zamankekem
zamankekem (üye)
Ankara / Amatör

Nikon 4100 Aldım Pisman Gibiyim

canon a510 almaya kararlıydım özellikle manuel ayarları oldugu icin. İki gündür aradım bulamaım ankarada . Bugün buldugum yerde de kredili 500 milyon dedi sarj aleti pilleri vs yaklasık600 milyon tutuyordu beklemem gerekliydi almak icin. Tam cıkmak üzereyken nikon coolpix 4100 tavsiye etti. İki üc kez bastırarak sordum manuel ayarları varmı diye evet aynı canon a510 gibi dedi. Orda biraz baktım kılvauzuna ama anlayamadım cok amatör ollunca. KArambolde aldım iste makineyi sabırsızlıktan. Eve geldim inceledim ama bu makinenin manuel ayarı yok. Yani bir kac farklı cekim modu beyaz ayarı manuel ayar sayılmıyor sanırım. Ben mi anlamadım yoksa. Keyfim kactı pisman oldum.

Nikon coolpix 4100
Nikon sarj aleti
Dört adet sarj edilebilir pil- 2100 mah
Canta
Masa tiripodu
128 mb sd hafıza kartı lexar

Bunları takım halinde 180 YTL pesin , 320 YTL 8 taksitle aldım.
Sizce iyi mi , istedigi manuel ayarlar yok umarım bir de üstüne kazık yememisimdir.

Tarih: 12 Mayıs 2005, 17:46 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

zamankalem,

icine dustugun durum bence herkesin basina gelebilecek birsey. bir an dusunemiyor insan dukkandayken ve coktan parayi odemis oluyorsun.. bu senin sucun degil.. oradayken bir yanilgiya dusmen gayet normal.. sadece dukkana git ve evde inceledigini fakat hicbir manuel ayarinin olmadigini, ama senin icin manuel ayarlarinin cok onemli oldugunu soyle.. degistirmeleri gerekir..

exif22'nin gonderdigi adreste karsilastirmalarini yaptiginda;

A510'da; iso ayarlarinin oldugunu, 3x yerine 4x zoom oldugunu, ayrica bir de dijital zoom oldugunu, manuel focus seceneginin oldugunu, macrosunun 5cm oldugunu, daha yuksek aperture'inin oldugunu (2.6 ya karsin 2.8..), minimum shutter'in 15 sn oldugunu (nikonda 4 sn..), flash'inin 3.5 metreye kadar olanak sagladigini, uc ayri metering modunun oldugunu (nikon'da yalnizca 1 tane..), aperture veya shutter priority cekim olanaklarinin oldugunu, daha hizli cekim, daha yuksek cozunurlukte video cekebilme olaniginin oldugunu, daha fazla makine ici kapasitesinin oldugunu, daha yuksek cozunurlukte LCD'si ve daha buyuk LCD ekraninin oldugunu soyle..

yukaridaki bilgilerden adamin seni cok yanlis yonlendirdigini rahatlikla gorebilirsin..

yani A510'da yok yok, nikon 4100'de ise yok iste..

Tuketici haklarina gore aldigin mali 14 gun icerisinde degistirebiliyor olman lazim.. haklarini sonuna kadar ara ve istedigini al bence..

kolay gelsin.

Tarih: 13 Mayıs 2005, 20:11 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Ne oldu son durum zamankekem?Değiştirebildin mi?

Tarih: 14 Mayıs 2005, 20:32 - İp: yok
nanbaba
nanbaba (üye)
İstanbul / Amatör

nikon lların hepsinde manuel ayarları vardır kitapçiğin yaksa eğer karfo karacasulu sitesine girersen özelliklerini öğrenebilirsin,

Tarih: 15 Mayıs 2005, 14:46 - İp: yok
nick
nick (üye)
Kayseri / Meraklı

Zamankekem Canon yerine Nikon aldığın için kendini heder etme! Bak ben sana benim başıma geleni anlatayım. Önce optik Zoom'u yüksek bir makine aradımi Pretec 3a30 almaya karar verdim, İstanbulda 1 gün boyunca aradım bulamadım. Sonra Kayseride aradım, burası istanbula göre 50-60 YTL daha pahalı, yaklalık 1 ay falan düşündüm, o kadar bunaldım ki artık bir makine alayımda kurtulayım durumuna geldim, sonunda Canon A85 almaya karar verdim, makineyi alacağım mağazaya giderken yolda bir kodak bayisine girdim orada 10x optik zoomlu bir modeli gördüm, fiyatıda baya uygundu, onu almadan önce gideyim A85 alacağım mağazaya bir bakayım belki orada daha uygun fiyatlı bulurum dedim, oraya gittim adam 125 YTL daha fazla söyledi, ben daha ucuzu var deyince Kodak merkezi aradı, benim alış fiyatımdan daha düşük fiyatla makine satıyorlar bu nasıl iştir falan diye, o makine kaçak olabilir dedi,valla adam bu tavriyla beni kodaktan soğuttu, bende A 85 aldım.

Bir şeyden anlamadığın için tam satış anında karar değiştirmen çok kolay oluyor. Bencede git makineyi aldığı yere geri ver.

Tarih: 15 Mayıs 2005, 22:28 - İp: yok
dtemre
dtemre (üye)
Ankara / Meraklı

enderonur sana birşey sormak istiyorum a95-a520 yorumların ve fiatını bildirirsen sevinirim ankarada olman avantaj.

Tarih: 16 Mayıs 2005, 09:51 - İp: yok
enderonur
enderonur (üye)
Ankara / Meraklı

kardeş nereden aldın iyi fiyata almışın bende alabilirim

Tarih: 16 Mayıs 2005, 10:12 - İp: yok
enderonur
enderonur (üye)
Ankara / Meraklı

manuel kullanım dışında makinenin çok fazla kusuru bulunmuyor
makro çekimleride harika makina renk ayrımında da çok başarılı
o serinin tamamında makine çekilen fotoğrafları karta aktarırken canon ile kıyaslandığında biraz yavaş kalıyor onun dışında bir eksiği yok 4100 kullanıcısı bir çok müşterim var gayet başarılı sonuçlar elde ediyorlar

Tarih: 16 Mayıs 2005, 10:26 - İp: yok
zamankekem
zamankekem (üye)
Ankara / Amatör

Adama gidip makineyi degistirecektim ama para kalmadı ki baska makine alacak daha ucuza da istediigm yok alıp iyice pisman olmak istemedim,bir de kredi kartı sorunu cıktı kart benim degildi onu cözemedim, sinirlerim iyice tepeme cıkmasın. nikon 4100 Manuel ayarları olmasa da bu paraya iyi makine gibi. Manuel ayar yapmadan biraz alısıyım fotograf cekmeye. nikonu aldıktan sonra bi makine gördüm gözüm onda aslında parayı ona biriktirmeye basladım ondna vazgectim canon a510 dan 1.5 milyar filan ama yemem icmem biriktiririm, bir gün alırım elbette. Yine de saogulun destek icin. Benim gibi acemi olup makine alacaklara tavsiyem, alırken kulak asmayın satıcının dediklerine, cıkın arastırın tavsiye ettgi makineyi. Bu arada foruma yazan firma sahiplerinin de taraflı oldugu cok belli oluyor. Kusura bakmayın da bana öyle geldi.

Tarih: 21 Mayıs 2005, 04:45 - İp: yok