum alıp gelecek. ha 500 dolar dedim ama cok daha kaliteli bir makinayı 550-600 dolara bulursa kendimide kasarım biraz. yani maximum 575 diyelim biz buna. simdiiiiiiii....

madem bu amerikada da biraz üçkagıtcı siteler var karar verme asaması zor olacak sanırım. diyelim ki begendigimiz bir makineyi A sitesi 500, B sitesi 550 C siteside 590 dolara falan satıyor, burada iş bizim USA daki arkadasa düsüyo sanırım..

ama bu A200 ü begendimde video kaydıda sınırlıymıs bea! bide hala aklımda su sony dsc h-1 var ha.. ay alayım birsey de kurtulayım diyorum bu seferde ya 50-100 daha verseydimde sunumu alsaydım diyorum.. kuyrugunu kovalayan kedi gibi dönüyom be.

biraz daha arastırmak lazım demekki........

dadanagast sen gel ben senin 1 haftalık tatlını ısmarlarım canın sagolsun, ingilizler ne anlar ekmek kadayıfından, baklavadan börekten yaw

Tarih: 26 Haziran 2005, 23:48 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

o halde aradigin makineyi buldun puma.. minolta A200 her ozelligiyle harika bir makine, bir DSLR kadar da kabiliyetli ayrica.. fotograf kalitesi super, cok yuksek printler alabileceksin.. makinede yok yok..
video kaydi da sinirli degil, yanlis biliyorsun.. A200'le 800x600 15fps'de bile cekim yapabilme sansin var.. ayrica 640x480 30fps.. hadi ama, kac tane makine sana 800x600'de kaydetme olanagi sunuyor.. video kamera gibi mubarek.. kisitli olmasini en fazla 15 dakika kaydedebilmesine bagliyorsan bilemem tabii.. ama emin ol; spielberg bile film cekimlerinde 15 dakikayi bir kerede cekmez.. 15 dakika yeter de artar bile.. canon'daki bircok makinede 3 dakika ile sinirli video kaydi.. arti kaldiki video kaydini 15 dakikadan fazla yapabilmen icin, buyuk ihtimalle 2 gb'lik karta ihtiyacin olacaktir.. zaten fotograf makinesini fotograf cekmek icin aliyorsun; tabii A200'le video cekmek de sorun olmayacak.. isin ozu 15 dakikalik 800x600 15fps herkese yeter..
...
isi arkadasina birakma bence; birak da ben olsaydim senin yerinde soyle yapardim: oncelikle arkadasima minolta A200 icin piyasada fiyat arastirmasi yapmasini soylerdim.. en azindan birkac yere bakabilse o bile cok iyi.. senin icin adam ne kadar gezer tozar bilemem.. eger ki dukkanlardan fiyat bakinamazsa, direk bizim buldugumuz fiyati soyle.. adresi ver.. arkadasina para gondermene de gerek yok ayrica.. sen buradan odeyebilirsin; yalnizca adres olarak arkadasinin adresini soylersin.. sonucta, satin aldigin firma arkadasina yollar.. arkadasin da sana ulastirir.. (cunku para havalesi icin de dunya parasi harcaman gerekebilir unutma; ayriyetten gereksiz..)
575 dolar dedigine gore A200'u alabilirsin.. sony'nin H1'i 1-2 gomlek alttaki bir makine..
dpreview'den bir kere daha baktim karsilastirilmalarina; A200 acik ara cok ustun bir makine.. A200, bircok compact'den cok daha yuksek bir makine..
neyse umarim A200'u alirsin.. ben de bir tane compact istiyorum mesela; A200 alabilsem hic durmam alirdim.. ama o kadar parayi, bir DSLR aldiktan sonra veremem..
forumdaki arkadaslar da yorumlarini yazarlarsa icindeki tereddutu iyice silmis olursun bence.. zaten tereddut duymana da gerek yok bana kalirsa..
..senin icinde kalan baska makineler de varsa karsilastirilmalarina bakalim.. ...
...
1 hafta tatli olayini sakin unutayim deme ona gore.. ah vallah; boregi de ozledim kadayifi da.. neyse cok yakinda.....

Tarih: 27 Haziran 2005, 02:14 - İp: yok
  • 1