Fotoğrafçılık Forumları
Lumix Lx2 Ve Nikon P5000
Merhaba arkadaşlar,
Panasonic Lumix LX2 ve Nikon P5000 arasında kararsız kaldım.
Görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
nikon ve lumix'i karşılaştırman yanlış.. birisi fotoğraf makinası ve mercekten başka birşey yapmazken(bu nikon oluyor) diğeri (yani panasonic) pil dahil el atmadığı sektör kalmamış bi marka.
P5000 yarı profesyonel bir makinadır. harici flash ve lens ekleyebiliyorsun. fotoğrafçılığı öğrenmek için güzel bi başlangıç olur senin için...
Çok ezbere bir yorum olduğunu düşünüyorum, makinaları düşünerek onların üzerinden yorum yaparsanız sevinrim.
tamam düşündüm ama hala fikrim değişmedi..
satış sorumluluğu yapıyorum uzun süredir, makinalar ister istemez sürekli önümde..
inanıp inanmamakta serbestsin tabi.
nikonun üstündeki lens çok kötü yenisini almakta sanmıyorumki ucuz olsun burda Lumix biraz daha önde ama çevre ünitlere bağlanabilmesi (/nikonun) güzel bişi bide sana şöle bi tavsiyede bulanayim fuji s5700 de bi araştır derim fiyat olarak biraz daha uygun baktığın makinalardan?? özellik olarakta 2sinin arası bir değer
coolpix p5000'in lensi degismiyor... o yuzden yenisi almak pahali olamaz..sadece konvertor takabilirsin...
dpreview'daki yorumlarinda lens ile ilgili ovguler vardi yanlis hatirlamiyorsam... bide P5000 Tipa odulu aldi en iyi kompakt makina dalinda....
Sevgili bhaal in yorumunu ne yazık ki kabul edemiyorum..
Çünkü: Eskiden fotograf makinelerinin analog olduğu dönemlerde bilgi birikimi çok önemliydi ve o nedenle de fotograf makinesi imalatçıları hep kalitenin peşinde koştular Oysa artık iş elektroniğe döküldü burada bilgi birikimi tamamen elektronik anlamda geçerlidir VE panasonic te elektronik sektörünün en önde gelen firmalarındandır..Zaten bu nednele fotograf sektörü minolta konica ve pentax (eli kulağında ) kapanmak zorunda kaldılar çünkü elektronik yatırımları yoktu....
Panasonic eksik kalan yanını LEICA ile işbirliği yaparak giderdi Ve ortaya harika mekineler çıkmaya başladı...
Bu gün bir çok bilinen marka makine alın içinden bir çok panasonic üretimi elektronik devre elemanı çıkar...
Lumix Lx2'yi aldığımı söyleyerek başlayayım. Nikon P5000 ve Lumix LX2 ile çekilmiş resimleri karşılaştırmam, makinaların biçimi, 16/9 doğal CCD'sinin olması ve Lumixin CCD boyutunun 1/1,65 olması (P5000 1/1,8) belirleyici oldu.
Nikon 7900 çıktığı dönemde Nikon compact makinalardan çok etkilenmiştim ama son dönem Nikonun "compact" makinaları (SLR makinalar konusunda çok fazla bilgim olduğunu söyleyemem) açıkçası o kadar etkileyici değil.
image-resources incelemesi ve flickr da çekilmiş resimler dpreviews stevese göre daha objektif geldi.
ben de burkay bey'e tamamen katıldığımı söyleyemem. bence fotoğraf makinalarının analogdan dijitale geçişinden sonra bilgi birikiminin artık önemsiz olduğu görüşü yanlış. ürünü sadece üretmek yetmez, kalite için kullanıcıların ne istediğini bilmek de hala önemli..
misal elektronik alanında sanyo da oldukça başarılı bir markadır. hatta piyasadaki bir çok fotoğraf makinasının (dediğiniz gibi panasonicle beraber) elektronik aksamını sanyo üretir. bu sanyonun iyi bir fotoğraf makinası üreticisi olduğunu gösterir mi?
+ komudun(gerçi cevabını aldıktan sonra bir daha buraya bakacağını zannetmiyorum ama): Lumixin CCD boyutu konusunda seni kim yönlendirdiyse tamamen yanlış yönlendirmiş. fotoğraf makinalarında ccd boyutunun büyük olması avantajdır dezavantaj değil.
Evet doğru ccd nin büyük olması avantajdır.
1/1,65 > 1/1,8
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3323412 Nis. 2023, 13:15
sametcan97 -