Fotoğrafçılık Forumları
Kodak Dx 7590
KODAK DX 7590 almayı düşünüyorum. fiyatı 900 milyon dediler fiyat iyi mi yada aynı paraya başka tavsiyeleriniz olur mu?
minolta z3 olabilir.olympus c765 yada 770 olabilir.
butce biraz esnekse panasonic lere bakilabilir.
fuji s5500 de iyi bir alternatif.
bu saydigim alternatiflerin hepsi 7590 dan daha cazip makineler.bunlara gore tek artisi 5mp olmasi.
Minolta Z3 ve Fuji 5500 konusunda Sayın cıo ya katılıyorum.Ancak forumdaki bazı yazılarda Olympus için servis sorununun olduğu özellikle belirtilmişti.Ben Kodak 6490 kullanıyorum yaklaşık 2 ay öne aldım,özellikleri olarak bana yetiyor.7590 yeni bir model ve 6490 a göre tek artısı 5 mp olması arada da 100-150 milyon gibi bir fark var.
http://www.dpreview.com./reviews/sidebyside.asp
sitesinden makinaları karşılaştırabilirsiniz.Hem de yurt dışı fiatlarını görüp üzülebilirsiniz.
Alacağınız makina şimdiden hayırlı olsun.
bakin bu servis sorunu carptiriliyor.
eger dandik bir marka alirsaniz size hizmet vermekte zorlanacalardir ve hatta karsinizda muhatap bile bulamayacaksiniz.ama eger bir dunya markasi alirsaniz servis konusunda cok sikintiya dusmezsiniz cunku beyaz bilg.cekoslovakyada makineyi tamir ettirme garantisi veriyor(30 isgunu icinde).hem olympus dunya markasi hem beyaz bilgisayar hizla buyumekte olan bir firma.
kodagin yanilmiyorsam turkiyede 2 tane servisi var biri istanbulda dieri ankarada.
parca parca konuyu toplayamadim ama elinizde garanti belgesi oldugu surece cok basiniz agrimaz kanaatindeyim.
secim sizlerin
Olympus C-765 uz veya Panasonic DMC-FZ3 öneririm.
Bilhassa panasonic DMC-FZ3'ü dpreview sitesi acayip övmüş.(ufak olması,leica lens ve IS önemli artıları ve tabi ki 12x optik zoom).Bence Kodak alma reviewlerde çok başarılı değil.
Sample resimler için bir site veriyorum yeryüzündeki bütün dijital makineler ile çekilmiş örnek resimler var ordan da incelenebilir.
www.pbase.com/cameras
Panasonic türkiye satış fiyatı 595$+KDV
(www.tetris.com.tr)
KODAK DX7590 (10x optik zoom, 5Mp) Ben kullanıyorum, Bu fiyata bu makina çok iyi, makina ile beraber ayrıca SD 512MByte bellek de hediyesi var. Fiyatı 502$+KDV (izmirde bayi fiyatı)
Walla ben 14/10/2005 tarihinde 540 ytl ye 9 taksite aldım (Teknosadan). Kdv si dahil fiyat. Ertesi gün birtane de arkadaşıma aldık.
tavsiye ederim bu fiyata kaçmaz. 512 lik hafıza kartı 54 milyon lira. hediye diye kanmayın onu da ekliyorlar fiyata.
Bulursanız alın. Ama üretimden kalktığı içim biraz şans işi.
Merhaba hakan07, oldukça yüksek bir meblağ ayırmışsın almayı düşündüğün makine için. Ben Kodak kötü demeyeceğim. Ancak ben şu anda hem Kodak DX6490, hem de Panasonic FZ20 kullanıyorum. İkisinin de fotoğraflarını yan yana koyduğunda en amatör bir göz için bile Panasonic açık ara önde. 7590'ın fotoğraflarıyla birebir karşılaştırma imkanım olmadı ancak tavsiyem kesinlikle Panasonic yönünde olacak. Şu anda Pana FZ5'in ve eğer boyut ve ağırlık önemli değil diyorsan FZ20'nin fiyatları geriledi...Araştırıp, bakmanı öneririm...
Saygılarımla...
7590 yerine P850'yi düşün derim... İkisininde kullanım klavuzlarını indirip incelersen seçmen daha kolay olacaktır...
ben canon s2 ve fuji 5600 ede bakmanı öneririm.
z3 te çok iyi makinadır.Hemde çok hızlıdır.Fakat fotoğrafları çok iyi değildir.
Makro falan düşünüyorsan s2 ve fuji daha iyi
ikisinede lens takılabiliyor
z3 e takılamıyor.sadece geniş açı takılabiliyor
5600 ün fotoğrafları çok iyi.s2 nin teknik özellikleri çok iyi
valla hocam 900 kağıda çok pahalı satıyorlar o makinayı. p850 820 kağıt ve 7590dan çok çok üstün. yada 500 kağıda z740 al. hemen hemen aynı makina 7590la
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Kodak 35 Lik Film Hakkında Yardıma İhtiyacım Var.
13 Ara. 2020, 02:50 alicgrdmr
2195810 Oca. 2021, 03:14
tugbakuren -
-