namselo
namselo (üye)
Sakarya / Amatör

Kitapla Mümkün Mü?

arkadaşlar öncelikle herkeze selam. yaklaşık iki ay önce keşfettim bu siteyi ve 1,5 ay gibi bir süredir de forumları takip ediyorum. fotoğrafa meraklıyım vede öğrenmek istiyorum.bunun içinde kursa gitmeye karar vermiştim fakat yasadığım şehirde yada komşu ilde ( bu arada ben sakarya da yaşıyorum ) bulamadım. daha sonra aklıma kitap geldi. internetten bir iki kitap baktım.en sonunda burada üstadlara sormanın en doğrusu olacağına karar verdim. sizce kitaplardan temelde olsa bişeyler öğrenebilirmiyim.eğer cevabınız evet ise kitap tavsiyesinde bulunursanızda çok makbule geçecektir. şimdiden teşekkürler.

Tarih: 29 Nisan 2005, 17:45 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Öncelikle diyafram, enstantene, beyaz ayarı, ASA, pozlama, MP , fotoğraf makinasının çalışma mantığı, netleme, alan derinliği, ... gibi temel kavramları öğrenmelisin. Aldığın makinanın Diyafram öncelikli çekim özelliği (Av), Enstantene öncelik çekim özelliği (TV), Manuel (M) hem diyafram hem de enstanteneyi dilediğin gibi ayarlamaya izin veren bir makina almalısın. Bu makinalara örnek Nikon 5400, Canon A (60,70,80,85,95),... Aldığın makinanın kullanma kılavuzunu defalarca okuyup uygulama yaparak makinanın her özelliğini öğrenmelisin. Daha sonra buraya tıklayarak yazdıklarımı uygulamanı taviseye ederim acizane. Ne öğrendiysem s1'i aldıktan sonra (Temmuz/2004) öğrendim. Daha önce Mercury 3.2 ile ve ondan önce Canon filimli kompak otomatik makina kullandım. Zerresini öğrenememişim . s1'i alınca kendimce çok önemli bilgiler edindim. Bu işe meraklı olduktan sonra kısa sürede öğrenirsin. İnterntte fotoğraf ile ilgili ne varsa okumanı tavsiye ederim. Bir de Juggler'in çok güzel yazıları var. Buradan tıklayarak öğerenebilirsin. Başarılar.

#suysal1' tarafından 29.04.2005 18:08:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Nisan 2005, 18:06 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Unutmuşum aldığın makinanın manuel netleme özelliği olması gerekiyor.

Tarih: 29 Nisan 2005, 18:24 - İp: yok
  • 1