zaferizm19
zaferizm19 (üye)
İzmir / Amatör

Kyocera mı Fuji mi Nikon Mu Yardım?

Merhabalar;
Arkadaşlar yalçınlar fotoda gördüm KyoceraYashica S 3R
çok iyi özellikleri var ve made in japan ama nasıl çekiyor biliyor musunuz?Fuji E-500 de iyi özellikleri var ama lensi cam mı asperical mı bilmiyorum ve made in china Nikon 4600 da lensi asperical nekadar başarılı gece evde çekimleri nasıldır iyi midir acaba ve made in indonseia Japon veya başka yerde yapılmış olması ve asperical lens olması acaba önemli etken mi?
Lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum...

Tarih: 16 Eylül 2005, 12:45 - İp: yok
hawkmoon
hawkmoon (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

ürünlerin teknik detaylarını forumdakidaha deneyimli arkadaşlar yanıtlayabilir ancak size şunu söyleyebilirim ki "made in japan" ya da "made in china" yazması ürünün kalitesini günümüzde pek etkilemiyor çünkü olay patent meselesi. Büyük firmalar çin veya daha başka pazarlarda ürettikleri ürünlerde bu tür farklılıklara asla izin vermezler. Bence bunu dert etmeyin. (benim kullandığım nikon çin malı söz gelimi)

bu arada kyocera benim de ilgimi çekti 10xoptik zoom özelliği olan hızlı çekim moduna sahip güzel bir ürün. Nette birkaç örnek fotoğrafa baktım ve yabancı forumları okudum. Genelde olumsuz yorumlar yapılmamış kyocera için.ancak bir de servis vs. gibi yönünü de düşünün.

Fuji hakkında bilgiye sahip değilim.
Nikon ise Nikon'dur. Bende 2 megapiksellik nikon var kalitesi halen tatmin edici. 4600 ile ise herhalde çok daha kaliteli resimler çekebilirsiniz ayrıca serviside bildiğim kadarı ile iyi. Seçim sizin...

Tarih: 16 Eylül 2005, 15:21 - İp: yok
hawkmoon
hawkmoon (üye)
İstanbul / Amatör

Ah, bu arada kyoceranın ben m410r modelinin özelliklerini yazmışım, hatırlatmak istedim...

Tarih: 16 Eylül 2005, 15:23 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

sevgili hawkmoon,
Yashika -kyoceranın yetkili servisi benim firmam,
bu güne dek kimseyi garantili makinesinde yolda bırakmadık gönül rahatlığıyla alabilirsin..

Tarih: 16 Eylül 2005, 18:09 - İp: yok
hawkmoon
hawkmoon (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba burkay,

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Açıkçası kyocera servisinin siz olduğunu bilmiyordum.

Evet ciddi ciddi m410r almayı düşünüyorum; aslında aklımda önce hp945 vardı ancak bu model zaten pek bulunmuyor sonra ise m410r gözüme çarptı. güzel bir dizayna sahip, fazla büyük değil, hafif. 10x zoom ve ilave eklemeler de yapılabiliyor sanırım. nikon 2100'den sonra iyi bir seçim olabilir belki benim açımdan.

Maalesef sorun dönüp dolaşıp fiyat/performans olayına geliyor. 7-8 mp'lik modeller neredeyse standart hale gelmeye başlarken ( hatta eminim ki netteki haberleri takip etmişsinizdir; piyasaya olympus, canon, nikon, pentax yeni ürünlerini sürüyorlar) ben biraz daha geriden takip edeceğim.Belki alt modellerin fiyatları biraz daha düşer. Bir de bizim piyasada özellikle bazı modellerde geniş fiyat uçurumları olabiliyor bu açıdan iyi takip etmek gerekiyor.
Ne dersiniz burukay? m410r ile tabiat resimlerinde tatmin edici sonuçlar alınabilir mi?
Not şu an düşündüğüm modeller:m410r, 945 ve toshiba m700

Sevgili burkay, önerilerinizi bekliyorum

Tarih: 16 Eylül 2005, 19:36 - İp: yok
tershane@
tershane@ (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

Arkadaşlar bizim meslekte eskiden kalma analog sistemden yani Bir Nikon ve Canon saplantısı vardır gidiyor. bence artık bunları bir kenara bırakıp daha tarafsız bakmak gerekiyor çünkü filmlerin yerine ccs yada cmos denilen sensorlar almıştır. Dünyada bu sensorlarda teknoloji geliştiren yeğane firma istisnasız Fujidir. Ben Nikon D70 ve Canon 350D kullanıp deneme çekimleri yaptım bütün bunların yanında elime geçen bir çok marka daha kullanarak sonuçlarını karşılaştırma imkanı buldum Şu an Fuji finepix S3 Pro kullanıyorum bu gövde Nikon lensler ile kullanılabilmekte istisnasız nikon optik olarak Fujinin çok önünde bu iki teknoloji birleştiğinde sonuç diğerleri ile kıyaslanamayacak düzeyde bilgilerinize sunarım.

Tarih: 5 Kasım 2005, 02:51 - İp: yok
  • 1