Fotoğrafçılık Forumları
Mezun Oluyorum Makine Tavsiyesi
Öncelikle merhabalar arkadaşlar. Konu bölümündede belirttiğim üzere mezun olacağım ama bu günleri ölümsüz anlara dönüştürecek makine arıyorum . Miktar olarak 550 ytl ye kadar anca çıkabilirim, fazlası olmaz. KODAK Z700 ve HP945 gözüme baya takıldı. Bu makineler hakkındaki yorumlara ve sizin sunacağınız alternatiflere açığım. Amacım sadece eş dost akraba yanında fotoğraf çekebileceğim bir makine değil...Yardımcı olursanız sevirim hepinize iyi çalışmalar kolay gelsin............
Anladığım kadarı ile yüksek zoomlu bir makine arıyorsun.
Konica minolta Z20 tavsiye ederim.5mp 1cm makro 8 optik zoom.Ben kullanıyorum.Memnunum.Beğeniceğine eminim.saygılar.
dur hemen mezun olma.. canon'un powershot s2 pro'su geliyor.. hatiladigim kadariyla super duper macro kabiliyetine sahip; 0 cm.. ayrica harika bir makine olacagi ve burada forumda cok tartisilacagina da eminim..
sony'nin DCS-V3'sine de bir bak.. harika bir makine.. ama 4x zoom'u var..
tamam buldum; panasonic fz5.. evet evet.. eger hemencecik mezun olacagim, bekleyemiyorum diyorsan fz5.. veya sony dcs-v3.. (ben gidip kendime alacagim bir tane.. makineye asik olmadim desem yalan olur.. )
bosver HP'yi.. HP gitsin printer device satsin.. kodak da kodak hani.. 100 seneden beri (30 yasindayim bu arada, yani abarti..) kodak kullanir dururuz; artik terfi etmenin zamani geldi de geciyor bile.. benim kucuklugumden beri kodak makinesi almisizdir.. ilk digital makinem de kodakti.. uffff uf!..
#dadanagast' tarafından 28.04.2005 20:53:42 tarihinde düzenlendi.
mezuniyet anılarınız için ultrazoom bir makineye ihtiyacınız yok ki! canon a510 (450 ytl), sony s40 (425 ytl) ya da bulabilirseniz nikon coolpix 3700 (400 ytl) gibi bir makine tavsiye ederim. canon hariç diğerlerinin sınırsız video çekme özelliği de var (canoın'da ise maximum 3 dk.). yok, ille de optik zoom'u daha yüksek olsun diyorsanız, bence de konica minolta z20 (hatta z10 bile olabilir, genpatech'te 385 ytl). ama bu iki modelin de videosu sessiz.
alker nick li arkadaşım öncelikle tavsiye ettiğin makine fiyatı ve özellikleri bakımından bana uygun ama şekil itibariyle bana hitap etmedi. ama bana yardımcı olduğun için çok teşekkürler.
dadanagast nickli arkadaşım senin tavsiyeme sunduğun makinelerde benim bütçemin 2 katı.( sony'nin DCS-V3,panasonic fz5).
ne kadar zor bu iş yawww artık karar verme zamanı KODAK Z700 ve HP945 arasında bir tercih yapayım. Sizce bu makinelerden hangisini satın almam iyi olur. hp945 iyi makine gibi ama foto kalitesi kousunda emin değilim. kodak z700 ise LCd ekranı çok küçük....Acele yardımmmmmmmmmm
hp almayın. foto kalitesi fena değil ama satış sonrası servisleri rezalet! en ufak bir arıza durumunda makine fiyatından dahafazla parayı tamir için istiyorlar, haberiniz olsun...
madem bu 2 alternatife takıldınız, o zaman benim naçizane tavsiyem kodak olur... yine de tipine aldanmayın konica minolta (z10 ve z20 modelleri) ele oturuşu vb. fiziksel özellikleriyle de ve ayrıca foto kalitesi ve manuel çekim modlarıyla da kodak z700'den çok daha iyidir.
deftones, önce mezuniyetinden dolayı şimdiden tebrik ederim .
Hiç düşünmeden Canon Powershot A serilerine göz at hangisinin fiyatı sana uygun geliyorsa al. Benim tavsiyem bu yönde olacaktır.
Arkadaşlar öncelikle tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. DFM seçmek harbiden sabır işi olsa gerek . Bilgisayar alırken bu kadar zorlanmadım.(Yada foto konusundaki deneyim eksikliğinden olsa gerek ). Acele etme yerine biraz beklemeyi tercih edecem bu zaman aralığında da arkadaşlardan otlanacağız napalım . Herkese iyi çalışmalar......
- 1
İlgili olabilecek konular
-
İos 18 Güncellemesi İphone Hesap Makinesi Özellikleri
09 Oca. 2025, 14:50 prodersler
08409 Oca. 2025, 14:50
prodersler -
Samsung Dijital Fotoğraf Makinesinde Yatay Çizgiler Problemi
28 Haz. 2024, 12:45 alisamilx
2110828 Haz. 2024, 16:26
alisamilx -
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
1179331 May. 2024, 19:07
compozer -
-
Listede Olmayan Fotoğraf Makine Modeli.
12 May. 2024, 23:54 mr.mehmet
063612 May. 2024, 23:55
mr.mehmet -
Fotoğraf Makinemle Çektiğim Fotoğraflarda Siyah Leke Var
18 Kas. 2023, 19:50 edaak123
1144630 Ara. 2023, 01:28
mustafa_ozdag -
15 Bin Tl Bütçe Fotoğraf Makinesi Önerisi (fotoğraf + Video)
19 Mar. 2021, 16:12 eburamcet
0212130 Eki. 2022, 16:44
thief_88 -