Fotoğrafçılık Forumları
Lumix Almayı Düşünüyorum Ama?
Merhabalar,
Sizi profesyonellerin önerisine ihtiyacım olacak. Fotoğraf çekmeyi severim. Amam profesyonel değilim. Eski makinemi kaybettim. Konika Minolta Dimage Z1.
Neyse optiğik zoomu çok seviyorum.Bu yüzden yüksek olmasını istiyorum. Ayrıca toplantı amaçlı yurt dışı seyahatlerim sık oluyor. Dolayısyle kolay taşıyabaileceğim bir şey olması önemli. Gerçi Z1 de küçük sayılmazdı.
Biraz araştırıdım. Panasonic Lumix DMC-TZ2 iyi bir makine gibi geldi..
Ne dersiniz? Ne önerir misiniz? Affınıza sığınarak aşağıda özelliklerini iletiyorum. (Saygılar...
Panasonic Lumix DMC-TZ2
6MP çözünürlük ,Mega OIS Optik İmaj Sabitleme ve High Sensivity modu (Yüksek Hassasiyet) ‘nun bir araya gelmesiyle oluşan akıllı ISO kontrol sistemi (ISO 3200) ile loş ışıkta ve hareket halindeki cisimlerin flaşsız net fotoğraflarını çekme imkanı TZ2 ile sunulmakta . Türkçe menüsüyle kolay kullanım imkânı veren DMC-TZ2, 10X optik zumunun yanısıra ekstra optik zum özelliği ile optik zum özelliğini 13.8x’e kadar çıkarma imkanı ve Leica Lens ile bir kompakt makinadan beklediğinizin çok üzerinde kusursuz yakınlaştırma.28mm geniş açı ile çekim alanınız genişlerken, opsiyonel su altı kabı ile su altında çekim imkanınız olacak.
Teknik Özellikler
Boyutlar (G x Y x D) Yaklaşık. 105.0 x 59.2 x 36.7 mm (4.20 x 2.37 x 1.47 inch)
Ağırlık Yaklaşık 222g. (0.49lb), yaklaşık.247g pil ve SD kartla(0.54lb)
Efektif Pixel Sayısı 6.0 Mega pixels
Görüntü Sensörü 1/2.33inch, 7.39 Mega Total Pixels CCD, Primary Colour Filter
Optik Zoom 10 x
Dijital Zoom 4 x ( maks. 40 x optik zumla birlikte )(maks. 55x ekstra optik zumda kullanıldığında )
Odak Mesafesi f=4.6-46mm (35mm Equiv.: 28-280mm)
Lens LEICA DC VARIO-ELMAR, 9grupta 11 eleman (3 Aspherical Lenses / 4 Aspherical yüzey ,1ED lens)
Optik Görüntü Sabitleyici MEGA O.I.S. (Mode1/ Mode2)
Odak Alanı Normal: Geniş 50cm/ Tele 200cm - sonsuz, Macro / Simple mode / akıllı ISO / hareketli görüntü / Clipboard: geniş 5cm/Tele 200cm - sonsuz, Tele Macro : 100cm - sonsuz
AF Ölçümü 1-nokta/1-nokta yüksek hız/3-nokta yüksek hız/9-nokta/Spot
Odak Otomatik odak sistemi, Normal/Macro (Dial), sürekli AF açık/kapalı
AF yardım ışığı evet
ISO Duyarlılığı otomatik/ 100 / 200 / 400 / 800 / 1250 (Yüksek hassasiyet Modu : 3200)
Beyaz Denge otomatik/ günışığı / bulutlu / gölge / Halojen / beyaz ayarı, (+/-10steps, except for auto set)
Pozlandırma Program AE
Pozlama telafisi 1/3 EV step, -2 - +2 EV
Arka Işık Dengeleme evet (at simple mode)
Işık Ölçümü akıllı çoklu/ merkez ağırlıklı/ Spot
Çekim modları Simple, SCN (Portre, Yumuşak ten, manzara, Spor, Panning, Gece Portre, öz portre, yemek, Parti, mum, Bebek1, Bebek2, ev hayvanı, Sunset, yüksek hassasiyet, yıldızlı gök, havai fişek, plaj, kar, uçaktan fotoğraf,sualtı,gün batımı ),hareketli görüntü,clipboard, Playback, baskı, akıllı ISO
Enstantane Hızı 8-1/2000 sec
Açıklık geniş: F3.3 / F8.0 (2 steps) Tele: F4.9 / F11 (2 steps)
Kendi Kendine Çekim 2sec / 10sec
Oto gösterim 1sec, 3sec
Gösterim 1sec, 3sec
Renk Efekt Modu Hayır
Kayıt Formatı sabit görüntü: JPEG(Design rule for Camera File system, based on Exif 2.21 standard), DPOF corresponding image with audio: JPEG (Design rule for Camera File system, based on Exif 2.21 standard)+ QuickTimeMotion image: QuickTime Motion JPEG.
Görüntü Kayıt Boyutu 4:3 Aspect Ratio: 2816 x 2112 pixels, 2048 x 1536 pixels, 1600 x 1200 pixels1280 x960 pixels, 640 x 480 pixels 3:2 Aspect Ratio: 2976 x 1984 pixels, 2560 x 1712 pixels, 2048 x 1360 pixels 16:9 Aspect Ratio: 3072 x 1728 pixels, 2560 x 1440 pixels, 1920 x 1080 pixels4:3, 3:2, 16:9 Multiaspect
Görüntü Kalitesi İyi / Standard
Hareketli Görüntü 4:3 Aspect Ratio: 640 x 480 pixels, 320 x 240 pixels 30 fps, 10 fps 16:9 Aspect Ratio: 848 x 480 pixels 30 fps, 10 fp
tavsiye etmem kaliteden ödün vermişler...
