Fotoğrafçılık Forumları
Kararsizim ?
Arkadaslar Fuji F30, Nikon Coolpix P4, Canon A630 arasindan hangisini tercih etmeliyim ?
rekortmen
Tabi canım benden daha verisel ve bilimsel araştırma yapan arkadaşlar var geçmişte.. Ben sadece biraz fazla toz kaldırdım ortalığa..
Benimki latifeydi..
Ama şaka bir yana F30.. Mıımmmhh... HARİKA!!
#panctom' tarafından 29.12.2006 02:45:53 tarihinde düzenlendi.
Valla öyle
Diyecek bişey yok.
Ama gerçekten bi topiğini okurken F30 la yüksek isoda çekilmiş fotoğrafları yayınlamıştın gerçekten bi kompakt makina için güzellerdi...
evet ben aldım ve memnunum ..
geçen gün kar çekeyim derken buz da kaydım makinayla birlikte..biraz ufff olduk ama Allaha şükür ben ile kameram iyiyiz..
galerimdeki mezarlık fotosunu düştükten sonra çektim..
fakat iso performansı dışında makinenin odaklama hızı özellikle karanlık ortamda odaklama hızı beni çok etkiledi.
şu an hala hafıza kartım gelemdi ama netliği bence muhteşem .yani iyi odaklanıyor . netlik ve keskinliği daha önce kullandıklarımdan daha iyi ...
tavsiye ederim...
edit:eksik cümle
#yilmaz47' tarafından 29.12.2006 16:23:46 tarihinde düzenlendi.
Ben bi satış sorumlusu olarak f30 geldiğinden beri ( şu an 1 tane kaldı elimde ) bu makineyi öneriyorum. Şöyle bir özelliği daha war. Optik zoom kullanıyorum ( 3x ) üzerine dijital zoom kullanıyorum sonuna bana 4 metre uzaklıktaki bi afişin yazılarına odaklanıyorum makinenin ekranında herşey birbirine girmiş görünüyor. titremede çok oluyor. Fotoğrafı çektikten sonra mükemmel netlikte yazıları görebiliyorum. Nasıl bir sistem kullanıyor anlayamadım. Ben bole bişi görmedim daha önce
yakında resimleride ekleyeceğim. Burada yeniyim kusura bakmayın
ufuk mavisi merhaba anlattığın özellik çoğu marka ve modelde var zaten dijital zoom la ffotoyu çekerken ilk önce görüntü karelenmiş olarak gözükür ama çektikten sonra cihazın işlemcisi fotografı düzeltir.diğer marka ve modellerdede denersin aynı şeyi bunu görebilrsin...
bu arada aviva benim fikrimde A630 dur renk tutarlılığı ve ışığın az olduğu ortamlardaki netleme hızı F30 dan daha iyidir.4x optik zoom(tele 140 mm) avantajı ve 1 cm makro çekim avantajı var.F30 ise 3x optik zoom(tele 108mm) ve makro 5 cm dir.A 630 lcd dönebiliyor bu bence çok büyük bir avantajdır kullanınca gerçekten iyi anlaşılıyor.Yüksek iso da A630 u ve F30 kıyaslamadım açıkçası ama yüksek isoda araların da çok fark olacağını zannetmiyorum çünkü sensor boyutları nerdeyse aynı A630 un sadece 2 megapixel farkı var.Zaten İŞ SADECE İSO İLE BİTMİYOR NE YAZIKK Kİ öyle olsaydı bütün nikoncular nikonlarını birakıp canon alırlardı
#azya' tarafından 30.12.2006 01:53:30 tarihinde düzenlendi.
En iyi taksitli fiyatları nerden bulabiliriz arkadaslar fikri olan var mı ?
Spot düşünüyorsan doğubanka bakmalısın.
BEnce f30 al. En başarılı kompak seçilmiş. Tüm testlerdede zaten en methedilen makina.
f30 ne zaman resmi olarak satılmaya başlanacak yoksa başlandı mı acaba?sadece doğubank ta mı var?
İlgili olabilecek konular
-
-
Sony A100 Alicam Kararsizim.. Yardim
04 Ağu. 2007, 19:00 pekdiker
1125205 Ağu. 2007, 00:31
ndeveli