zamankekem
zamankekem (üye)
Ankara / Amatör

Lens Kalitesi

dfm'lerde Normal makinelerdeki kaliteye yaklasabilmek icin megapixelden cok lens kalitesine bakılmasını gerektigini okudum. Lens kalitesi derken ne demek anlayamadım. Bu konuda nasıl bilgi sahibi olabilirm. Canon a510 da yeterlimidir acaba. Yardımcı olabilir misiniz

Tarih: 7 Mayıs 2005, 13:49 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili telesto,
Bir fotoğraf makinesi elektronik tabanlı bir cihaz olduğuna göre ve performans kriterlerini de yapısal bazda ele aldığımızda size göre zamana bağlı olarak değişen beklentiler neler olabilir?

Tarih: 10 Mayıs 2005, 22:49 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

LENS? SENSOR?

Bunlardan sadece birinin önemli, diğerinin önemsiz olduğu düşünmek yanılgıya götürür. Bunları hepsi (yazılım da dahil) toplam kaliteyi doğrudan etkileyen faktörlerdir.

Bir makinada bunlardan hangisi kötüyse, sonuçta elde edilen fotoğraf kalitesi de en fazla o kadar olur.

Tarih: 13 Mayıs 2005, 15:46 - İp: yok
enderonur
enderonur (üye)
Ankara / Meraklı

pentax tavsiye ederim mx4,s5i,optio555 hepsinde 36 bit renk derinliği sağlayan lensleri özellikle makro çekimleri harika

Tarih: 13 Mayıs 2005, 17:36 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili Fotoman,
" Kompact makinelerde Lens faktörünün öyle önemsenecek kadar yada ciddiye alınacak kadar hiçbir önemi yoktur" Sanırım gözünden kaçtı benim burada bahsettiğim kompakt makineler...Önem sıralamasına gelince :1-DSP ve yazılımı 2-sensör önündeki 3 katlı filitreler (çok teknik konu girmek istemiyorum! ) 3-Sensör 4?-lens

Tarih: 13 Mayıs 2005, 19:52 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

Peki Burkay söyler misin dfm satın almak isteyenler (Malum burası satın alma rehberi değil mi?) bu yazmış olduğun kriterleri neye göre anlayacaklar.
1- DSP ve yazılım : hangi markanın ve modelin yazılımını DSP tekniğini kim biliyor ya da inceliyor aradaki kalite farkını nasıl anlıyor.
2- Sensör önündeki 3 katlı filtreler : Anlaşılan o ki makineleri tamir ederken bu filtreleri incelemiş ve beğenmişsin.
3- Sensör : CCD mi CMOS mu sorusunu kastetmediğine göre bu da çok teknik bir ayrıntı
4- Lens : ele avuca gelecek kullanıcının beğeni ve bilgisine hitap eden tek kriteri son sıraya koymuşsun bravo

Tarih: 15 Mayıs 2005, 00:20 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Merak edip soracaklar sevgili yakega!
Makineleri objektif kriterlerle değerlendirecekler.Satıcıların veya üreticilerin tavsiyelerine göre değil makinenin teknik özelliklerini irdeleyerek ve her bir özelliğin ne anlama geldiğini anlayarak alacaklar.Piyasada çok satılan çok bilinen değil kaliteli olanı alacaklar....
Merak etmeyen soramaz soramayan ise öğrenemez.
www.melihozbek.com (juggler) sitesini ziyaret et.

#burkay' tarafından 15.05.2005 08:38:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Mayıs 2005, 08:38 - İp: yok