Oldukça iyi bir seçim..Bu makinenin en büyük özelliği algacının lensin hemen arkasında değilde yanında olmasıdır.Bu sayede 10 optik zum elde edilebilen makine de ayrıca akıllı iso seçeneğinin de olması çok iyi.Akıllı iso hareketli nesneleri farkederek otomatik olarak iso ayarlarını değiştirmektedir.
Panasonic makinelerin üç yıl garantisi olması da ayrıca ber tercih nedenidir.Ben iyi bir tercihte bulunduğunuzu düşünüyorum ve şimdiden hayırlı olmasını diliyorum
Yilmaz47 "tavsiye etmem kaliteden ödün vermişler..." demişsiniz fotoğraf kalitesi mi yoksa işçilik kalitesi gibi bir şey mi ?
Ben arkadaşıma ufak boyutta makine ararken teknik özelliklerine bakınca TZ2 ve TZ3 e aşık olmuştum.Nedir bildiğiniz eksi yönleri ?
Evet benim de kafa karıştı şimdi. Bu kötü bir makine midir? İyi diyen arkadaşlar fazlalaştı. . Neresini kötü veya yetersiz buldunuz , belirtirseniz sevinirim.
Tz2 ve Tz3 ile çekilen fotoğraflara bakmalı ...Bakıyım var mı bizim galerimizde.
Arkadaşlar dpreview da Tz3 ün ayrıntılı incelemesi yapılmış,oraya dayanarak ben de hayal kırıklığına uğradığımı söyleyebilirim.
Fotoğraflarında bazı kusurlar var,renklerde kayıplar olabiliyor,iso performansı vasat,Noise reduction pek anlayamadım ama çok tuhaf çalışıyor
Ayrıca Manuel kullanım için pek uygun değil Shutter speed i ayarlayamıyormuşuz ki bu bile beni deli etmeye yeter.
Ama Mega O.I.S yine çok başarılı
Dizayn fena değil,görüntü hoş.
Geniş açı objektifi var.
Vs.
Güzel bir kamera ama sanki böyle bir fotoğraf makinasını bir rekabet pazarında yenmek pek de zor değil gibi.Keşke daha kaliteli olsaymış.
Alesis sana gelince eğer ilk kez dijital fot. makinası alacaksan bence alabilirsin bu makinayı ama daha önceden zaten bir kompkat makine kullandıysan daha farklı birşey alman yerinde olur.
Mavi İzci ,
Yurt dışında nereye baksam, son zamanların en ilginç makinası diyorlar. Hem ergonomik, hem de düşük ışıkta bu bilmem ne teknolojisi Mega OIS Optik İmaj Sabitleme ve High Sensivity modu ile çok iyi sonuçlar vermiş derler ama...
"Shutter speed i ayarlayamıyormuşuz ki bu bile beni deli etmeye yeter" demişsin
Bir yanlışın olmasın..
Enstantane Hızı 8-1/2000 sec . Bunu ayarlayabiliriz gibi geliyor ama gece modunda manuel olamıyor diye bir şey okudum.. Bunu mu kastettiniz..?
Bir de bu noise reduction dediğimiz şey ne ola ki? Ne kadar önemlidir? Bilgini rica ederim.
Teşekkürler..
Çok emin değilim dpreviewden incelediğimde gecenin bir vaktiydi siz iyice bir araştırın.
Noise reduction,
yani türkçesiyle gren(kirlilik) azaltma.
Yüksek iso değerlerinde makinanız nası desem daha aktif çalıştığı için fotoğraflara bu etki eder.Tıpkı müzik setinin sesini çok açtığımızda cızırdaması gibi.İşte bu noise u azaltan kamera içinde çeşitli teknolojiler altında azaltan yazılımlar olduğu gibi bilgisayardan da photoshop programlarıyla azaltılabilir.
Neyse NR teknolojisi piksellerin artık nesiyle oynuyorsa daha ayrıntısız ama daha temiz görüntüler elde etmenizi sağlar.Ayrıntıyı kaybederken daha düz bir görüntüye kavuşursunuz.Tz2 ve Tz3 deki Venus III işlemciyi çok iyi araştırmanı gerektiğini düşünüyorum.Açıklayabildiğim kadarı bunlar. Bu arada o makinada iso1250 ve 3200 değerleri kesinlikle kullanılamayacak kadar kötü.O yüzden bu yüksek hassaslık olayına takma.
Hocam dün gittim makineye baktım. Cidden ultra kompakt bir cihaz ve neredeyse tüm sitelerde hem cebinize sığan hem de yüksek zoom ve diğer özellikleri ile oldukça puan almış ama elbette bazı manuel ayarlarının olmaması eksi bir özellik olarak belirtilmiş.
FZ8 var yeni model.Yine Panasonic in ..
Çok da büyük değil açıkçası ama kompakta değil tabi..
Dedim acaba almışken bunu mu alsam. Eskisi zaten Konika Minolta Z1 idi ve de mennundum.. Bu ondan da küçük..
Diyorum ki illa leica lens olsun panasonic olsun
Bu durumda öneriniz?
TZ3 mü FZ8 mi..?
İkili kararlarda iyi değilimdir doğrusu.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
2. El Nikon 5100d 18-55 Vr Kit Almayı Düşünüyorum
09 Haz. 2019, 16:15 umutcanmaral
1209911 Haz. 2019, 20:15
mustafa_ozdag -
Panasonic S1r Lumix Aynasız Dijital Makine
23 May. 2019, 07:45 afrikalı
0277223 May. 2019, 07:45
afrikalı -