Fotoğrafçılık Forumları
Konica Minolta Dimage A200
Uzun süredir inceliyorum makinayı.Yurtdışı sitelerinde yapılan yorumlar genelde iyi yönde.Ancak Türkiye'de kullanan ya hiç kimse yok ya da çok az insan var.Makine 2004'te piyasaya çıktığı halde henüz Türkiye'de satışı yapılmıyor.Bunun nedeni nedir acaba? Acaba yurtdışında tutulmadığı için mi Türkiye'ye getirtilmiyor? Bir de Konica Minolta için çabuk arıza yaptığı söyleniyor.Alırsam yurtdışından alacağım için bu da beni korkutuyor haliyle.
Bu konular hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.Saygılar...
#shai hulud' tarafından 19.04.2005 02:10:28 tarihinde düzenlendi.
İyi bir seçim yapmışınız fakat distribütörlerine sordum.Fuarda neden oldugunu tam anlamadın ama getirmiyeceklerini söylediler. Yani
makina türkiyede yok pektabi makinayı kulllananda zor bulunur bende netten inceledim çok hoşuma gitmişti almayı düşünüyordum ama değiştirmek istediğimde satarken problem olur diye vazgeçtim. Objektif degerleri gyet başarılı. Makina konika performansının çok üstünde , ergonomik ve çok kullanışlı . kolay kullanım bir çok tuşu var lması çok iyi . İso 800 kadar çıkıyor. Vizör 235,000 pixel. Makina steves-digicams 8 mp sınıfında bir numarada . Ben rahatlıkla tavsiye aderim ama dediğim gibi distribütörü getirmiyor.
Konica Minolta nın çabuk arıza yaptığını söylemek doğru olmaz. Ama aynı serinin A2 modeli için internette çok yorum okudum. A2 lerin çoğunlıkla daha fabrika çıkışında arızalı oldukları, olmayanlarında kullanıldıkları ilk bir kaç gün içinde aşırı ısınmadan dolayı kafayı yedikleri gibi bir siürü yorumdan sonra A2 almaktan vazgeçmiştim. A200 hakkında bu tür şikayetler okumadım ama o günden sonra Konica Minolta yorumlarını da çok sıkı takip etmiyorum.
Türkiyedeki distribitörünün A200 leri getirmemesinin altında, elindeki A2 leri bitirememiş olma sebebi yatıyor olabilir. (sadece tahmin)
Yurtdışından getirecekseniz, Türkiyedeki distribitörünün getirip getirmemesi sizin için pek birşey değiştirmez zaten. Sadece, arıza yaptığı durumda aldığınız yere gönderme ve geri gelmesinde yaşayabileceğiniz maddimanevi zorlukları da göz öninde bulundurmanızı tavsiye ederim.
İlginiz için ikinize de çok teşekkür ederim.Makineyi elden çıkarmak istediğimde sorun yaşamam olası gerçekten.Bunun yanında özellikleri açısından çok iyi bir kamera gibi gözüküyor.Kararsızım
Ben yinede Konika alma derim iyi işler çıkardığını söyleyemem objektifleride başarılı değil. Alırken markaya dikkat etmek lazım. Benim tavsiyem Canon Pro1 rahatlıkla tavsiye ederim .Madem yurt dışından alıcaksın Amerikada 579 $ civarında yani çok ucuz . Objektif degerleride çok iyi. Satacagın zaman kar bile yapabilirsin.
Ben de DSLR yaninda 2.makina olarak kullanmak uzere 8MP`likbir makina almak icin uzunca bir suredir arastirma yapiyorum.
8 MP makinalara ait bazi ciddi fotograf sitelerinde yapilmis test cekimlerinden kiyaslamaya uygun olanlarini 30x40 boyutunda bastirdim, buna gore en iyi sonuc verenler:
K-Minolta A200 ve Olympus 8080 oldu
bunlarin ardindan Nikon 8800 de iyi Sony 828 tam ortalarda kaldi.
Canon Pro1 ve K-Minolta A2 ise goruntu kalitesi acisindan tatmin edici degil. ikisinde de detaylar kaybolmus.
Benim fikrime gore bir fotograf makinasindan kar elde etmek ancak cektigim fotografin kalitesi ile olculur. Yani zevkle kullandigin olcude kar edersin. Yoksa, sirf ileride satarken 40-50 milyon fazlaya satabilmek icin icime sinmeyen bir makinayi almakla degil.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
Canon Ae1 Program Mı, Minolta X500 Mü?
14 Eyl. 2016, 02:14 acaydin
4274516 Eyl. 2016, 21:15
acaydin -