Fotoğrafçılık Forumları
Kodak Ve Canon?
Ya aslında tüm forumu karıştırdım ama cevabımı alamadım. Sorum da şöyle;
500 ytl fiyatı dolaylarında bir makina alacağım. Asıl önemli olan konu ise manuel çekim yapmam. Aslında tatmin olduğum şey de A85 ti. Kullandım da. Ama herşeyi bozan şey dün gördüğüm kodakların fiyatlarının düşmesi oldu. Şu anda kafamı kurcalayan iki makina var ve yaklaşık özellikleri aynı.
1)- Canon A85
2)- Kodak DX7630
Başka önerileriniz olurda beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.
Saygılar...
#burakerenn' tarafından 22.03.2005 19:08:00 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşlar manuel çekimden kastınız nedir?
Digital makinede manuel çekim? Ben bu konuda oldukça bilgisizim. Yardımcı olursanız sevinirm...
sevgili nick,
anlaşılan buradaki pek çok kişi gibi analog ile manuel'i birbirine karıştırıyorsunuz. bir makine analog da olsa dijital de olsa manuel ayraları olabileceği gibi otomatik de olabilir. bu tür ful otomatik makinelere frenkler "point and shoot" (nişan al ve çek). bu tür makinelerde, odak noktası, diyafram, enstantane ayarı gibi ayarlarla uğraşmazsın. basarsın deklanşöre resmini çekersin. ama tüm ayarlar otomatikolduğu için vasat kalitede resim elde edersin. fotoğrafçılığa biraz merakı olanlar ise, bununla yetinmez ve bu tür ayarları kendileri yapmak isterler. işte bu tür ayarları yapmana imkan sağlayan makinelere de manuel ayarlı makine deniyor ki bunun makinenin dijital veya analog olmasıyla hiç bir ilgisi yok.
Himm... O zaman manuel almak en mantıklısı benim hiç tecrübem yok ama baştan kolaya alışmamak daha öğretici olur sanırım, başlangıçta biraz zorlanırım ama daha öğretici olur galiba .
sevgili burakerenn kodağı bence gözünde fazla büyütme, şarj olayı nasıl bunu araştırdınmı 20-30 fotoğrafta bir pil tüketmesin sonra, tamm belki kodak mp olarak daha yüksek ayrıca ccd side daha büyük fakat 6 mp için o sensör iyi değil.
canon a85 1/2,7" emin ol kodaktan dah iyi görüntü verir. ayrıca kodak shutter speed i canondan daha düşük. kodak kendisi makine üretmiyor ogatec pretec vs bir farkı yok. ayrıca macro canonda 5 cm. canonda digic var. a80 ise bu makinelerin ikisinden bile daha iyidir. kodakta iso 800 gözünü boyamasın iso 200 de bile nasıl foto vereceği tartışılır. ben bu makineler kullandım kodak makineleride gördüm o yüzden bunları öneriyorum. hiç değilseyarın ikisinden birini aldığında pişmanj olmazsın. ya kodakta pişman olursan?
