ergin967
ergin967 (üye)
İstanbul / Meraklı

Kodak Z612,mi Lumix Fz7mi?

slm arkadaşlar yolun başındayım dfm alacağım ama minik değil slr benzeri limitte en fazla 800 civarı beğendiğim ve keseme uyan kodak z740 z650 z612 ve panasonic fz7 var 650 ve 612 6mp olduğu için ağır basıyor ancak 612nin optik zoomu 12x daha iyi gbi sanki ancak bu makinanın internette satışını ve fiyatını bulamadım nerden bulunur ve kodak com da z612 sesli çekim var lets go digitalde yok diyor hangisi doğru? ve son olarak fz7 bunlardan üstünmüdür video çekimi ve diğer özelliklerde şimdiden çok teşekürler

Tarih: 21 Temmuz 2006, 12:19 - İp: 85.***.**6.183
bosismi
bosismi (üye)
Sakarya / Amatör

Fz 7 Nin küçük kardeşi Fz5 Kullanıyorum Gayet ii sonuçlar veriyor Tabi bu konuda Fz7 kullanıcılarının seni daha fazla bilgilendireceği kesin. Lets Go digital deki bilgiler yanlış olabiliyor mesela Fz7 için optik zoom yok olarak gözüküyor ama herkesin bildiği gibi 12x optik zoom var. Kodak makinalarında foto kalitesi iyi ama Bence Leica ile Fz7 Bu konuda bir adım önde. Tabi kodağın 612 de kullandığı Schneider-Kreuznach Lensi yabana atmamak lazım. Karar Senin...

#bosismi' tarafyndan 21.07.2006 12:42:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Temmuz 2006, 12:34 - İp: 85.***.**8.110
ahmetdemir
ahmetdemir (üye)
Yozgat / Amatör

bence panasonic fz7 özellik olarak z612den üstün gözüküyr

Tarih: 21 Temmuz 2006, 23:49 - İp: 85.***.**5.63
tinkerbell
tinkerbell (üye)
İstanbul / Amatör

ya acıkcası bende tam bu noktada takıldım panasonic fz 7 mi yoksa kodak z 612 mi? off yaaa valla ruyalarıma gırıo artık bu arada sen neye karar verdın?

Tarih: 21 Eylül 2006, 19:03 - İp: 85.***.**5.76
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Ben olsam FZ 7 yi diğer makinelere tercih ederdim. Bunda da daha yakın makro mesafesi ve 60 sn. minimum çekim süresi etkili olurdu. Ayrıva Panasonic'in 16:9 çekim yapabilmesi de artı bi özellik. Bunların dışında örnek fotoğraflarını kıyasladığımızda Kodakın renklerini ben fazla sıcak buldum. FZ7 ve Z612 nin fotoğraflarını buraya tıklayarak karşılaştırabilirsin. Sayfadaki fotoğraf makinelerinin altında yer alan Etape 3 kutucuğunu kullanarak örnek fotoğrafları değiştirebilir ve farklı çekim modlarında alınan sonuçları görebilirsin. Bu linkten Kodak ve Panasonic'in diğer modelleri ile ilgili karşılaştırma yapman da mümkün. Ayrıca Kodak'ın diğer bir modeli olan Z650 ile FZ7 yi karşılaştırmak istersen buraya tıklayabilir ve iki makinenin çekimleri arasındaki farkları görebilirsin. İki modelin yanlarındaki kutucukları işaretleyip alttaki "shoe images" butonunu tıklaman yeterli.

#mstfckr61' tarafyndan 22.09.2006 10:25:59 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Eylül 2006, 10:19 - İp: 81.***.**0.51
tinkerbell
tinkerbell (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili mstfckr61 verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim bir soru daha soracagım. panasonicte noise problemi oldugu soyleniyor bide kodakta 32 mb hafıza var panasonıcte 16 gercı hafıza kartı sorunu cozer ama yenıden teyit ettirmek icin soruyorum cidden panasonic fz7 dimi
ilginize ve bilgilerinize cok tesekkurler

Tarih: 22 Eylül 2006, 12:01 - İp: 160.***.**3.108
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

SELAMLAR..

