mek80
mek80 (üye)
İzmir / Meraklı

Konica Minolta

yeni baslıcam fotografcılıga.ben daha once 5 mp lik bir makina dusunuyordum.mesela nikon s1 gibi.ama aynı fiyata 8mp konica minolta dimage x1 var.ikisi de istedigim gibi ince ve hafif.sordugum yerde bana konica dan yeterli verimi alabilecegimi soylediler.sizlerin de gorusunu almak istedim. tesekkurler.

#mek80' tarafından 08.11.2005 15:59:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Kasım 2005, 18:36 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

mek80 merhaba.. foruma hosgeldin..
son ayin digital camera magazininde minolta x1'i degerlendirmisler.. ve %81 oraninda basarili bulunmus..
ayrintilara su anda girmek istemiyorum; pozlamada cok basarili degilmis , bir de noise oranlari ile dusuk isiktaki basarisi iyi degilmis..
benim sana tavsiyem fuji f10 olacak aslinda.. iso 1600 olayi harika.. bu makineyi mutlaka incele..
ayrica nikon 7900'a bakman.. nikon'un bir de bildigim kadariyla s3 ve s4 modelleri cikti.. s1 bayagi eskidi artik.. ozellikle s4'de 10x optik zoom var saniyorum.. cok gosterisli modeller..
gorusmek uzere..

Tarih: 6 Kasım 2005, 23:48 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

dadanagas inece istiyor arkadaş senin dediğin pek ince değil gibi.Ayrıca bu ince modeller kaç piksel olursa olsun pek randımanlı olmuyormuş,

Tarih: 7 Kasım 2005, 00:06 - İp: yok
mek80
mek80 (üye)
İzmir / Meraklı

teşekkürler.ama ben oncelikle ince olmasını istiyorum.s3 s4 u de biliyorum ama fiyatları cok aşacak beni.konica minolta gercekten kaliteli mi bilmiyorum.sonucta nikon kendini kanıtlamış bir marka.ama karar vermek cok zor oluyor,şimdi bi de fuji çıktı. bakacam artık.konica için %81 de düşük geldi bana.işim iyice zorlaştı.birisinin bana hediye etmesini bekleyecegim artık,kaderime ne düserse.

Tarih: 8 Kasım 2005, 16:08 - İp: yok
sazan
sazan (üye)
Bursa / Amatör

panasonic fx9 u beklemini tavsiye ederim arkadasım, kısa bir sure icinde piyasada (ideefixe.com un eline ulasmıs). ince, fotograf kalitesi iyi, konica x1 in resim kalitesinden fazla iyi olarak bahsedilmiyor, ve shutter lag denilen olayı da moral bozucu (1/1250 saniye). bir de, parlak yuzel oldugu icin uzeri hep elizi oluyor, dikkat

Tarih: 8 Kasım 2005, 16:17 - İp: yok
hascancan
hascancan (üye)
Isparta / Amatör

km x60 kullanıyorum.çok memnunum benim kriterlerimden biride inceolmasıydı birde büyük ekran.aradığım herşeyi x60 da buldum.bence konica-minoltaya güvenin.pişman olmazsınız

Tarih: 21 Kasım 2005, 10:24 - İp: yok
mek80
mek80 (üye)
İzmir / Meraklı

diğer arkadaslarpek iyi oldugundan bahsetmeyince sogudum konicadan.ama şimdi teknosa da fiyatı da düştü,cazip geliyor bir yandan da.neyse teşekkürler,bu kararsızlıkla ne yaparsam artık.

Tarih: 22 Kasım 2005, 13:35 - İp: 195.***.**6.9
hascancan
hascancan (üye)
Isparta / Amatör

size bir tavsiye.bu işin sonu yok.insan derine indikçe alamıyor makine.kafanıza yatan bi makineyi alın ve tadını çıkarın bence.
km de iyi gibi geldi bana.gerçi ustaların yorumlarıda önemli ama ben kullandığım için gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim km x60 ı
hayırlı olsun

Tarih: 23 Kasım 2005, 11:09 - İp: 81.***.**4.49
  • 1