savage24
savage24 (üye)
Karabük / Meraklı

Neden Türkçe Menülü Olmasın?

Açıkçası Türkiye'de yaşıyorum ve İngilizce menülü fotoğraf makinası kullanmaktan utanç duyuyorum desem yeridir. Bu adamlar neden Türkçe menülü yapmazlar bu makinları ve biz ne yapabiliriz bu makinların Türkçeleşmesi için?

Tarih: 24 Aralık 2008, 00:09 - İp: 85.***.**0.119
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

İllahack ettirecekler değil mi?
İphone tarzı makinaların firmwarelerinin değiştirilebildiğini duymuştum ne kadar doğru tartışılır ama ne bileyim insanın kendi dilinde menüye sahip olmak istemesi en doğal hakkıdır.
telefonların içine bile müdahale edilebiliyorsa bu makinelerin içine neden girilmesin?
Birde bu makinelerin firmwarelerini illegal değiştirsek (yasal olmayan yoldan) menüleri türkçeleştirsek garanti kapsamı dışına çıkar değil mi?
------------------------
Bence çok talep gelmesi halinde türkçe menü isteği dikkate alınır. Belki burada bir konu belkide tüketici hakları belkide yetkili kişilere eposta atılarak dile getirilmeli. Bakarsınız bizi dinlerlerde her yeni makinaya türkçe dil eklerler. yada firmware güncellemesi yaparlar?
-------------------------
Firmwarelerden anlayan yada makine yazılımlarına müdahale etmekten anlayan arkadaşlarda teknik bişeyler yazarsa daha güzel olur. En azından biz kendi başımıza istersek menüleri türkçe yapabilirmiyiz? nasıl yapılır? zararı ne olur? gibisinden basit soruları sormak istiyorum..

artık canıma HACK etti diyenlere ...

#remi5861' tarafından 24.12.2008 02:09:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Aralık 2008, 02:06 - İp: 88.***.**8.184
baygunay
baygunay (üye)
Bursa / Amatör

Öncelikle ''Güzel Türkçemize'' sahip çıkma adına, menüsünde 15-20 dil bulunan makinada neden bizim dilimiz yok ?..... düşünmemiz gerekir. Canon için Erkayalar fimasına konu ile ilgili ilk e-mesajımı 21.12.2008 tarihinde gönderdim... arkası gelmeli diye düşünüyorum.

Tarih: 24 Aralık 2008, 09:47 - İp: 78.***.**9.74
dewilturk
dewilturk (Üye)
Yurtdışı / Meraklı

Canon Eos 50D modeli ile artik turkce menu sunmaya basladi arkadaslar.Turkce menusu bulunmayan makineler icinde ileride firmware cikabilir.

Tarih: 24 Aralık 2008, 14:35 - İp: 217.***.**1.48
baygunay
baygunay (üye)
Bursa / Amatör

Sn. @dewilturk haklısınız, sitesinden belirtilmiş, bu iyi haber. Darısı diğer makinalar için olsun, geçmişe dönük de çalışma yapılırsa ne güzel olur, yinede işin arkasını bırakmamakta fayda var.

Tarih: 24 Aralık 2008, 14:58 - İp: 78.***.**9.74
savage24
savage24 (üye)
Karabük / Meraklı

Umarım devamı gelir. O kadar büyük firmalar bir çeviri yapamıyorsa "yuh artık" diyeceğim. Bu iş inanıyorum ki çok zor değil. Evet Canon için Erkayalar'a isteklerimizi yazabiliriz. Nikon için de öyle. Madem büyük firmasın yap da görelim büyüklüğünü. Türkçe menü, Türkçe klavye.

Not: Bu arada arkadaşlar mesajlarımızda da Türkçe hatalarına dikkat edelim. Yoksa dışarıdan okuyanlar " Şunlara bak Türkçe menü istiyor ama daha Türkçe yazamıyorlar" diyecektir.

Tarih: 24 Aralık 2008, 17:29 - İp: 85.***.**5.254
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

http://forum.netfotograf.com/fotografcilik.asp?msg_id=6412

3 seneden fazla zaman geçmiş.. Bu arada panasonic ve sony de türkçe menü yaptı (bazı modellerde).. Fakat diğerlerinden ses seda yok..

#mete007' tarafından 25.12.2008 16:57:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Aralık 2008, 16:55 - İp: 78.***.**5.103
savage24
savage24 (üye)
Karabük / Meraklı

Sanırım işler ağır yürüyor ama yine de bastırmak lazım

Tarih: 25 Aralık 2008, 18:39 - İp: 88.***.**2.253
sayman
sayman (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

Sorun onlarda değil bizde.Tüketici olarak tepkimizi vermediğimiz için adamlar istediği gibi at oynatıyor.İşin acı tarafı dünyada en çok konuşulan 5. dil olarak Türkçemiz olmasına rağmen adamlar bizimle alay edercesine bir ilimiz kadar olan ülke dillerini bile makinalara koyuyorlar.Son zamanlarda verilen tepkilerin sonucu olarak Türkçemizde makinalarda yer almaya başladı ama yetersiz.Ülkeye girişi olmaması lazım.

Tarih: 29 Aralık 2008, 00:06 - İp: 85.***.**8.151
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

İlk Türkçe Menüye sahip DSLR yi Pentax, K20D modeli ile çıkartmıştı. Şimdi Canon 50D de yaptı. Herhalde artık diğerleri de Türkçemizi seçeneklerine ekleyeceklerdir. Aslında nüfusu, yarımız kadar (hatta daha da az) olan ülkelerin dillerini içerip de bizimkini niye koymazlar diye düşünüyordum ancak fotoğraf makinası ve fotoğrafçılık kültürü ülkemizde daha yeni yeni bir yerlere gelmeye başlıyor (ya da yaygınlaşmaya başlıyor demeliyim). Pazar payı arttıkça bu büyük firmaların ilgisini çekmeye başladı. Herhalde artık bütün makinalar Türkçe seçeneğini koyacaklardır.

Tarih: 29 Aralık 2008, 15:35 - İp: 78.***.**5.148
savage24
savage24 (üye)
Karabük / Meraklı

Bence de yabancı menülü ürünler satılmamalı. Pazar mazar bahane. Hakiketen avuç kadar ülkelerin dillerinini koyuyorlar da bizimki neden yok? Baskı yapmalıyız bu konuda. Gerisi gelecektir.

Tarih: 29 Aralık 2008, 18:45 - İp: 85.***.**0.237