tas7035
tas7035 (üye)
İstanbul / Amatör

Kompakt Makinelerde Video Limiti

Merhaba,

Artık video kayıt sürelerine her üretici limit koymuş kompakt foto makinelerinde. Sonylerde önceden sınırsız hafıza kartı dolana kadar video kayıt yaparken artık 10dk limitli. Yeni makinesi olanlar yardımcı olabilir mi? Örneğin w170 abd sitesinde 10dk limitli derken tr sitesinde hiçbirşey demiyor. Nedir doğrusu?

Tarih: 2 Haziran 2008, 22:42 - İp: 88.***.**3.146
wolwerine2
wolwerine2 (üye)
Eskişehir / Amatör

yaw,ne yapacaksınız fotoğraf makinasında,sınırsız videoyu.Ben olsam o video özelliğini bile koymam.Yazıktır yahuu.
Gidin video kamera alın daha iyi

Tarih: 3 Haziran 2008, 01:33 - İp: 88.***.**0.43
kiziltug
kiziltug (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Ben kompak olarak Nikon L5 kullnıyorum fakat hiç bir yerde ne kadar çekim yapabileceği yazmıyordu. Hatta Hangi büyüklükte kartı destekeldiğ ibile gözükmüyodu bend egidip ona güvenerek bi 4gb kart aldım kardeşim rahat rahat çekim yapsın diye ama kaldırmıyor... Alet kayıt esnasında yarım saat bekletiyor. Kartı mecburen D80 e taktım.Bundan önceki makinem nikon 5700 de ise bütün slr likelerdaki gibi bu quicktime formatında 1 dakika sınırlı idi.

kabaca şunu söyleyebilirm bimakine ya footgraf çeker yada video ikisini aynı anda yapan makineden umudu kesin fujini bir makinesi bazı serileri kart boyutu kadar çekim yapabiliyordu mpeg formatında, fakat kaldırdığı kart boyutunu bilmiyorum bahsettiğim fuji slr like yani 5700 dü üretimi durdu sanırım onunda

Tarih: 3 Haziran 2008, 02:36 - İp: 88.***.**7.196
tas7035
tas7035 (üye)
İstanbul / Amatör

Ya arkadaşlar lütfen alakasız cevaplar vermeyin, ben de sizin kadar biliyorum kamerayla foto makinesinin farkını ayrıca ikisinden de var ama bilmek istediğim yalnızca son model makine kullanıcılarından bu limitin olup olmadığı çünkü abd sitelerinde var diyor burada yok deniyor, deneme şansım olmadığı için de bilemiyorum. Panasonic fx500 hd kayıt yapıyor, fotoları da güzel, fena mı videosu da limitsiz kayıt yapsa ve yanında minicik aletle gezsen?

Tarih: 3 Haziran 2008, 08:21 - İp: 217.***.**5.131
wolwerine2
wolwerine2 (üye)
Eskişehir / Amatör

evet fena...

Video çekimin sensörü nasıl zorladığını bilmiyorsun sanırım

Olaki arızalanıp,aşırı video çekiminden anlaşılırsa,garantiyi de iptal ederler

Tarih: 3 Haziran 2008, 08:32 - İp: 88.***.**0.43
tas7035
tas7035 (üye)
İstanbul / Amatör

Ya böyle saçmalık olabilir mi, garantinin iptal edildiği görülmüş mü hiç bu yüzden? Üzerine koyduğu özelliği kullanıyorum diye ne demekmiş garanti iptali, kaldı ki böyle birşey mümkün değil sanki içini açıyorum makinenin.

Ya arkadaşlar konuyu nerelere çektiniz, tek bilmek istediğim 2008 model sony,canon,fuji veya panasonic makine kullananların aletlerinde video kayıt limiti var mı yok mu bu kadar.

Tarih: 3 Haziran 2008, 10:51 - İp: 217.***.**5.132
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

modeline göre değişir, hızlı hafıza kartın varsa yanılmıyorsam canonun ixus serisi a6x serilerininin hepsinde sınırsız cekim yapabilirsiniz

Tarih: 3 Haziran 2008, 14:48 - İp: 78.***.**7.80
wolwerine2
wolwerine2 (üye)
Eskişehir / Amatör

Bazı modellerde sınırlı süre,yazılım ile sınırsıza dönüyor.Buda üreticilerin işine geliyor.

Mesela 3 dk lık çekime sahip olan makinaya sınırsız video yazılımı yüklenip,daha sonra cihaz bunun yüzünden arızalanırsa,
adamlar garantiyi iptal edebiliyorlar.
Ben size 3 dksınırı koydum ama sen sınırsız yapmışsın deyip,işten çıkıyor.Ve haklı oluyorlar ki bence de haklılıar

Tarih: 3 Haziran 2008, 20:34 - İp: 88.***.**7.216
cesurd
cesurd (üye)
Ordu / Firma

arkadaşım sana cevap
canon ixus75de sınır yok 4 gb a kadarda destekliyor.
açık ve net.
başka sorun varmı????

Tarih: 4 Haziran 2008, 10:23 - İp: 88.***.**2.58
cesurd
cesurd (üye)
Ordu / Firma

http://www.isikdijital.com/urun-2-CANON_IXUS_75_orjinal_tasima_cantasi_hediye.html

Tarih: 4 Haziran 2008, 10:24 - İp: 88.***.**2.58
love_boy
love_boy (üye)
İstanbul / Amatör

CESURD canon ıxsus 75 diyosa sakın almayın gidin nikon s200 al daha iyi 299 ytl fiyatı var video sınırsız 4 gb ı oda destekliyo 4 gb desteklemiyen makine mi kaldıki artık 8 ve 16 gb destekli SDHC makineler var piyasada

ama CESURD canon un firma üyesi olduğu için ve forumda her markayı kötülediği için sakın canon almayın.

Tarih: 4 Haziran 2008, 22:33 - İp: 88.***.**2.25
  • 1