meraklifotocu
meraklifotocu (üye)
Zonguldak / Meraklı

Manzara Fotoğrafçılığı İçin Seçim

Merhaba arkadaşlar,
Ben aranıza yeni katıldım.Küçük bir sorunum var.

Tamamen manzara fotoğrafçılığıyla uğraşıyorum.Diğer fotoğraf türleriyle hiç ilgim yok.Elimde analog(Sanıyorum alırken motorlu demişlerdi) bir makine var.Artık dijital teknolojiye geçmek istiyorum.

Sizce manzara fotoğrafçılığı için kompakt mı(uygun lensli tabi ki) yoksa dslr like mı uygun olur?

Açıkçası gönlüm dslr likedan yana ama fiyatı biraz tuzlu.Kompakt işimi görür mü?Yoksa dslr like mı almak lazım?Biraz da aya öğrensem kötü olmaz aslında.Bu yüzden manuel istiyorum.

Sizce ne yapmalıyım?

NOT:Forumu araştırdım ama istediğim konuyu tam olarak bulamadım.Verildiyse özür dilerim.

Tarih: 9 Şubat 2011, 22:45 - İp: 85.***.**5.36
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

şimdi forumu arastırmıs olsan dslr-like denilenlerinde zaten kompakt makineler oldugunu bilirdin diyecegim alınacaksın

manzara fotografcılıgı için geniş acı gerekli, 28mm standart oldu artık neredeyse oyuzden bu konuda sıkıntı yok.
alacagın herhangibir makine işini gorecektir. manuel ayarlara imkan vermesi yararına olur. bascek fotograf cekmenin bir anlamı yok.
10x civarı zoom yapan bir makine kullanım alanını genişletir.

dslr-like diye bahsettigin lensi degişen dslr makineler ise eger, şimdilik gerek yok

Tarih: 10 Şubat 2011, 11:04 - İp: 88.***.**8.140
meraklifotocu
meraklifotocu (üye)
Zonguldak / Meraklı

gaijin;
Dslr-like'ların da kompakt olduğunu biliyorum ama aradaki farklar içerisinde(Mesela dslr-likelar geniş açı çekebilir.Buna ihtiyacım olur mu?) gibi sorulara yanıt aramaktı.

Burada kompakt olarak kastettiğim cebe atıp taşınan küçük kompaktlar.

Yanlış anlatmışım özür dilerim.

NOT:gaijin,Soru sordum.Sen de cevap verdin.Böyle bir durumda kimseye alınmam.Rahat olabiliriz :D

Tarih: 10 Şubat 2011, 11:33 - İp: 85.***.**3.209
kheer
kheer (üye)
Hatay / Meraklı

bütçe de seçimler için önemli bir unsur.
fiyat aralığınızı belirtirseniz öneriler ona göre yapılır.

Tarih: 10 Şubat 2011, 12:37 - İp: 78.***.**1.63
meraklifotocu
meraklifotocu (üye)
Zonguldak / Meraklı

Bütçeyi eklemeyi unutmuşum.

700 kadar olur sanırım.

Tarih: 10 Şubat 2011, 12:56 - İp: 85.***.**8.42
  • 1