kamkam
kamkam (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon 8700 Canon Pro1

Arkadaşlar Selam, Bir Mağdur daha geldi, Yurtdışından alacağım iki makinanında satış bedeli 799$, Pro1 bu fiyata daha ağır basıyor sanırım. Fakat kalmamışta olabilir. Bu durumda bu fiyata Nikon 8700 uygunmu.Bu kadar para verince iyisi olsun istiyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Tarih: 28 Şubat 2005, 23:22 - İp: yok
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

Merhabalar
Bu iki makine aynı kategoridedir ama Nikon daha ağır basar.
Pro1 netlemeyi geç yapan bir cihaz.Özelliklede ışık yetersiz ise.
Telefoto özelliği de Coolpix 8700 den geride( Pro1: 200mm / Coolpix 8700 : 300mm )
Ayrıca 8700 Pro1 e göre daha hafif.
Tabiki seçim sana kalmış.Şimdiden hayırlı olsun.
www.ozgurfototeknik.com

Tarih: 1 Mart 2005, 09:24 - İp: yok
muratsrn
muratsrn (üye)
Ankara / Meraklı

özgür foto yazilarini okuyorum bana uygun fiyatli bir dslr tavsiye etsen nikondan hangisini tavsiye edersin. ben baktim baya kararsiz kaldim ondan soruyorum soyle kristal gibi resim ceken guzel bisey olsun.

Tarih: 1 Mart 2005, 18:14 - İp: yok
kamkam
kamkam (üye)
İstanbul / Meraklı

Önerin için sağol murat, colpix 8700 ü detaylı inceledim. kafamda bazı soru işaretleri kaldı.
-lens takılamıyor (acaba ihtiyaç duyabilirmiyim onuda bilmiyorum)
-hafıza kartı ne kadar büyük olursa olsun video kayıt süresi sınırlı 3 dakika
-video kayıt yapar iken zoom u motorlu olduğu için o ses kayda girebiliyormuş.
- Coolpix 8700, ISO ayarı bakımından pek de zengin değil. Auto (50-200), 100, 200, 400 ayarları arasından seçim yapmak zorunda kalıyorsunuz. Ancak, özellikle ışık miktarının düşük olduğu yerlerde noise tehlikesini de göze alarak yüksek ISO’lu çekim yapmak isteseniz de ürün size böyle bir imkanı tanımıyor. En fazla 400 ISO olarak vereceğiniz bu değer de çoğu zaman yetersiz kalıyor.
-Belleğe erişim hızı yavaşlıktan bahsediliyor,

Tarih: 1 Mart 2005, 23:57 - İp: yok
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

sevgili kamkam
coolpix 8700 e lens takılamadığını yazmışsın yanlış.Ara adaptör ile takılıyor.Asa değerlerinin tatmin etmediğini yazmışsın,peki Pro1 ile arasında fark olup olmadığına baktın mı ?

Tarih: 2 Mart 2005, 10:12 - İp: yok
msuluhan
msuluhan (üye)
Ankara / Amatör

Nikon 8800 e de mutlaka bak daha yuksek optik zoom ve image stabilizator sistemi var

Tarih: 2 Mart 2005, 17:24 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Yüksek zoomlu makinaların avantajlarının yanında dezavantajları da var. Bu fiyatlara kadar çıkıyorsanız DSLR alın bence. Yüksek zoomlu makinalarda ışık yansmaları fazla oluyormuş içinde birçok mercek olduğundan ve DSLR'lerin haricindeki makinalarda yüksek ASA'da nosie oranı çok yüksek olduğundan bu avantajdan yararlanılamıyor. ASA 3200'e kadar çıktı DSLR'Lerde bilindiği gibi. Bir de zoom'lu makinaların bozulma riski çok fazla. En kaliteli görüntü de DSLR'lerde.

Tarih: 2 Mart 2005, 17:37 - İp: yok
msuluhan
msuluhan (üye)
Ankara / Amatör

dslr nin yeri baska tabiiii, ama kamkam dslr dusunmuyormus gibi geldi

Tarih: 2 Mart 2005, 17:40 - İp: yok
duke
duke (üye)
İstanbul / Meraklı

barı konu acılmısken bende bıseyler sorım
bu ay usa dan 8800 getırecem ama herkez d70 dıe kafama gırıyo ben hıc anlamıyorum tabı almıskende ıyısını almak ıstıyorum ama lens almamda gerekecek muhakkak benı fıyatları korkutuyo bıde yalcınların yaptıkı kanpanya var bu verılen lenslerle nekadar ıdare eder benı sızce ben ozellıkle zoom iyi bısey arıyorum yalcınların verdıgı lenstekı zoom 8800
gore assagı yukarı neye tekabul eder

Tarih: 3 Mart 2005, 18:09 - İp: yok
peaceball
peaceball (üye)
İzmir / Amatör

Genelde herkes makineleri, tele kriterlerine göre karşılaştırıyor. Bu nedenle , geniş açı özelliği gözden kaçıyor. Bence geniş açı çok daha önemli. Özellikle iç mekan ve manzara çekimlerinde önemli bir ayrıntı geniş açı. Pro 1 28-200 ni 8700 ün 35-300 ne tercih ederim

Tarih: 7 Mayıs 2005, 08:49 - İp: yok
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

merhaba peaceball
illaki geniş açı diyorsan Nikon Coolpix 8400 var.Geniş açısı 24 mm

Tarih: 7 Mayıs 2005, 13:24 - İp: yok