tembeleryk önerilerin için saol ama artık geç Siparişi verdim. Pil olayını araştırdım. Zaten makinanın kendi manual inde 275 tane fotoğrafa kadar çekebildiğini yazmış. Başka yerlerde okuduğum kadarıyla da bir hayli gidiyormuş (Hatta 4 tane 2100 lükten fazla diyenler var ). 1/1.8" hakikaten aslında Canon kadar tatmin edici değil ama yeterli gibi geliyor. Ama sanırım shutter speed i Canondan daha hızlıydı (eğer yanlış hatırlamıyorsam ). ISO800`e gelince evet kullanılacak gibi değil ki zaten bu ışık tepkisi ayarında makina en düşük pixel ve sıkıştırma ayarında çekebiliyormuş. Ama şu da var ki Canon`da 400 deki kumlanmayı düşük ışıklarda yaşayıp gördüğümden 800 ü kullanacağımı pek zannetmiyorum. Macro ise 7cm. ile bana yeterli gibi. (sonuçta henüz makro çekime başlamadım bile ) . Aslında Kodak için şu ana kadar farkettiğim en büyük eski keskinlik konusunda Canon`u yakalayamamış. Toplama konusunda ise haklısın ama makinayı elime alıp incelediğimde gayet kaliteli göründüğünü itiraf etmeliyim. Bir de aslında hiç aklımda yokken 512lik ya da 1GB`lık SD ile makinayı kamera yapabileceğimi gördüm.(ki Kodak 7590`la çekilen videolar gayet iyiydi). İşte şimdilik hikayem bu )
Sonuç olarak; ki ilk en büyük hayalim 2 haneli Canon A serisinden almakken az önce siparişini verdim. Kabul ediyorum bir kumara girdim. Neyse ürün elimde olduğunda size ayrıntılı bir rapor sunacağım pişman mı oldum, kral mı oldum diye. Ne yapalım ya hayat ta bir kumar değil mi aslında .
Saygılar...
merhaba burakerenn pil olayını sana söyleyeyim flaşlı ve faşsız karışık 200-250 arası çekiyor bunun içinde video kaydıda var sonradan inceleme büyütme gibi özelliklerde var makinanın odaklama veya yakalama hızı inan benim dayı oğlunun canonla aynı inan makinayı almakla çok iyi ettin yine söylüyorum arkadaşlar eski kodakları değerlendirerek karar vermeyin DX 7630 a bir bakın makinanını gerçekten iyi ve sizin canonlarla her yönden yarışabilecek bir dfm olduğunu göreceksiniz teşekkürler.
Bu arada Dx 7630 un hayırlı olsun güle güle kullan netlemenin canonlar kadar iyi olamayacağını yazmışsın ama bence yanılıyorsun 7630 yabancı dfm sitelerinden edindiğim bilğiye göre meetring ve netleme konusunda epey epey övülüyor ve 10 üzerinden bazı sitelerde 9 bazılarında 10 alıyor makinayı kullandığında anlayacaksın zaten belki gerçekçi gelmeyecek ama makinayı aldım diye söylemiyorum gerçekten netleme ,çekim hızı , manual ayarlar ve derinlik konularında dehşet iyi diyebilirim
Karde cim. Benim dediğm tam olarak netlik değil, keskinlik. Yani kesin hatları Canon kadar veremiyor.
kamera olayını düşünüyorsan kodak tercih edilebilir ama bilmelisinki kamera çekiminde çözünürlük olayları düştüğü için ne mark olursa olsun bir önemi yok kalite farkı olmaz... bir s1 de aynı kamera görüntüsün çeker kodakta, ogatec te petecte... bu yüzden fotoğraf önemlidir derim ben
Ben bu manuel olayını tam olarak anlayamadım. Şimdi Kodak DX7630 tam manuel demişsin burakerenn peki bu ne alama geliyor? Makinenin benim gördüğüm kadarı ile SLR makineler gibi bi robjektifi yok, dolayısı ile diyafram yada enstantane ayarlarını nasıl yapıyorsun? Yani objektifle oynamadan bunları yapabilme imkanın var mı?
Pretec 3a30 da manuel ayarları yokmu ?
Ben bu makinenin 10x optik zoom'una tav oldum ama kararda verebilmiş değilim doğrusu... Pek bilindik bir marka değil, aksesuarlarının bulunup bulunmadığınıda bilmiyorum...
Peki son olarak Kodak DX7630'a teleconverter yada ona benzer ek büyütme imkanı sağlayan bir aksesuar takılabiliyor mu?
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
078930 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206819 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm
06 Nis. 2022, 16:21 cetoo46
0518506 Nis. 2022, 16:22
cetoo46 -
Yongnuo Yn 50mm F/1. 8 Iı + Canon Ef 50mm F/1. 8