crook
crook (üye)
Aydın / Reklam Fotoğrafçısı

Makine Seçimi Yadım Lütfen...

arkadaşlar öncelikle merhaba adım mehmet Aydın'da matbaa işletmekteyim... Malum seçim zamanı yaklaşıyo işlerimiz yoğunlaşacak... Seçim zamanında gelen müşterilerimizin hepsinin fotoğrafları çekiliyo seçim yazıları (yada palavraları kime görüşlere göre) ile birlikte broşür afiş v.s. hazırlıyoruz...
Bu zamana kadar müşterilerimi hep fotoğrafcılara gönderdim ancak çook fazla vakit kaybı yaşıyorum ve giden müşterilerim bazen geri gelmiyo... bu yüzden yeni seçim zamanında kendime küçük bi stüdyo yapmaya karar verdim...
Umarım sizlerin yardımıyla düzgün bir makine seçimi ve işimi görecek kadar bi küçük stüdyo yaparım...
Öncelikle size şunu söylemek istiyorum ben biraz araştırma yaptım ve genelde herkesten "CANON" yada"NIKON" marka ürün almam gerektiğini öğrendim. Almayı düşündüğüm canon'un güzel bi modeli var ama aklıma takılan 2 çeşit... linklerini aşağı yazıyorum... özelliklerini bi karşılaştırıp bana hangisinin daha uygun olacağını söyler misiniz??? Benim bu makineyi kullanarak yapacağım baskının ebadı yaklaşık olarak 50cm x 70cm ama kalitesinin iyi olması benim için önemli tabi... Kimileri bu kadar para vermişken profosyonel slr makinelerden almam gerektiğini söylüyo ama ben hem günlük hayatta daha rahat kullanılabileceğini düşündüğüm için bunu seçtim... Sizin görüşleriniz nelerdir???

CANON IXUS 960 IS 12.1MP
CANON IXUS 970 IS 10.0MP

benim anladığım kadarıyla arasındaki fark 10 mp olan alet 5x optik zoom yapıyo toplamda 20x zoom yapabiliyo
12 mp olan makine ise 3.7 optik zoom la toplamda 15x zoom yapıyo...
Bana megapixel in çok aşırı önemli olmadığını duvardan duvara gibi çook büyük ebatlı işlerde sadece 10mp üstü makinelerin kullanıldığını söylediler... Siz nedersiniz??? Eğerki o doğruysa 10mp olup 20x zoom gücüne sahip bi makineyi almak daha iyi değilmidir??? Herşey için şimdiden teşekkürler...

Tarih: 15 Temmuz 2008, 12:55 - İp: 81.***.**2.100
slayeromer
slayeromer (üye)
Antalya / Meraklı

bnde kamera düşünüorum ama kesinlikle bunları almanı tawsiye etmem.denemedim bizzat ama parasına bakarak yorum yaptım ilk sıradaki canon yerine nikon p80 nikon p5100 yada panasonic fz18 al derim bu üçlüden biri bnce.ama il olarak nikon p80 tabikide.Bn reklamcılık yaptım normal 5mp lük digitalle ne resimler basıodum bu makinalarla kim bilir nekadar netlikte çıkar. 700yltye nikon p80 585ylt ye nikon p5100 war.Üstelik p5100 12,1mp seçim senin bi araştır iki resmi yanyaya koy farkı sende az çok anlarsın

Tarih: 15 Temmuz 2008, 18:29 - İp: 81.***.**3.62
crook
crook (üye)
Aydın / Reklam Fotoğrafçısı

anladım... bugün zaten kime sorduysam madem o kadar para veriyon git nikon p80 al boşuna uğraşma diyo... ufak makineler bunların verdiği kaliteyi yakalayamaz şeklinde yorum yapılıyo genelde... ama aga bunlarda günlük yaşantıda kullanmak için büyük değil mi biraz )) ama p80 i inceledim ve gerçekten hoşuma gitti... tek takıldığım sadece biraz büyük olması...

Tarih: 15 Temmuz 2008, 19:27 - İp: 81.***.**2.100
ugur_01
ugur_01 (üye)
İstanbul / Amatör

slm mrb arkadışım sen makinanın cok güzel cekmesini istoyorsun birde günlük hayata da kulanmak istiyorsun ama cok yanlış düşünüyorsun çünkü iş hayatı ile günlük hayatını bir birine katmam lazım yoksa kaybedersin benim sana fuji fılm s 9600 makinası olacaktır birde normal günlük içinde kompak bir makina tercih et bence en mantıklısı bu çünkü renk canlılıgı en fazla olan fuji fılmdir gerçeye en yakın olan renk canlılıgı saglıyor yardımcı olduysam sevinirim

Tarih: 16 Temmuz 2008, 23:49 - İp: 212.***.**2.157
  • 1