Kodak p712 takıntı mı atlattım, ufkumu fz7'ye yönlendirdim

Bir fz7 noise tartışması almış gidiyor bu sitede. Bu sorun başta beni de ürküttü.Ama çok iyi araştırdım. İSO 100 VEYA 200 lerden sonra her makinede "NOİSE" sorunu oluşabiliyor. Ve bu çok doğal.. İnsanlar niye takmış bu fz7'ye anlamadım. STEVE Abinin fz7 test ve değerlendirmelerini inceledim, daha doğrusu çook iyi ingilizce bilen bir dostumla baktık; Adam fz7'yi test ettikten sonra resmen MAKİNEYE HAYRAN KALMIŞ! Bu hayranlığını da çok COŞKUYLA anlatmış. STEVE abinin sitesini bilirsiniz,artık tüm dünyanın otorite kabul ettiği bir mertebede o!

Yani noise az veya biraz daha fazlasıyla her kompakt modelde var. O da sadece yüksek isolu resimlerde..

Steve abinin s3 değerlendirmesi ise şöyle: Fotolarına çok iyi demiş.. Ama fokuslama olayını biraz eleştirmiş. sonuçta genel değerlendirmede kıyaslarsak FZ7 den daha fazla etkilenmiş. S3'le ilgili beğenileri çok coşkulu değil.. Fz7 ye hayran kalmış.

Ben de incelemelerime devam ediyorum tabii ki.. Bu defa p712'deki gibi aceleci olmayacağım.Her büyük marka bir modelinde çuvallayabilir çünkü.. Bunu p712 de gördüm. Kodağın diğer modelleri gayet başarılı halbuki..

Tarih: 23 Eylül 2006, 04:33 - İp: 81.***.**7.127
rb.atasoy
rb.atasoy (üye)
Ankara / Meraklı

Ben de aynı durumdayım.Fz7 ile P880 arasındayım.Sanırım p880 daha üst seviye.Sizce hangisini almak daha mantıklı.P880 in rakipleri 300-400ytl daha pahalı.Sizce değermi o kadar fazla para vermeye yoksa P880 yeterli bir makinamıdır.Geniş açı özelliği çok iyi 24mm.Malum geniş açı megazoom dan daha değerli.
Sizce hangisini almalıyım.
Yeni topic açmayım diye buraya yazdım.Arkadaş ın durumu benimkiyle aynı sayılır.Hem o yararlanır hem ben yararlanırım diye 1 topicte kalması daha iyi bence.

Tarih: 23 Eylül 2006, 10:02 - İp: 85.***.**3.179
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Valla arkadaşlar bahsi geçen Kodakların hepsine karşı (Z740, Z612, P880 vs.) FZ 7 yi tercih ederim. Haa burada kullanıcının istekleri de önemli tabii. Mesela arkadaş geniş açı çekim önemli demiş. Eğer öyle düşünüyorsa tabii ki P880 öne çıkar. Bu arada fiyat farklarını da göze almak gerekir tabii ki. Ama 100 YTL ye kadar farklar önemli değil, makinem iyi olsun derseniz. ben gene de FZ7 derim. Karar sizin. (Bu arada bu makineleri ben bizzat kullanmış değilim. Kullananlara danışmak size farklı ufuklar da açabilir. Bu konularla ilgili farklı forumları takip etmenizi öneriririm)

Tarih: 23 Eylül 2006, 12:06 - İp: 81.***.**0.51
sudulus
sudulus (üye)
İstanbul / Amatör

fotolarıma bakın ve forumda fz7 araması yapın bunla ilgili detaylı bilgi bulursunuz... kesinlikle fz7 yi tavsiye ediyorum.

Tarih: 23 Eylül 2006, 15:40 - İp: 85.***.**9.117
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Kardeş şunu da unutma.. Şu an ben de benzer bir incelemedeyim; Fz7 renk olarak daha doğal, yani canlı ve extra renkli çekemezsin. Doğal, göründüğü gibi hemen hemen.. Fakat iso 80 ve 100 modunda çok iyi ve net.. yüksek isoda maalesef batırıyor.

Kodakın en büyük artısı, kullandığı renk çipi çok üstün.. Renkleri sıcak ve tatlı.. Doygunluk iyi.. Hangi özellik sana uyuyorsa oraya yönlen.. Ben biraz Sony h5 e ilgi duymaya başladım ama o da pahalı işte..

Tarih: 24 Eylül 2006, 19:11 - İp: 81.***.**1.189
  • 1